Sidste dag i påskeferien blev der hygget ekstra om familien. Jeg havde nemlig sat en dej klar i køleskabet søndag aften, så det var bare med at tage den ud, dele den til boller og komme i ovnen.
Børnene elsker når der bliver bagt boller. Min datter var dog lidt utilfreds med at det var en lidt våd dej, så hun måtte ikke trille bollerne, men måtte nøjes med at se på mens mor delte dem og kom i ovnen.
Opskriften giver ca. 20 lækre rugboller, som også sagtens kan bruges til mellemmåltidet.
100 g rugflager
4 dl vand
5 dl vand
12,5 g gær
3 tsk salt
150 g havregryn
200 g rugmel
600 g hvedemel
Kom rugflager i en skål med 4 dl koldt vand og lad det stå og trække en times tid.
Tilsæt derefter 5 dl lunkent vand og rør gæren ud i massen.
Kom derefter salt, havregryn, rugmel og hvedemel i og ælt det godt sammen.
Stil i en skål med madfilm over (eller en lukket beholder) i køleskabet over natten.
Tag dejen ud ½-1 time før du bager bollerne.
Varm ovnen op til 250 grader og gerne med en pizzasten i. Ellers kan du vende en bradepande om, så den får en plan flade du kan komme bagepapiret med bollerne ind på.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den med en dejskraber eller dejspatel.
Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter.
No Comments