Lav en lækker omgang kirsebærsirup og brug resterne til en skøn kirsebærtærte – find mine opskrifter lige her
Kirsebærsirup smager helt fantastisk og hvorfor ikke bruge resterne af de skønne smagfulde bær i en fin og lækker kirsebærtærte?! På den måde går intet til spilde.
Idéen er enkel – lav en lækker kirsebærsaft og gem kirsebærrene. Stil dem eventuelt på køl til du skal bruge dem. De kan godt holde et par dage i en lufttæt beholder.
Lav herefter en lækker kirsebærsirup af saften og brug kirsebærrene i en lækker tærte med marcipanfyld.
Kirsebærtærten kan serveres med det samme eller fryses ned til en dag, hvor du får uventede gæster.
Min opskrift på kirsebærsirup og kirsebærtærte finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Kirsebærsirup – det kan du bruge det til
Hvis du ikke før har lavet lækker smagfuld sirup, så er det ikke sikkert du lige ved, hvad du skal bruge det til. Derfor har jeg her samlet lidt forslag:
- Kom det ovenpå lækre pandekager, ligesom du ville med almindelig sirup.
- Kom det på vafler eller endnu bedre – vafler med is toppet med kirsebærsirup.
- Kom det på din yoghurt og giv den et friskt pust.
- Kom lidt på toppen af din grød.
- Kom det på is eller brug det i din hjemmelavede is til at lave et fint mønster inden du fryser den ned.
- Brug det til at lave lækre drinks.
- Kom lidt i din kaffe for et ekstra pift.
Hvornår er min sirup færdig?
Sådan tjekker du konsistensen på din sirup:
Tag en lille skefuld sirup og hæld på en kold tallerken.
- For tynd: Kog din sirup videre
- For tyk: Tilsæt lidt vand og kog en smule mere
Kirsebærtærte med marcipanfyld
Når du har siet dine kirsebær fra saften, har du en portion lækre moste kirsebær. De har stadig lidt smag i sig og ved at blande dem med lækkert marcipanfyld, får du fuld udnyttelse af dine bær. Samtidig får dit fyld en skøn rød farve.
Jeg bruger marcipan og det kan både bruges til de søde kirsebær, men også som et modspild til en sort med lidt mindre sødme. Det er helt op til din smag.
Kirsebærtærte – pynt
Jeg har valgt at pynte min kirsebærtærte med lidt striber af hvid chokolade, men du kan også pynte den på andre måder. Her får du lidt idéer:
- Gør som jeg og smelt lidt hvid chokolade, som du lader falde tilfældigt over kagen. Hertil har jeg pyntet med lidt marcipanblomster, der har fået en lille sukkerkugle i midten
- Lav marcipanpynt – det kan være små blomster, hjerter, stjerner eller hvad du lige tænker kunne være fint
- Gem lidt af tærtedejen og lav fint pynt på toppen inden du bager tærten færdigt. Du kan finde masser af fine tærtelåg på Pinterest eller Google.
Blindbagning – sådan gør du
At blindbage betyder, at du bager din tærte med et stykke bagepapir ovenpå fyldt med tørrede bønner eller ris. Jeg bruger grødris.
Grunden til at du skal blindbage din tærte er, at du dermed undgår at tærtedejen bliver ujævn eller dejen glider ned af kanterne. Vægten fra bønner eller ris holder dejen på plads under bagning.
Jeg bruger grødris, men du kan også bruge bønner, linser eller kikærter. Bager du mange tærter, kan du købe keramiske bagebønner, som kan bruges igen og igen.
Tærtedej i overskud? – det kan sagtens bruges
Når jeg har tærtedej i overskud bruger jeg det enten til:
- At lave små ekstra tærter i en muffinform – alt det kræver er en rund udstikker og en muffinform eller andet til at forme de små tærter.
- Vaniljesmåkager – rul dejen ud og skær den i mindre stykker eller udstik i fine figurer
- Pynt på toppen af kagen inden du bager den.
Lad dig inspirere
Find opskriften på jordbærtærte her:
Jordbærtærte med hvid chokoladecreme – opskrift
Find opskriften på de bedste dessert pandekager lige her:
Dessert pandekager – opskrift
Find opskriften på lækre sprøde vafler her:
De bedste vafler – opskrift
2 opskrifter af 1 portion kirsebær
Hvor skønt er det ikke lige, at du kan lave to gange lækkerier på en gang. Nemt, lækkert og enkelt.
Mine opskrifter på kirsebærsirup og kirsebærtærte finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Er du på udkig efter andre kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert
Derudover har jeg samlet mine tærteopskrifter lige her: #Tærte
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
1 portion kirsebær – 2 opskrifter.
Du kan også sagtens lave tærten uden at lave sirup først. Brug i stedet kirsebær fra frost eller afdryppede syltede kirsebær. De sidste vil give lidt mere smag til tærten og det gør slet ingenting.
- 800 g friske kirsebær uden sten
- 2 dl vand
- 230 g rørsukker
- 100 g smør
- 80 g flormelis
- 230 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 50 g mørk chokolade
- 80 g mandelmel
- 65 g smør
- 50 g marcipan
- 2 æg
- Kirsebærrene fra siruppen Brug evt. kirsebær fra frost eller syltede kirsebær (ca. 200 – 250 g)
-
Rens kirsebærrene.
-
Kom kirsebær og vand i en gryde og kog dem til de bliver let mosede.
Det tager ca. 20 minutter.
-
Si indholdet gennem en sigte og gem kirsebærrene i en separat skål.
-
Det bliver ca. 4 dl saft og kan sagtens bruges bare som saft.
-
Hæld saften tilbage i gryden og kom sukker ved.
-
Kog det forsigtigt op til sukkeret er smeltet.
-
Lad det stå og koge ind i ca. 40 minutter mens du løbende rør i gryden.
-
Din sirup er klar, når den har den rette konsistens.
-
Sådan tjekker du konsistensen:
Tag en lille skefuld sirup og hæld på en kold tallerken.
For tynd: kog din sirup videre
For tyk: tilsæt lidt vand og kog en smule
-
Hæld på en ren glas flaske og lad din sirup køle af inden låget sættes på.
-
Kom den kolde smør i en skål sammen med flormelis, hvedemel og vaniljesukker.
-
Smuldr det hele sammen, men uden at varme smørret for meget op.
-
Tilføj ægget og saml hurtigt dejen.
-
Form dejen til en flad cirkel og kom den på køl i ca. 15 minutter
-
Rul dejen ud og kom den i tærteformen og skær kanterne af.
(Hvis du bager små tærter stikkes dejen ud med en rund udstikker og kommes i en metal muffinform. )
-
Blindbag tærtebunden i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
(De små tærter blindbages ikke – start med at bage ved 8 min og tjek om de skal have mere.)
-
Tag bagepapiret med bønner eller ris til blindbagningen af og bag bunden yderligere i 5-8 minutter.
-
Gem eventuelt rester af dej til pyntning af din tærte.
-
Smelt den mørke chokolade og fordel den over bunden.
Lad den størkne mens marcipanfyldet laves.
-
Kom mandelmel, smør og marcipan i en skål og rør det sammen med en elpisker.
-
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til det bliver en samlet masse.
-
Vend herefter kirsebærrene i massen.
-
Fordel marcipanmassen på bunden og bag tærten med fyldet i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Tjek til tærten løbende, da det kommer an på mængden af væske i fyldet.
Inden du bager tærten kan du lave fine mønstre af eventuel overskydende tærtebund.
-
Lad tærten køle af og kom eventuelt lidt smeltet hvid chokolade på eller marcipanpynt.
No Comments