Kagen i koppen – en dejlig chokoladekage i en kop
Sidder du en aften og godt kunne spise en chokoladekage. Så er denne kage i koppen et godt bud, når det skal gå lidt stærkt.
Kagen i koppen. Jeg har flere steder set opskriften på den ægte “cup cake”, dvs. kagen der laves lynhurtigt i mikro ovnen i en kop.
Da jeg er stor fan af sådanne hurtig løsninger, når lysten til kage pludselig melder sig, har denne derfor stået på, mine liste over ting der skulle prøves af, i lang tid.
Jeg endte dog med at lave den i en mini gryde, som jeg har fundet i Søstrene Grene. Den er simpelthen SÅ fin, og jeg kunne ikke komme hjem uden. Jeg har købt den i lidt forskellige farver, så disse fine gryder kommer der sikkert flere billeder af her på bloggen.
Opskrift – Kagen i koppen
3 spsk mel
½ tsk vaniljesukker
1/4 tsk bagepulver
2 spsk sukker
2 spsk kakao
2 spsk olie
2 spsk mælk
– flormelis til pynt
Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt.
Hæld herefter dejen i koppen eller som her gryden (det er vigtigt at den kan tåle mikroovn).
Kom koppen i mikroovnen og bag kagen ved maximum varme i ca. 2 minutter. Tiden kan variere afhængigt af mikroovnen, så husk at holde øje med kagen.
Drys til sidst lidt flormelis over og spis den mens den stadig er lun.
Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Mange bagehilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
8 Comments
Newyorkerbyheart
4. april 2016 at 14:54God ide at bruge de små gryder 🙂 Jeg har altid brugt krus, men de små gryder er da finere.
Knus
Birthe
Bianca
4. april 2016 at 14:54Ja lavede den uden æg, da jeg ikke havde nogen hjemme. Synes konsistensen er super fin. Men man kan sagtens putte et æg i så konsistensen bliver mere luftig. Synes bare det er rart med et alternativ, hvor man næsten altid har ingredienserne hjemme.
De har stadig gryderne i vores Søstrene, så du må afsted og se om du kan finde nogen (jeg har allerede haft dem i mikroovn og opvasker og det funger fint) 🙂
Malou Klidmoster
4. april 2016 at 14:54Uhm, jeg er stor fan af de små hurtige kager. Kan det virkelig passe at du slet ikke kom æg i? Er noget nysgerrig på hvordan konsistensen er. Det er nemlig tit æg jeg mangler når jeg er lækkersulten 😉
Virkelig sød lille gryde – er det nogen de har i Søstrene nu?
Christina Hammer
4. april 2016 at 14:54Jeg kom et æg i da jeg syntes at dejen var megeg kompakt – er ret sikker på at denvar blevet fantastisk hvis ikke jeg havde givet den lidt for meget! Gav den endda kun 1,5 min, men mikroovne er jo forskellige, så det må bare blive 1 min næste gang!
Unknown
4. april 2016 at 14:54Jeg har lige lavet den, og lavede den også uden æg. Min blev lidt tør.. Men ellers smagte den godt:)
Ida Larsen
28. september 2016 at 16:40Hej Louise. Jeg puttede en ekstra spsk mælk i da jeg synes den blev for tør (af ren bageviden)
Louise Clauson-Kaas
28. september 2016 at 16:40er det meningen at dejen skal være fast(næsten som en meget flexibel klump modelerevoks)
Marie Warncke
28. september 2016 at 16:47Kan man godt lave det uden vaniljesukker hvis man ikke lige har noget?