Har du prøvet at fange krabber en skøn sommerdag?! – så finder du her opskriften på en nem og lækker suppe
Jeg har aldrig selv prøvet at fange krabber som barn, men mine børn ville gerne prøve. Det har været noget af det der har tiltrukket dem, når vi har været på stranden og de andre børn har stået med deres line og net.
Derfor havde vi også allerede sidste år investeret i lidt udstyr, men desværre var det blevet for sent på sæsonen, til at vi kunne give det et forsøg.
I år skulle det derfor være og vi fik en kæmpe fangst.
Sådan fisker du efter krabber
Det er super nemt at fange krabber, hvis der ellers er nogen at fange.
Vi havde et net med, men glemte pindene til snøren, så snøren blev sat fast i den anden ende af pinden til nettet. På snøren bandt vi en klemme og så havde vi ellers det udstyr, vi skulle bruge.
Som madding brugte vi muslinger, som sad på stenene ved vandet. Det fungerede super godt og der var hurtigt bid.
Vi så også andre, der fiskede efter krabber og de brugte spegepølse.
Der var god fangst hos alle, så mon ikke vi har ramt en god dag.
Vi havde taget en røreskål med. Altså sådan en hvor der er et låg med et ekstra hul i, så du kan piske flødeskum uden at det flyver til alle sider. Vi har så også et låg, der sættes ned i hullet, så skålen kan lukkes helt.
Det smarte var, at så kunne vi få krabberne ned i skålen uden at de kunne kravle op.
Udstyr til at fange krabber
- En pind
- En snøre
- En klemme
- Et net
- En spand (vi brugte en gennemsigtig en, så vi kunne se på krabberne imens)
- En lukket spand eller skål, hvis du gerne vil have krabber med hjem til lækker suppe.
- Madding (hvis der ikke er muslinger, hvor I fanger kan der bruges spegepølse)
Krabbesuppe af egen fangst
Begge børn havde hørt at man kunne spise de der krabber, så det ville de selvfølgelig gerne prøve.
Da der ikke er ret meget kød på de krabber man fanger ved stande eller moler, blev det til en gang krabbesuppe. Du får en skøn smag fra krabberne, når du koger fond på dem.
Opskriften på krabbesuppe af egen fangst finder du herunder i en fin printvenlig version, så du nemt kan tage den med i køkkenet.
Vil du gerne finde flere spændende opskrifter, som børnene kan være med til at lave, så finder du dem her: #Børn laver mad
Inspiration til hvilke retter du kan lave sammen med dine børn finder du her: #Børn laver mad
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Har I været på krabbefangst er det nemt at lave en lækker cremet og velsmagende suppe.
- 10-15 stk friske krabber afhængig af størrelse
- 25 g smør
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 store tomater
- 140 g tomatpuré
- 1 spsk tørret basilikum
- 1 spsk paprika
- 3 dl æblejuice
- 7 dl vand
- 300 g gulerødder
- 1,5 dl piskefløde
- 250 g rejer
-
Lad dine nyfangede krabber stå i din spand med saltvand.
Tag en gryde og fyld den med vand.
Når vandet koger skærer du hurtigt krabberne over med en skarp kniv og kommer dem i vandet.
Lad krabberne koge et par minutter og tag dem derefter op ad vandet.
-
Smelt smørret i en stor gryde og steg løg, hvidløg ved jævn varme til løgne er gyldne.
-
Del tomaterne og skrab indmaden ud.
Gem indmaden og skær tomaterne i små stykker.
-
Tilsæt tomatindmad, tomatpuré, basilikum og paprika.
-
Skær krabberne over på midten og læg dem i gryden og steg dem med i 2-3 min.
-
Kom æblejuice og vand i gryden og kog suppen ved jævn varme under låg i ca. 20 min.
-
Imens suppen småkoger, skrælles gulerødderne og skæres i små stykker.
-
Efter 20 min. sigtes suppen og krabber og grønt tages fra.
-
Kom gulerødderne i den sigtede suppe og lad dem koge ca. 10 min.
-
Kom derefter piskefløden i og blend suppen igennem med stavblender.
Giv herefter suppen et hurtigt opkog.
-
Kom til sidst rejerne i og smag til med salt og peber.
Anret med tomatstykkerne og frisk basilikum.
No Comments