Her finder du en uges madplan med forslag til meal prep for november måned
Meal prep er en nem og overskuelig måde, at få planlagt den kommende uge. På den måde kan du koncentrere dig om andre ting, mens du samtidig spiser sundt og varieret.
Det er blevet tid til at se på de råvarer, der er klassiske for vinteren. Her er det både kål og rodfrugter, der kommer på banen. Denne gang har jeg set lidt nærmere på mulighederne med lidt gode kålsalater. De er både fyldt med gode farver, masser af knas og smager skønt.
Som altid får du en madplan for en uge i november med en liste over hvordan du mealprepper til ugen.
Vil du gerne se nærmere på mine andre madplaner, så finder du dem lige her #Madplan
Alle mine madplaner er så vidt muligt bygget op på samme måde. Det gør jeg for at skabe et bedre overblik for dig, så du nemmere bare kan gå i gang.
Fokus på foodprep og meal prep
Jeg har tidligere uddybet en masse om både foodprep og meal prep. Herunder forskellen på de to principper og en guide til hvordan du kommer godt i gang og ikke mindst får det tilpasset dig og din familie.
Du kan læse meget mere om madplaner og foodprep / meal prep lige her: #Madplan og under mine
Her kan du læse helt overordnet om
- Madplan med foodprep
- Foodprep vs. meal prep opskrifter
- Madplan og foodprep med børn
- Fokus på sæson
- Mængder
Madplan til 1 uge i november til 2 voksne og 2 børn
Her får du en madplan til 1 uge i november måned som passer med sæsonen og de råvarer, der er nemt tilgængelige lige nu. Vi har også altid 1 eller 2 kødfrie dage på menuen. Denne gang har jeg taget udgangspunkt i opskrifter 2 voksne og 2 børn. Til børnene tilpasser vi mængden til børnenes alder og de får altid et tilbud om kartofler eller pasta og grøntsagsstave til.
Jeg er blevet spurgt ind om vi slet ikke spiser fisk – og jo det gør vi. Det er bare oftest i vores frokost i form af fiskefrikadeller, torskerogn eller en lækker tunsalat.
Find opskriften på tunsalat her: https://www.homebybianca.dk/tunsalat-med-hytteost/
Du kan selvfølgelig rykke rundt på dagene eller skifte en ret ud, hvis det ikke passer hjemme hos dig.
Søndag er restedag. Er der ikke rester nok, så spiser vi ofte rugbrød, tortilla pandekager eller andet nemt.
Find link til opskrifter lige her:
Madplan
- Mandag: Farsbrød med hvidkålssalat
- Forloren hare / farsbrød: https://www.homebybianca.dk/forloren-hare-med-feta-farsbrod/
- Hvidkålssalat: https://www.homebybianca.dk/hvidkalssalat-med-gulerodder/
- Tirsdag: Kartofler, rødkålssalat og fyldt svinemørbrad
- Rødkålssalat: https://www.homebybianca.dk/frisk-roedkaalssalat-med-appelsin-og-mandler/
- Fyldt svinemørbrad: https://www.homebybianca.dk/fyldt-morbrad/
- Onsdag: Boller i karry: https://www.homebybianca.dk/boller-i-karry-a-la-bianca/
- Torsdag: Rød linsesuppe: https://www.homebybianca.dk/rod-linsesuppe-med-kokosmaelk/
- Fredag: Grønkålssalat med enten farsbrød eller fyldt svinemørbrad
- Lørdag: Rødkålssalat og broccolitærte
- Søndag: Biksemad og rester
Meal prep til madplanen
Søndag:
- Farsbrød med hvidkålssalat
- Gør farsbrødet klar i et ildfast fad med låg, så det bare skal i ovnen.
- Tilbered hvidkålssalat med gulerødder og kom det i en lufttæt beholder på køl. Skræl 5 ekstra gulerødder.
- Er der rester af farsbrødet gemmes det i en lufttæt beholder i køleskabet (skal bruges fredag)
- Kartofler, rødkålssalat og fyldt svinemørbrad
- Skræl kartoflerne og kom dem i en lufttæt beholder med vand i, så de bare skal koges på dagen. (lav gerne ekstra kartofler, så der er til brasede kartofler søndag)
- Tilbered rødkålssalaten.
- Gør svinemørbraden klar i et ildfast fad med låg, så den bare skal i ovnen.
- (brug evt. resten af rødkålen til at forberede syltet rødkål til vinterens og julens retter: https://www.homebybianca.dk/hjemmelavet-rodkal-med-tranebaer/)
- Er der rester af svinemørbraden gemmes den i en lufttæt beholder i køleskabet (skal bruges fredag)
- Boller i karry
- Forbered kødbollerne og kom dem i en lufttæt beholder på køl.
- Lav sovsen klar. Brug fintrevet hvidkål i stedet for squash eller som ekstra tilbehør.
- Rød linsesuppe
- Forbered suppen og kom den i en lufttæt beholder på køl, så den bare skal varmes inden servering.
- Grønkålssalat med enten farsbrød eller fyldt svinemørbrad
- Gør grønkål og gulerødder klar og gem dem i en lufttæt beholder på køl.
- Resten tilberedes på dagen.
- Spis enten rest af farsbrød eller svinemørbrad til.
- Rødkålssalat med brocolitærte
- Skær broccolien i små buketter og kom det i en luftæt beholder på køl.
- Tærten forberede på dagen. Lav evt. 2
- Spis resterne af rødkålssalaten eller eventuelt grønkålssalat.
Søndag:
- Brasede kartofler og rester
- Lav en gang brasede kartofler med kød og spejlæg. Spis resterne af de forskellige salater til.
Madplan november – 1 uge med meal prep
I ovenstående fik du min madplan med meal prep for en uge i november. Husk du nemt kan printe alle opskrifter ud fra min side ved at trykke på de enkelte links og så finde opskriften nederst på siden til print.
På den måde kan du samle sammen og gøre klar, så det er nemt at komme i gang.
Jeg samler alle mine madplaner her: #Madplan
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
No Comments