Nem og lækker kyllingelasagne med spinat og hjemmelavet Mornaysauce
Findes der noget bedre end at kunne hive en lækker varm lasagne ud af ovnen?! Ja – en lasagne med ekstra grønt og god smag.
Herhjemme forsøger vi altid at komme lidt ekstra grønt i maden. Det smager godt og så er det jo dejligt sundt. I min kyllingelasagne med spinat, har jeg brugt frossent spinat, men frisk kan selvfølgelig også bruges.
I opskriften er der brugt kyllingefileter, men har du en gang hakket kylling, kan det selvfølgelig også bruges.
Har du en dag, hvor det gerne må gå lidt stærkt, kan du med fordel gøre lasagnen klar i et fad dagen før og stille den på køl. På den måde skal den bare tages ud og kommes i ovnen. Nemt og enkelt. Faktisk kan du også gøre det hele klar og komme fadet på frost. Så har kan du forberede retten i god tid til en travl dag senere på uge.
Opskriften på min kyllingelasagne med spinat finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Mornaysauce eller Bechamelsauce?
Jeg har lavet min ostesauce fra bunden, men den kan du selvfølgelig også købe færdiglavet. Det er dog meget nemmere end man lige tror, at lave sin egen Mornaysauce. For mig må der bare ikke mangle ostesauce i en lasagne.
Er du ikke til ostesauce, kan du dog også lave en Bechamel sauce, det er lige så nemt.
Bechamel er en grundsauce, som er lavet på smør, mel og mælk. Det er basen, når du skal lave en opbagt sauce. Vil du gerne have en ostesauce tilføjer du ost og så har du Mornaysauce.
Jeg bruger revet mozzarella i min mornaysauce, men du kan også sagtens bruge frisk mozzarella, parmesan eller andre oste. Det er dog vigtigt at du ikke tager den der billige pizzaost. Den er bare ikke god og så smelter den ikke ordentligt i saucen.
Lasagne fakta
Her har jeg samlet lidt lasagne fakta. Det drejer sig især om opbevaringen af din lasagne.
Min tommelfingerregel er at se på mængden af kød. Til lasagnen her, som er lavet med kyllingefileter, vil jeg beregne med 100-150 g kød pr. person. Den samme mængde kan du gå ud fra med hakket kød.
Kilde: https://spisbedre.dk/artikler/maengder-pr-person
Ja det kan du sagtens. Lav den klar og opbevar den på køl. Det er smart både til de travle hverdage, men også som gæstemad.
Ja det kan den godt. Den skal bare opbevares på køl indtil den skal i ovnen.
Har du en rest lasagne i dit fad, er den allerbedste måde at varme den på, at tænde ovnen. Den skal faktisk have samme varme og tid, som da du lavede den. Det for at sikre at den får den rette temperatur.
Ja – det smager faktisk rigtig godt og passer super godt som en rest i madpakken. Det er dog smag og behag om man er til de kolde retter. Du kan selvfølgelig også hurtigt varme den i mikroovnen.
Det er en myte, at du ikke må genopvarme din mad mere end en gang. Du kan sagtens varme den flere gange, men husk at sørge for at retten opnår en temperatur på minimum 75 grader, så du undgår sygdomsfremkaldende bakterier.
Opbevaring af lasagne
Her holder jeg mig helt klart til Fødevarestyrelsens anbefalinger, der siger at tilberedt kød og sammenkogte retter kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Har du en større rest, ville jeg derfor portionsopdele den og fryse ned.
Ja det kan du godt. Faktisk får du det bedste resultat, da retten stadig er våd, når den tør op og du dermed undgår de tørre kanter, som kan komme ved genopvarmning af færdigbagt lasagne. De tørre kanter skyldes netop den manglende væde omkring lasagnepladerne.
Ja det kan du godt. Selvom dit kød var frossent inden tilberedning, kan du godt gemme lasagnen. Kødet er blevet varmebehandlet under tilberedningen.
