Her finder du opskriften på en rigtig efterårskringle med masser af æblesmag
Reklame – kanelsukkeret er modtaget fra Dr. Oetker
Jeg elsker kringle og æbler. Der er ingen tvivl om at efterår for mig er lig med masser af lækre æbler både i madlavning og i bagværket.
Derfor var det også oplagt for mig at forsøge mig med den her lækre kringle med æblekompot, når Dr. Oetker sendte kanelsukker. For der er vist heller ingen tvivl om at æbler, kanel og sukker er en super kombination.
Jeg har tyet til min sædvanlige kringle opskrift for selve dejen. Jeg har tidligere bagt den her lækre kringle med marcipan og orangefyld og den blev helt perfekt. Så det var et oplagt sted at starte.
Find opskriften på marcipankringle med nougat og orangefyld her:
Æblekompot
Som fyld i det lækre sprøde bagværk, ville jeg gerne have æbler. Det skulle dog ikke være en kedelig æblemos, men der måtte meget gerne være lidt at tygge på.
Derfor blev det til en æblekompot, som har gode æblestykker, men samtidig er cremet og lækker.
Opskriften på den her lækre kringle med æblekompot finder du herunder i en fin printvenlig version.
Vil du gerne finde flere æbleopskrifter, så kan du se meget mere her: #æbler
Er du på kig efter andet lækkert bagværk finder du det her: Brød/Boller
Eller er du mere til kage og desserter, så findes de her: Kage/Dessert.
God fornøjelse.
Opskriften er udviklet til Dr. Oetker og den kan findes på deres hjemmeside lige her: Kringle med æblekompot og kanel
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Den her lækre kringle er fyldt med lækker æblekompot, som både har gode stykker og samtidig en dejlig cremet kosistens
- 1 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 150 g smør
- 400 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 3 store æbler ca. 450 g
- 2 spsk vand
- 3 spsk Dr. Oetker kanelsukker
- Æg til pensling
- Dr. Oetker kanelsukker
- Dr. Oetker hasselnøddeflager
-
Start med at røre gæren ud i lunkent vand.
-
Tilsæt derefter æg, sukker og salt og rør det sammen.
-
Tag et bagefad eller en stor skål og smuldr smør og mel sammen med fingrene.
-
Tilsæt gærblandingen og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej.
-
Stil dejen til hævning i ca 1 time
-
Riv marcipanen og sæt den til side (jeg tager den nemme løsning og kommer den i en foodprocessor)
-
Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær dem i mindre mundrettet stykker.
-
Kom vand og æblestykker i en gryde sammen med kanesukker og kog i ca. 10-15 minutter.
Æblerne skal være bløde men ikke blive til mos.
-
Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på 15 x 50 cm.
-
Skær skæve indhak i begge sider, så der kommer en midte på dejen
-
Kom fyldet på midten af dejen med den revne marcipan nederst og flet siderne ind over, så du får en flot flettet kringle.
-
Lad kringlen hæve i 15 minutter.
-
Pensl herefter kringlen med æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.
-
Bag kringlen i ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft ovn.
No Comments