Madpandekager med hvidkål og kødsovs
Rynker dine børn også på næsen, når de får serveret noget med hvidkål. Så er de her madpandekager med hvidkål og kødsovs måske løsningen.
De her lækre madpandekager med hvidkål og kødsovs spiser vores børn med velbehag. Det på trods af vi har en søn, der er i den alder, hvor det er svært at smage på maden.
Nu hvor det er sæson for kål, skal det selvfølgelig også i maden. Vi køber gerne et hvidkål og hakker det hele på samme tid i vores foodprocessor.
En del af det hakkede hvidkål kom i en lækker portion kyllingesuppe. Det er godt som fyld og så får du samtidig noget struktur i suppen.
Ellers har vi lavet de her lækre madpandekager med hvidkål og kødsovs. Børnene elsker det, da alt med pandekager er et hit. Ved siden af retten serverer vi så lidt gnavergrønt og salat til.
Kødsovsen får også tilført en god portion revne gulerødder, som vi gjorde klar samtidig med hvidkålen. Det er rart at have det gjort klar på forhånd. På den måde undgår man at bruge en masse tid på at stå og skrælle og hakke på de travle hverdagsaftener.
Hvidkålspandekager
Mine hvidkålspandekager kan både laves i en version uden gluten og en version, hvor der bruges havregryn.
Opskriften minder meget om mine blomkålsbrød. Her har jeg blot skiftet blomkålen ud med hvidkål. Blomkålsbrødene finder du her: Blomkålsbrød – et nemt og lækkert grøntsagsbrød.
Du finder både opskrifterne på hvidkålsbrød og på den lækre solide kødsovs herunder i fine printvenlige versioner. Så kan du printe den version, du gerne vil bruge og nemt tage den med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.
Mange madglade hilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne opskrift på hvidkålspandekager er uden gluten. Har du ikke loppefrøskaller hjemme, kan du bruge havregryn. Se opskriften på under denne opskrift.
- 320 g hvidkål
- 4 æg
- 120 g revet ost
- 1-1,5 spsk FiberHusk
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin eller oregano
-
Rens og hak hvidkålet og kom det i en skål. (jeg blender gerne det hele i en foodprocessor)
-
Tilsæt æg og revet ost.
-
Kom FiberHusk og salt i skålen.
-
Du kan tilsætte rosmarin eller oregano efter smag.
-
Bland det hele godt sammen.
-
Varm en pande op og kom lidt olie på.
-
Kom dejen i passende størrelse på en varm pande.
De skal have en omkreds ca. svarende til en palet.
-
Pandekagerne er meget skrøbelige og kan vendes, når du kan se, at de næsten er gennembagt.
-
Du kan sagtens bage dine pandekager i ovnen. Så kommer du klatterne på en bageplade med bagepapir og bager dem ved 200 grader i 10-15 minutter.
Denne version af hvidkålspandekagerne er lavet på havregryn, som er blendet til mel.
- 320 g hvidkål
- 4 æg
- 120 g revet ost
- 1,5 dl havregryn
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin eller oregano
-
Rens og hak hvidkålet og kom det i en skål. (jeg blender gerne det hele i en foodprocessor)
-
Tilsæt æg og revet ost.
-
Kom havregrynene i en blender og blend dem til en fin mel.
-
Kom havregryn i skålen sammen med salt.
-
Du kan tilsætte rosmarin eller oregano efter smag.
-
Bland det hele godt sammen og kom klatter i en passende størrelse på en varm pande.
-
Pandekagerne er meget skrøbelige og kan vendes, når du kan se, at de næsten er gennembagt.
-
Du kan også sagtens bage dine pandekager i ovnen. Så kommer du dem på en bradepande med bagepapir og bager dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter.
Denne kødsovs bliver til en god tyk sovs, som egner sig rigtig godt til fyld i madpandekager, madbrød og lignende. Vil du gerne have en mere flydende kødsovs, kan du tilføje lidt vand og eventuelt en halv bouillonterning.
- Lidt olie til stegning
- 1 stort løg
- 500 g hakket oksekød
- 500 g gulerødder
- 1,5 dl barbecuesauce
- 1 spsk engelsk sovs
- ½ tsk cayenne peber
- 140 g tomatpure
-
Rens og hak løget og svits det i en gryde med lidt olie.
-
Kom den hakkede oksekød og lad den svitse med.
-
Skræl og riv gulerødderne på et rivejern eller i en foodprocessor.
-
Kom gulerødderne op i gryden og steg dem med.
-
Kom barbecuesauce, engelsk sauce, cayennepeber og tomatpure i og rør det godt sammen.
-
Lad det småsimre i 15-20 minutter.
-
Tilsæt eventuelt lidt vand til din kødsovs, hvis du gerne vil have en tyndere konsistens.
Udgivet første gang 4. januar 2014
Opdateret januar 2019
No Comments