Du kan med fordel lave en stor lasagne eller flere små, når nu du er i gang. Din lasagne kan holde sig op til 3 måneder i fryseren.
Kyllingefileter eller hakket kylling
Du bestemmer helt selv om du vil bruge kyllingefileter eller hakket kylling i din lasagne. Bruger du hakket kylling ville jeg svitse kødet og komme det i tomatsaucen.
I min kyllingelasagne med spinat bruger jeg kyllingefileter. Det var det jeg lige havde hjemme og samtidig giver det en lidt anden konsistens til retten.
Frisk eller frosset spinat
Du bestemmer selv om du vil bruge frisk eller frosset spinat. Bruger du frisk spinat ville jeg lige stege den kort tid på panden, så den falder lidt sammen. På den måde synes jeg, at det er nemmere at fordele spinaten i lasagnen. Jeg tilføjer spinaten til min tomatsauce, så her kan du bare komme den friske spinat direkte i saucen.
Kyllingelasagne med spinat – video
Kyllingelasagne med spinat
Jeg tilføjer spinat til min kyllingelasagne, da jeg synes de to ting harmonere rigtig godt i smagen. Samtidig er det en nem måde at få tilføjet lidt grønt til retten.
Opskriften på min kyllingelasagne med spinat finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne finde flere opskrifter med spinat, så har jeg samlet dem lige her: #Spinat
Inspiration til hvilke retter du kan lave sammen med dine børn finder du her: #Børn laver mad
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne kyllingelasagne med spinat er lavet med kyllingefileter og frosset spinat. Du kan dog også sagtens lavet den med hakket kylling og frisk spinat. Bruger du hakket kylling ville jeg svitse kyllingen og tilføje den til tomatsaucen.
- 3-4 kyllingefileter (der kan også bruges hakket kylling)
- Lidt olie til stegning
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 600 g frossent spinat (optøet og vredet for væde) (der kan også bruges frisk spinat)
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 g tomatpure
- 1 spsk basilikum
- 1-2 dl vand
- Salt og peber
- 25 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- ½ tsk revet muskatnød
- 150 g revet mozarella
- 200-250 g lasagneplader (afhængig af størrelsen på dit fad, mit er 25 x 27 cm)
- 150 g revet mozzarella
-
Start med at varme olien i en gryde.
Gryden skal også bruges til tomatsaucen, så sørg for at der er plads til tilberedningen af saucen.
-
Skær kyllingefileterne i mindre mundrette stykker og steg dem til de alle har fået farve.
-
Tag kyllingefileterne ud af gryden.
-
Kom eventuelt lidt mere olie i gryden.
-
Rens løget og hak det fint.
Steg løget i gryden.
-
Imens skrælles gulerødderne og rives. Kom dem op i gryden og steg dem med.
-
Sørg for at al væden er vredet fra den optøede spinat og tilsæt den til gryden og lad det hele stege lidt.
-
Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og rør det godt sammen.
-
Tilføj basilikum og lad det simre i 15 minutter.
-
Er saucen meget tyk tilføjes vand. Sørg for at hælde lidt i ad gangen, så det ikke bliver for flydende.
-
Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.
-
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.
-
Pisk det hele godt sammen.
-
Tilføj mælk og pisk det sammen. Lad det koge lidt op til du får en opbagt sauce.
-
Tilsæt muskatnød og pisk det sammen.
-
Herefter tilsættes osten og der røres til den er smeltet. Tag gryden af varmen.
-
Start med at komme et lag lasagneplader i bunden af dit fad.
-
Kom herefter halvedelen af tomatsaucen og kyllingefileter ovenpå.
-
Tilføj mornaysauce.
-
Kom lasagneplader ovenpå igen.
-
Herefter kommes resten af tomatsaucen og kyllingen oven på lasagnepladerne.
-
Kom mornaysauce på, men gem lidt til toppen.
-
Kom lasagne plader på og fordel resten af mornaysaucen øverst.
-
Kom lasagnen i ovnen og bag den ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
-
Kom herefter revet ost på og giv den yderligere 15 minutter.
No Comments