Macarons er en sjov lille lækker kage, men som ofte kan drille en del. Når det lykkes er den dog en perfekt lille mundfuld.
I 2013 deltog jeg i en konkurrence på Facebook, hvor MM’s Damark havde lanceret en bagedyst. Jeg deltog med 2 forskellige kager, men vandt med denne her lille sjove kage.
Det blev til macarons forklædt som MM’s og de blev altså ret fine. Billedet til kagen var ikke i samme udtryk, som mine billeder er idag, men jeg synes det var sjovt og du kan finde det gamle billede nederst i indlægget her.
Dengang var macarons ikke så kendt, så det var sjovt at få lov at lege med en ny og hyggelig lille bid.
Fakta om macarons
De små macarons kommer oprindeligt fra Italien, men er kendt fra Frankrig og et must at smage, når du besøger landet.
Macaron er en lille småkage bestående af æggehvide, sukker og mandler.
Den består af en top og en bund med, der ligges sammen med lækkert cremet fyld i midten.
Du kan finde macarons i et utal af farver og smagsvarianter – det er kun fantasien der sætter grænser.
Macarons kan være drilske, da de kun består af få ingredienser, som skal behandles rigtigt, for at få den helt rigtige sprøde skal med fine fødder.
Macarons – det skal du være opmærksom på
Macarons er en lille drilsk kage og der er mange der giver op. Dejen skal have den helt rigtige konsistens før du får de fine fødder og for at undgå at kagen sprækker.
Det er ikke sikkert det lykkes at lave den perfekte macaron i første omgang, men det skal nok lykkes med en god portion tålmodighed.
Jeg har lavet en guide og vejledning, som jeg kan anbefale at du læser igennem, før du går igang.
Opskriften på mine macarons med M&M’s finder du nederst her i indlægget i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne inspireres til flere smagskombinationer, så finder du dem lige her: #macarons
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Rigtig god fornøjelse – mange bagehilsner Bianca
Du får 12 små skønne kager, som jeg her har forklædt som M&M's, men du bestemmer helt selv hvilken farve de skal have. Bare husk at brug pastafarve. Almindelig frugtfarve gør din dej for våd.
Antallet af macarons afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine macarons, men klassisk macaron er ca. 3 cm i diameter.
Jeg bruger en tyl med 1 cm i diameter til at sprøjte mine macarons ud.
- 80 g mandelmel
- 120 g flormelis
- 2 past æggehvider
- 50 g sukker
- ½ tsk vaniljeekstrakt
- pastafarve efter eget valg
- 1 dl piskefløde
- 200 g hvid chokolade
- 100 g knuste M&M's
-
Kom mandelmel og flormelis i en minihakker eller blender og blend det til en fin mel.
-
Sigt blandingen ned i en skål, så du får luftet det godt igennem og det ikke klumper.
-
Kom æggehviderne i en skål og pisk med en elpisker.
-
Tilsæt 1 spsk sukker når hviderne begynder at skumme.
-
Tilsæt løbende sukker til æggehviderne til du har en fast blank marengsmasse.
Den skal danne toppe, når du løfter piskerisene op fra skålen.
-
Tilsæt til sidst vaniljeekstrakt til din marengsmasse sammen med eventuel farve og pisk det let sammen.
-
Kom 1/3 af mandel/flormelis blandingen i din marengs og fold det sammen.
-
Tilsæt endnu 1/3 og fortsæt med at folde til du har en jævn blød masse.
Massen bliver fastere og mere sej at arbejde med.
-
Tilsæt det sidste og bliv ved med at folde til du har en jævn blød masse.
Dejen er fast i starten, men bliver blødere når du folder den.
Dejen er klar, når den er jævn og blank og danner et tykt bånd, når du tager dejskraberen op, som kan ses i dejen i lidt tid inden det forsvinder i massen igen.
Det er øvelse og fornemmelse for dejen, der gør forskellen her. Så lykkes det ikke første gang, så prøv igen.
Dejen skal være blød nok til at den flyder ud og får en glat overflade, men ikke for blød.
Er dejen for fast vil du få toppe på dine bunde fra tyllen, da den ikke vil jævne ud.
-
Kom dejen i en sprøjtepose med en rund metaltyl på ca. 1 cm i diameter.
-
Tryk 24 cirkler ud på et stykke bagepapir.
Er du i tvivl om du kan få dem ensartet, kan du tegne cirkler bag på dit bagepapir inden du sprøjter dem ud.
-
Bank på bunden af pladerne med let hånd, for at fjerne eventuelle toppe fra tyllen og luftbobler i dejen.
-
Lad bundene hvile på pladen i ca. 30 minutter til de danner en let tør skorpe.
Du skal kunne røre ved bundene med en finger uden at dejen sætter sig fast.
-
Forvarm ovnen til 160 grader almindelig (ikke varmluft)
-
Bag dine macarons i 10-15 minutter.
Start med 10 minutter og mærk efter om foden giver efter når du rør ved dem. Er dine macaronbunde faste er de færdige.
-
Stil bundene til afkøling i 10 minutter inden du forsøger at fjerne dem fra bagepapiret.
-
Tag bundene forsigtigt af pladerne og lad dem køle helt på en bagerist.
-
Start med at varme fløden op i en gryde.
Den skal være så tæt på at koge som muligt uden at koge.
-
Hak den hvide chokolade og kom den i en skål, som kan tåle varme.
-
Hæld fløden over og rør til chokoladen er smeltet.
-
Lad den hvile i 10-15 minutter.
Stil den eventuelt på køl, så går det hurtigere.
-
Hak M&M's og tilsæt dem til din hvide chokolade ganache, når blandingen er kølet nok af til den ikke smelter dine M&M's.
-
Kom dit fyld i en sprøjtepose.
Sørg for at bruge en tyl eller klip hullet i posen, så stort at din hakkede M&M's kan komme igennem.
-
Vend halvdelen af dine macarons om, så du kan komme fyld på.
-
Kom fyldet på og sæt forsigtigt den andel halvdel ovenpå. Tryk let, så dit fyld kommer fint ud til kanterne.
-
Opbevar dine samlede macarons i køleskabet i ca. 2 dage eller frys dem ned til senere.
Februar 2013
7 Comments
Camilla (Fru Millas Cupcakes)
4. april 2016 at 14:54Hvor er de blevet gode.
Har kun prøvet macarons en gang og det lykkes ikke. Så jeg har ikke rigtig haft modet til at prøve igen.
Fru Roed - Rodehovedet ;)
4. april 2016 at 14:54Mums. de ser gode ud.
Og ja, hvem er ikke vild med M&M's 😀
Tak fordi du delte opskriften.
Bianca
4. april 2016 at 14:54Synes godt nok også det kræver tålmodighed. Bliver også vildt stolt når det virker 🙂
Bianca
4. april 2016 at 14:54Velbekomme 🙂 Så håber jeg bare M&Ms folkene synes godt om den 🙂
Lene's kage-design
4. april 2016 at 14:54Super godt fundet på 🙂
Macarons med appelsincurd - Home by Bianca
17. januar 2019 at 15:19[…] Du kan finde opskriften på M&M’s macarons her: Macarons med M&M’s […]
De bedste chokolade macarons med karamel og peanuts - Home by Bianca
9. september 2020 at 15:09[…] De skønneste macarons med fyld af M&M’s finder du her:Macarons med M&M’s […]