Med denne limetærte opskrift har du en nem og lækker dessert
Denne limetærte opskrift kan laves dagen før du skal have gæster og opbevares på køl. På den måde slipper du for flere timer i køkkenet inden gæsterne kommer. Vent eventuelt med at pynte den til på dagen. Bruger du sukkerkrymmel vil syren fra limemoussen få det til at smelte.
Den fine limetærte er perfekt til et kagebord eller brug den som dessert til eksempelvis påskefrokosten. Den fine lyse farve passer perfekt til denne højtid.
Ellers er en frisk tærte bare super god til dessert ovenpå et større tungere måltid.
Opskriften på min limetærte finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Blindbagning
Jeg havde bagt mange klassiske kager og lagkager før jeg forsøgte mig med min første tærte. Det der blindbagning lød meget avanceret og så havde jeg jo heller ikke de der keramiske bagebønner.
Det har jeg stadig ikke 😉
Du kan nemt blindbage dine tærte med andre ting. Selv bruger jeg grødris, som jeg bagefter kommer i en lufttæt bøtte og gemmer til næste gang.
Til blindbagning kan du bruge:
- Grødris
- Tørrede kikærter
- Sorte bønner
- Linser
- og andet i samme stil
Husk at gemme dine bønner, ris eller ærter bagefter, så kan du sagtens bruge dem igen næste gang.
Limetærte – friske lime eller limesaft fra flaske
Her er et lille snydetrick. Jeg køber altid en af de der limesaft på flaske. Gerne i en fin flaske, som jeg kan have stående fremme. Jeg bruger nemlig limesaft til mange af mine salatdressinger også.
Det bruger jeg også gerne i min limemousse. Det smager ligesom de friske lime, så det er en nem måde hurtigt at kunne trylle en limemousse og en limetærte frem.
Pynt din tærte
Mit go to pynt er helt klart en marengs. Den søde marengs passer super godt i de fleste tærter, da man oftest bruger frugter eller bær, som er lidt syrlige.
En ekstra bonus – Er du glad for at bruge tyller, er det også en oplagt chance for at lave fine mønstre.
Derudover bruger jeg gerne fint krymmel, spiselige blomster eller chokolade.
Jeg samler en liste over idéer til pynt her, så kan du nemt selv vælge hvad du vil bruge:
- Marengs – find min opskrift på marengs her
- Chokolade – lav for eksempel fine chokolade linjer eller krystalliseret hvid chokolade.
- Spiselige blomster – jeg har altid tørrede kornblomster stående eller en frisk skovsyre i vindueskarmen.
- Krymmel – vent med at komme det på til sidst, hvis ikke du kommer det ovenpå din marengs. Syren fra fyldet kan få det til at smelte.
- Frisk frugt – Bruger du frisk frugt, kan du også lægge det i et fint mønster
Lav din tærte i god tid – mørdejen kan sagtens holde sig
Fordelen ved en tærte er, at du nemt kan gøre meget af den klar i god tid.
Tærtedej skal på køl for at smørret kan nå at sætte sig og mørdejen dermed er nemmere at rulle ud.
Mørdejen kan holde sig i køleskabet i 1-2 uger, så du kan nemt lave den klar i god tid.
Ja – tag den op et par timer før brug, så du er sikker på, at du kan rulle den ud.
Find flere gode råd og fif lige her. #Tærte
Limetærte – video
Se videoen her og se hvor nemt, det er at lave en fin og lækker limetærte
Limetærte – små fine tærter
Du kan også sagtens lave din limetærte, som flere små tærter.
Rul din tærtedej ud og stik den ud i mindre cirkler, som du placerer i en metal muffinform.
Du kan ikke blindbage de små tærter (eller det kan du godt, men det er lidt omstændigt). Bag tærterne, som anvist i opskriften nederst på siden her.
Limetærte opskrift – hvornår serveres den?
Jeg serverede min tærte efter en skøn middag for gode venner. Den var perfekt frisk efter det lidt tungere måltid.
Tærten havde jeg lavet klar i god tid, så den var nem bare lige at tage ud af køleskabet og servere direkte. Da vi havde børn med til bords, serverede jeg lidt vaniljeis til med et lille udvalg af krymmel og chokolade drys. Så er der både lidt lækkert til børn og voksne.
Find opskriften på mine limetærte nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne finde flere lækre tærte opskrifter, har jeg samlet dem lige her: #Tærte
Find flere opskrifter med lime her: #Lime
Jeg har samlet flere lækre mousser her: #Mousse og fyld
Vil du gerne finde flere lækre kager og desserter, har jeg samlet dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Limetærten skal laves 3-4 timer før. Den kan nemt laves dagen før og opbevares på køl.
Pynt den som her, med fin marengs. Find link til opskriften under afsnittet med pynt.
Husk – bruger du sukker krymmel direkte på moussen, skal det på lige inden servering, da syren fra moussen vil få det til at smelte.
Tærten er lavet i en tærtefor på 21 cm i diameter.
Du kan lave den som små mini tærter i en metal muffinform. Der blvier ca. 16 stk.
- 100 g smør
- 80 g flormelis
- 230 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 50 g mørk chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche
- 70 g sukker
- ½ dl limesaft af 4 limefrugter
- 4 blade husblas
- Find idéer til pynt i afsnittet om idéer til pynt.
-
Kom den kolde smør i en skål sammen med flormelis, hvedemel og vaniljesukker.
-
Smuldr det hele sammen, men uden at varme smørret for meget op.
-
Tilføj ægget og saml hurtigt dejen.
-
Form dejen til en kugler, som du trykker flad og kom den på køl i 15-30 minutter.
-
Rul dejen ud og kom den i tærteformen og skær kanterne af.
Små tærter: Hvis du bager små tærter stikkes dejen ud med en rund udstikker og kommes i en metal muffinform.
-
Blindbag tærtebunden i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Små tærter: Skal ikke blindbages. De bages helt færdigt. Bag dem i 8 minutter og tjek om de skal have mere.
-
Tag bagepapiret med bønner eller ris til blindbagningen af og bag bunden i yderligere 5-8 minutter.
-
Kom hakket mørk chokolade direkte på tærtebunden og fordel den mens den smelter med en dejskraber.
-
Kom bunden på køl i 15 minutter til chokoladen er stivnet.
-
Læg husblas i en skål med koldt vand i min 5 min.
-
Kom fløden i en skål og pisk den til en let flødeskum med en elpisker.
-
Kom creme fraiche og sukker i en anden skål og pisk ved lav hastighed til sukkeret er opløst.
-
Kom limesaften i en kasserolle. Tilføj den afdryppede husblas og smelt det ved svag varme.
-
Tilføj limesagt til skålen med creme fraiche og rør det sammen.
-
Vend herefter med fløden og rør det forsigtigt til en let og luftig mousse.
-
Fordel moussen i tærtebunden og stil den på køl i 3-4 timer
-
Pynt herefter din tærte.
No Comments