Marcipankringle med nougat og orangefyld
Denne lækre marcipankringle smager skønt med sit fyld af nougat og appelsincurd.
Jeg har længe gerne ville lave en kringle med lidt lækkert indhold, så det blev til denne lækre marcipankringle med nougat og orangefyld.
Det er en type bagværk, som jeg ikke tidligere har forsøgt mig med og det stod allerede på min liste til julens bagværk. Desværre nåede jeg ikke at få prøvet det af, så da jeg havde en pakke gær der skulle bruges, blev det til en god undskyldning for at komme i køkkenet.
Fyldet har jeg lavet ud fra, hvad jeg godt kan lide. Min tanke var, at det måtte kunne laves lidt som fyldet i mine fastelavnsboller, men uden bananerne. Samtidig måtte der lidt appelsincurd i, for den giver altså et skønt friskt tvist til det meste.
Min appelsincurd kan du finde opskriften på lige her: Appelsincurd med lime
Hvis du gerne vil have orangefyld i, så husk at hente min opskrift på appelsincurd lige her: Appelsincurd med lime ellers kan kringlen sagtens laves uden eller du kan rive lidt appelsinskal i fyldet.
Eller er du mere til kage og desserter, så findes de her: Kage/Dessert.
Mange bageglade hilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Hvis du gerne vil have orangefyld i, så husk at hente min opskrift på appelsincurd, som du finder link til i blogindlægget ellers kan kringlen sagtens laves uden eller du kan rive lidt appelsinskal i fyldet.
- 1 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 150 g smør
- 400 g hvedemel
- 150 g marcipan
- 50 g nougat
- 25 g smør
- 3 spsk sukker
- 2-3 spsk appelsincurd du kan også bruge saft og revet skal fra 1 appelsin
- 1 sammenpisket æg
- 15 g mandelflager
- 1 spsk rørsukker
-
Start med at røre gæren ud i lunkent vand.
-
Tilsæt derefter æg, sukker og salt og rør det sammen.
-
Tag et bagefad eller en stor skål og smuldr smør og mel sammen med fingrene.
-
Tilsæt gærblandingen og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej.
-
Stil dejen til hævning i ca 1 time.
-
Riv marcipan og nougat. (jeg kommer det egentlig bare i en foodprocessor)
-
Tilsæt smør, sukker og appelsincurd og bland det hele godt sammen. Smag til med appelsincurden, så du er sikker på du får den orangesmag, som passer til dit bagværk. Jeg kan godt lide det smager af meget, men måske du hellere vil have at det er marcipanens smag, der træder frem.
-
Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på 15 x 50 cm.
-
Skær skæve indhak i begge sider, så der kommer en midte på dejen.
-
Kom fyldet på midten af dejen og flet siderne ind over, så du får en flot flettet kringle.
-
Lad kringlen hæve i 15 minutter.
-
Pensl herefter kringlen med æg og drys med mandelflager og rørsukker.
-
Bag kringlen i ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft ovn.
Opskrifter med appelsincurd
Opskrift: Appelsincurd med lime
Opskrift: Pandekagekage med appelsincurd
Opskrift: Macarons med appelsincurd
Opskrift: Appelsin småkager med appelsincurd
4 Comments
Agnethe Vinther Thorsen
20. april 2018 at 6:23Hold nu op den ser lækker ud! Så fortryder man næsten at man er holdt op med at spise sukker (altså for det meste ?)
Macarons med appelsincurd - en lækker frisk macaron - Home by Bianca
17. januar 2019 at 17:01[…] Nu har jeg eksperimenteret lidt igen. Denne gang var det min appelsincurd, der kom i spil. Den er allerede brugt til en lækker pandekage kage, appelsin småkager og en marcipankringle med nougat og orangefyld. […]
Appelsincurd med lime - Home by Bianca
28. januar 2019 at 17:00[…] Opskrift: Marcipankringle med nougat og orangefyld […]
Lækker kringle med æblekompot - se mere her - Home by Bianca
12. november 2019 at 16:50[…] Marcipankringle med nougat og orangefyld […]