På sådan en rejse vi netop har været afsted på, får man jo brugt lidt penge, eller nok nærmere mange. Derfor er vi begyndt at føre madplan igen (gjorde vi også da vi var på SU) for at have et overblik over hvad pengene bliver brugt på.
Da ikke alle retter er lige spændende, er det ikke hver dag jeg vil berette, også fordi vi gerne laver større portioner og varmer op senere på ugen (længe leve fryseren). Men idag har vi fået en af vores ynglingsspiser, nemlig kartoffelpizza. Dertil fandt jeg en fin flaske, som jeg ikke nænner at smide ud og fik lavet lidt vand med agurk, så det hele ikke er som det plejer.
Total overskudagtigt fik jeg lavet bund til pizza lige så snart jeg kom ind af døren, for derefter at gå i sving med en omgang knækbrød indtil manden kom hjem og vi skulle ud og handle til resten af ugen. Så kunne pizzadejen stå og hæve indtil vi kom hjem og fik lidt fyld på. Jeg valgte at putte speltmel i dejen, for at få en grovere bund.
Pizzabund:
25 g gær
3 dl vand
1 spsk olie
180 g speltmeld
300 g hvedemel
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt olie, salt og mel.
Ælt dejen sammen og stil den til hævning i ½-1 time (den nåede at stå i 2 timer inden vi var hjemme igen, så den var dejlig luftig)
Slå dejen ned og pres luften ud.
Rul ud og pynt.
Pizzafyld:
500 g kartofler i skiver
resterne af en kogt hamburgryg skåret i tynde skiver
lidt kyllingepølser
2 spsk persille
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 x mozeralla
Fordel kartofler og kødet på den udrullede pizzadej.
Blend persille, olie og hvidløg.
Dryp olieblandingen over pizzaen.
Skær mozerallaen i skiver og fordel på pizzaen.
Bages ved 225 grader i ca. 15 min. (varmluft ovn, den skal have længere tid ved alm. ovn)
No Comments
bitten
4. april 2016 at 14:54Den ser virkelig også bare god ud, den pizza 🙂
Forstår godt du ikke har lyst til at smide flasken ud, den er fin.