Aftensmad Frokost/Snacks Opskrifter

Løgtærte opskrift – Nem og lækker tærte med løg

Løgtærte opskrift tærte med løg

Løgtærte er en skøn og velsmagende tærte. Kombinationen af den søde smag fra de bagte løg, den cremede æggemasse med hytteost og den grove tærtedej er helt perfekt. Jeg tilføjer soltørrede tomater, men de kan selvfølgelig udelades.

Du kan nemt servere din tærte til både frokost, aftensmad eller til en lækker gæstemiddag.

Til min opskrift på løgtærte, har jeg brugt både rødløg og hvide løg, for at give et fint farvespil. I denne nemme løgtærte opskrift skærer jeg løgene i fine ringe. Herefter kommer de på toppen at tærten og danner et fint mønster. Det giver ikke bare en flot visuel effekt, men også en skøn smagskombination.

Opskriften på min løgtærte med rødløg og hvide løg finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Løgtærte opskrift tærte med løg
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Derfor er denne opskrift den bedste – hvis du spørger mig

Jeg har lavet et utal af tærter efterhånden. Du kan finde dem alle sammen lige her: #Madtærte

Til mine tærter bruger jeg altid min grove tærtedej lavet på grahamsmel og en skøn æggemasse med hytteost. På den måde der det nemt at variere fyldet lige som du vil.

Hvorfor du vil elske denne løgtærte opskrift med rødløg og hvide løg

  • Nem at lave – kræver få ingredienser og minimal forberedelse.
  • Smuk at servere – de fine løgringe giver tærten et elegant udtryk.
  • Perfekt både varm og kold – skøn som hovedret eller en del af en buffet.
  • Kan varieres – prøv med lidt forskelligt ost, krydderier eller kom fuldkornsmel i tærtedejen.
Løgtærte opskrift tærte med løg
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Skal jeg bruge hjemmelavet eller færdiglavet tærtedej?

Du kan lave din egen hjemmelavede tærtebund, hvis du vil have en ekstra sprød og smagfuld bund. Men hvis du har travlt, kan du sagtens bruge en færdiglavet tærtedej. Det gør opskriften endnu nemmere og hurtigere at lave:

Hjemmelavet tærtedej: For en ekstra sprød og smagfuld bund kan du lave din egen tærtedej. Jeg anbefaler en grove tærtedej med grahamsmel, der tilføjer både tekstur og smag.

Opskriften på min tærtedej med grov bund finder du lige her: Tærtedej – den bedste grundopskrift til din madtærte

Det er nemt at lave din egen tærtedej og så kan du sagtens røre den sammen en dag eller to i forvejen og opbevare den på køl. Du kan endda lave din tærtebund klar, så den er forbagt og bare skal have fyldet i.

Løgtærte opskrift tærte med løg
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hvad kan serveres til løgtærte?

Løgtærte kan sagtens spises alene, men serverer du den til et større måltid, er det en god idé med lidt tilbehør:

Madtærte til alle

En madtærte er en skøn ret både til frokost, aftensmad eller tag den med på picnic. Det smarte er at du selv kan variere smagen afhængigt af det fyld du bruger.

Når jeg laver madtærter laver jeg altid en stor portion tærtedej. Så er det bare at rulle ud og komme forskelligt fyld i og så er der nemme og lækre tærter til alle.

Vil du gerne se flere opskrifter på madtærter, så har jeg samlet dem allesammen lige her #Madtærte

Her finder du blandt andet opskrifter på:

Har du prøvet en af mine tærteopskrifter?
– del dine erfaringer i kommentarfeltet eller tag mig på Instagram @HombyBianca – jeg elsker at se jeres kreationer og jeg deler gerne i min story.

Bianca – HomebyBianca

Kan løgtærte fryses?

Ja, du kan sagtens fryse løgtærte.

  • Lad den køle helt af.
  • Pak den godt ind i film eller en lufttæt beholder.
  • Opbevar den i fryseren i op til 3 måneder.

Når du skal bruge den igen, kan du tø den op i køleskabet og varme den i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Løgtærte opskrift

Jeg har lavet et utal af tærter efterhånden og favoritterne er dem, der både smager godt, men også er flotte at se på. Her er min løgtærte med. De smukke farver fra løgene, der også bidrager med en fantastisk smag, gør denne tærte til en klar favorit.

Opskriften på min løgtærte med rødløg og hvide løg tomater finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Søger du flere variationer på tærter, så kan du se flere lige her: #Madtærte

Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar

Vil du gerne se mod det søde køkken har jeg samlet mine opskrifter lige her: #Desserttærte

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

  • Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
  • Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 
  • Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Grov tærtedej – den bedste grundopskrift til din madtærte

For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.

Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.

Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Opskriften passer til et stort tærtefad på 25 cm
  • 50 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 60 g smør
  • 100 g cremefraiche
  • evt. 1 spsk vand
Sådan gør du
  1. Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  2. Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  3. Tilsæt cremefraiche.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  4. Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle. 

    Tærtebund tærtedej uden æg
  5. Rul ud og læg i tærtefadet. 

    Tærtebund tærtedej uden æg
  6. Skær overskydende dej af med en kniv.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  7. Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  8. Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter. 

    Tærtebund tærtedej uden æg
  9. Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.

    Det kommer an på fyldet.

Løgtærte med rødløg og hvideløg

I min tærte her bruger jeg både rødløg og hvide løg. De smukke farver fra løgene giver et skønt visuelt udtryk og bidrager samtidig med en fantastisk smag.

I min tærte har jeg tilføjet soltørrede tomater, men de kan sagtens udelades.

Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Opskriften passer til et tærtefad på 25 cm
  • 3 æg
  • 2,5 dl hytteost
  • 2 tsk timian
  • salt og peber
  • 3 rødløg
  • 2 hvide løg
  • 90 g hakkede soltørrede tomater fra glas
Sådan gør du
  1. Kom æg, hytteost, timian, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen.

    Løgtærte opskrift tærte med løg
  2. Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.

    Løgtærte opskrift tærte med løg
  3. Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og kom æggemassen hældes i.

    Løgtærte opskrift tærte med løg
  4. Tilføj hakkede soltørrede tomater.

    Løgtærte opskrift tærte med løg
  5. Fordel herefter løgringende i toppen, så de er blandet i farverne.

    Løgtærte opskrift tærte med løg
  6. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30-40 minutter.

    Løgtærte opskrift tærte med løg

Løgtærte opskrift tærte med løg
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Løgtærte opskrift tærte med løg
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Løgtærte opskrift tærte med løg
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering