Kold kartoffelsalat er en klassiker til sommerens grillretter. Her finder du en lækker version med et grønt tvist.
Jeg elsker kold kartoffelsalat. Ingen tvivl om at det var en af livretterne, da jeg var barn. Det er dog ikke hvilken som helst kartoffelsalat der dur. Jeg er nemlig slet ikke til købe kartoffelsalat, da jeg ofte synes dressingen er for fed og smagen ikke passer mig.
Et tvist af grønt
Derfor bliver det altid min mors kold kartoffelsalat, der kommer på bordet herhjemme og denne gang har jeg givet den et lille tvist. Det skulle nemlig være lidt nemt og jeg ville samtidig gerne have lidt grønt i.
Jeg gik derfor i køleskab og køkkenhaven efter grøntsager og det blev til den her lækre kartoffelsalat.
Med denne version får du den klassiske smag af dansk sommer og samtidig får du lidt knas fra de friske grønsager. Den kommer bestemt på bordet til mange grill aftener fremover.
Opskriften har jeg samlet nederst i indlægget i en printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere lækre sommersalater, så kan du finde dem her: Salat
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Hvorfor ikke give lidt ekstra til den klassiske kartoffelsalat? – Her finder du en opskrift med den klassiske friske dressing fyldt med kartofler og lækkert sprødt grønt.
- 500 g kartofler
- ½ sød kartoffel
- ½ squash
- 1/4 spidskål
- 2½ dl A38
- 2½ dl creme fraiche
- 1-2 spsk finthakket løg
- 2 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1-3 tsk dijonsennep
- 3 spsk hakket persille
- 2 spsk hakket purløg
- cherrytomater og persille
-
Start med at skrælle kartoflerne og den søde kartoffel og skær dem i mundrette tern.
-
Kog kartofler og søde kartofler møre, men i hver sin gryde, da de sødekartofler ikke skal koge så længe som de almindelige kartofler. Kogetiden afhænger af størrelsen på dine kartoffelstykker.
Dine kartofler er færdige, når du kan stikke en gaffel i uden at der er hård modstand. Husk at holde øje, så de ikke får for længe.
-
Hæld derefter vandet fra og stil dem på køl til du skal bruge dem.
-
Skyl squashen og skær den i mindre tern.
-
Fjern eventuelt de yderste blade fra spidskålen og skær den i mindre strimler.
-
Rør en dressing af A38, creme fraiche, finthakket løg, salt og peber. Tilsæt dijonsennep efter smag. Jeg kan godt lide dressingen har lidt bid, men smag dig frem.
-
Tilsæt derefter hakket persille og purløg til dressingen og rør det godt sammen.
-
Kom kartofler, søde kartofler, squash og spidskål i dressingen og vend dethele forsigtigt sammen.
-
Pynt eventuelt med halve cherrytomater og persille. Stil kartoffelsalaten påkøl til den skal serveres.
Juni 2018
2 Comments
VenterPaaVinBlog
5. juni 2020 at 15:57Elsker det også – måske jeg skal ha’ spidskål i næste gang, som her. De nye radisser fra haven skal hvertfald have æren 😀
Home by Bianca
10. juni 2020 at 5:19Uh ja – radiser vil være perfekte i en gang kartoffelsalat. Det smager bare af sommer 🙂