Her finder du opskriften på de bedste burgerboller bagt med gær lige fra burger entusiastens klare vurdering.
Min mand elsker burger. Han er derfor også stor fan af, at jeg eksperimenterer både med burgerbollerne, men også med fyldet.
Derfor har jeg også testet mig igennem en del burgerbolle opskrifter, for at sikre, at den var helt perfekt.
Den perfekte burgerbolle
Herhjemme skal det være burgerboller bagt med durummel. De bliver dejligt luftige og får den helt rigtige konsistens.
Jeg ved at mange gerne vil have andre typer boller, men det her er klassikeren og den vinder bare hver gang herhjemme.
Opskriften på mine burgerboller med durummel finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version.
Du kan også bage burgerboller med surdej
Da jeg jo har eksperimenteret en del med de der deje, så har jeg også leget lidt med surdej.
Her kan jeg anbefale at bage med både gær og surdej. Det giver en dejlig konsistens og skøn luftighed.
Du kan læse meget mere om mit eksperiment med surdej og finde min burgerboller med surdej opskrift her:
Find opskriften her:
Burgerboller med gær
Selvom vi kan komme surdej i de fleste boller, er der ingen tvivl om, at jeg foretrækker burgerboller med lidt gær i også.
Derfor bruger jeg også gerne opskriften her, når tiden ikke er til at vente på hævetid eller hvis børnene gerne vil være med.
De bliver gode hver gang og så er det perfekt at bage lidt ekstra til fryseren.
Find opskriften herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere opskrifter på brød og boller finder du dem her: Brød / Boller
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Her finder du opskriften på de bedste burgerboller bagt med durummel.
- 50 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 10 g salt
- 300 g durummel
- 400 g hvedemel jeg bruger tipo00
- 1 æg
- 1 håndfuld sesamfrø
-
Opløs gæren i vandet i en stor skål.
-
Tilsæt yoghurt og salt og rør det sammen.
-
Tilsæt durummel og det meste af hvedemelet.
-
Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere hvedemel, hvis der er behov for dette.
Dejen skal være fast, men må gerne klistre lidt. Den skal lige akkurat slippe fingrene.
-
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
-
Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til boller. Lad bollerne hvilke på bordet i ca. 5 minutter.
-
Læg dem på bageplader med bagepapir og tryk dem flade.
Det passer med der kan være 6 boller hver plade, så du skal bruge 2 plader.
Du kan også komme et stykke bagepapir ovenpå bollerne og en bageplade. Her vil vægten hjælpe med at bollerne ikke hæver opad.
-
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
-
Lad bollerne efterhæve i 25 minutter.
-
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader varmluft (brug gerne damp) i 12-15 minutter.
Vil du gerne have damp uden at have dampfunktion i ovnen kan du komme en bradepande i bunden af din ovn mens den varmer op. Når ovnen og bradepanden er varm kommer du et koldt glas vand i bradepanden og skynder dig at lukke ovnlågen.
Juli 2017
No Comments