Kage/Dessert Opskrifter

Kagen i koppen – en dejlig chokoladekage i en kop

Kagen i koppen

Kagen i koppen – en dejlig chokoladekage i en kop

Sidder du en aften og godt kunne spise en chokoladekage. Så er denne kage i koppen et godt bud, når det skal gå lidt stærkt.

Kagen i koppen. Jeg har flere steder set opskriften på den ægte “cup cake”, dvs. kagen der laves lynhurtigt i mikro ovnen i en kop.

Da jeg er stor fan af sådanne hurtig løsninger, når lysten til kage pludselig melder sig, har denne derfor stået på, mine liste over ting der skulle prøves af, i lang tid.

Jeg endte dog med at lave den i en mini gryde, som jeg har fundet i Søstrene Grene. Den er simpelthen SÅ fin, og jeg kunne ikke komme hjem uden. Jeg har købt den i lidt forskellige farver, så disse fine gryder kommer der sikkert flere billeder af her på bloggen.

Kagen i koppen

Opskrift – Kagen i koppen

3 spsk mel
½ tsk vaniljesukker
1/4 tsk bagepulver
2 spsk sukker
2 spsk kakao
2 spsk olie
2 spsk mælk
– flormelis til pynt

Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt.

Hæld herefter dejen i koppen eller som her gryden (det er vigtigt at den kan tåle mikroovn).

Kom koppen i mikroovnen og bag kagen ved maximum varme i ca. 2 minutter. Tiden kan variere afhængigt af mikroovnen, så husk at holde øje med kagen.

Drys til sidst lidt flormelis over og spis den mens den stadig er lun.

 

Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Mange bagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Newyorkerbyheart
    4. april 2016 at 14:54

    God ide at bruge de små gryder 🙂 Jeg har altid brugt krus, men de små gryder er da finere.

    Knus
    Birthe

  • Reply
    Bianca
    4. april 2016 at 14:54

    Ja lavede den uden æg, da jeg ikke havde nogen hjemme. Synes konsistensen er super fin. Men man kan sagtens putte et æg i så konsistensen bliver mere luftig. Synes bare det er rart med et alternativ, hvor man næsten altid har ingredienserne hjemme.
    De har stadig gryderne i vores Søstrene, så du må afsted og se om du kan finde nogen (jeg har allerede haft dem i mikroovn og opvasker og det funger fint) 🙂

  • Reply
    Malou Klidmoster
    4. april 2016 at 14:54

    Uhm, jeg er stor fan af de små hurtige kager. Kan det virkelig passe at du slet ikke kom æg i? Er noget nysgerrig på hvordan konsistensen er. Det er nemlig tit æg jeg mangler når jeg er lækkersulten 😉

    Virkelig sød lille gryde – er det nogen de har i Søstrene nu?

  • Reply
    Christina Hammer
    4. april 2016 at 14:54

    Jeg kom et æg i da jeg syntes at dejen var megeg kompakt – er ret sikker på at denvar blevet fantastisk hvis ikke jeg havde givet den lidt for meget! Gav den endda kun 1,5 min, men mikroovne er jo forskellige, så det må bare blive 1 min næste gang!

  • Reply
    Unknown
    4. april 2016 at 14:54

    Jeg har lige lavet den, og lavede den også uden æg. Min blev lidt tør.. Men ellers smagte den godt:)

  • Reply
    Ida Larsen
    28. september 2016 at 16:40

    Hej Louise. Jeg puttede en ekstra spsk mælk i da jeg synes den blev for tør (af ren bageviden)

  • Reply
    Louise Clauson-Kaas
    28. september 2016 at 16:40

    er det meningen at dejen skal være fast(næsten som en meget flexibel klump modelerevoks)

  • Reply
    Marie Warncke
    28. september 2016 at 16:47

    Kan man godt lave det uden vaniljesukker hvis man ikke lige har noget?

Leave a Reply