Løgtærte er en skøn og velsmagende tærte. Kombinationen af den søde smag fra de bagte løg, den cremede æggemasse med hytteost og den grove tærtedej er helt perfekt. Jeg tilføjer soltørrede tomater, men de kan selvfølgelig udelades.
Du kan nemt servere din tærte til både frokost, aftensmad eller til en lækker gæstemiddag.
Til min opskrift på løgtærte, har jeg brugt både rødløg og hvide løg, for at give et fint farvespil. I denne nemme løgtærte opskrift skærer jeg løgene i fine ringe. Herefter kommer de på toppen at tærten og danner et fint mønster. Det giver ikke bare en flot visuel effekt, men også en skøn smagskombination.
Opskriften på min løgtærte med rødløg og hvide løg finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Derfor er denne opskrift den bedste – hvis du spørger mig
Jeg har lavet et utal af tærter efterhånden. Du kan finde dem alle sammen lige her: #Madtærte
Til mine tærter bruger jeg altid min grove tærtedej lavet på grahamsmel og en skøn æggemasse med hytteost. På den måde der det nemt at variere fyldet lige som du vil.
Hvorfor du vil elske denne løgtærte opskrift med rødløg og hvide løg
- Nem at lave – kræver få ingredienser og minimal forberedelse.
- Smuk at servere – de fine løgringe giver tærten et elegant udtryk.
- Perfekt både varm og kold – skøn som hovedret eller en del af en buffet.
- Kan varieres – prøv med lidt forskelligt ost, krydderier eller kom fuldkornsmel i tærtedejen.

Skal jeg bruge hjemmelavet eller færdiglavet tærtedej?
Du kan lave din egen hjemmelavede tærtebund, hvis du vil have en ekstra sprød og smagfuld bund. Men hvis du har travlt, kan du sagtens bruge en færdiglavet tærtedej. Det gør opskriften endnu nemmere og hurtigere at lave:
Hjemmelavet tærtedej: For en ekstra sprød og smagfuld bund kan du lave din egen tærtedej. Jeg anbefaler en grove tærtedej med grahamsmel, der tilføjer både tekstur og smag.
Opskriften på min tærtedej med grov bund finder du lige her: Tærtedej – den bedste grundopskrift til din madtærte
Det er nemt at lave din egen tærtedej og så kan du sagtens røre den sammen en dag eller to i forvejen og opbevare den på køl. Du kan endda lave din tærtebund klar, så den er forbagt og bare skal have fyldet i.

Hvad kan serveres til løgtærte?
Løgtærte kan sagtens spises alene, men serverer du den til et større måltid, er det en god idé med lidt tilbehør:
- Lav en salat – Se mine salatopskrifter her: #Salat
- Bagte grøntsager – der nemt kan bages samtidig med tærten. Prøv mine opskrifter på:
Madtærte til alle
En madtærte er en skøn ret både til frokost, aftensmad eller tag den med på picnic. Det smarte er at du selv kan variere smagen afhængigt af det fyld du bruger.
Når jeg laver madtærter laver jeg altid en stor portion tærtedej. Så er det bare at rulle ud og komme forskelligt fyld i og så er der nemme og lækre tærter til alle.
Vil du gerne se flere opskrifter på madtærter, så har jeg samlet dem allesammen lige her #Madtærte
Her finder du blandt andet opskrifter på:
- Tomattærte med en lækker grov bund
- Spinattærte med soltørrede tomater
- Broccolitærte med hytteost
- Aspargestærte med bacon
Har du prøvet en af mine tærteopskrifter?
Bianca – HomebyBianca
– del dine erfaringer i kommentarfeltet eller tag mig på Instagram @HombyBianca – jeg elsker at se jeres kreationer og jeg deler gerne i min story.
Kan løgtærte fryses?
Ja, du kan sagtens fryse løgtærte.
- Lad den køle helt af.
- Pak den godt ind i film eller en lufttæt beholder.
- Opbevar den i fryseren i op til 3 måneder.
Når du skal bruge den igen, kan du tø den op i køleskabet og varme den i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Løgtærte opskrift
Jeg har lavet et utal af tærter efterhånden og favoritterne er dem, der både smager godt, men også er flotte at se på. Her er min løgtærte med. De smukke farver fra løgene, der også bidrager med en fantastisk smag, gør denne tærte til en klar favorit.
Opskriften på min løgtærte med rødløg og hvide løg tomater finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Søger du flere variationer på tærter, så kan du se flere lige her: #Madtærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Vil du gerne se mod det søde køkken har jeg samlet mine opskrifter lige her: #Desserttærte
Rigtig god fornøjelse.

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.
Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.
-
Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche.
-
Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Skær overskydende dej af med en kniv.
-
Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.
Det kommer an på fyldet.

I min tærte her bruger jeg både rødløg og hvide løg. De smukke farver fra løgene giver et skønt visuelt udtryk og bidrager samtidig med en fantastisk smag.
I min tærte har jeg tilføjet soltørrede tomater, men de kan sagtens udelades.
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 tsk timian
- salt og peber
- 3 rødløg
- 2 hvide løg
- 90 g hakkede soltørrede tomater fra glas
-
Kom æg, hytteost, timian, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen.
-
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og kom æggemassen hældes i.
-
Tilføj hakkede soltørrede tomater.
-
Fordel herefter løgringende i toppen, så de er blandet i farverne.
-
Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30-40 minutter.



No Comments