Jordbær cheesecake med marcipanbund og jordbær gelé med 1 enkelt Ginger
Denne cheesecake smager skønt af jordbær, marcipan og ingefær
Reklame – Jordbær cheesecake med marcipanbund. Jeg har modtaget 1 enkelt Ginger til test. Opskriften er min egen.
Herhjemme er jordbær en af de ting, der for os symboliserer at det er sommer. Derfor måtte 1 enkelt Ginger også lige prøves af i en cheesecake med friske jordbær.
Jeg er meget begejstret for cheesecake, men har ikke lavet så mange. Derfor var jeg spændt på om kagen kunne stå fint selv og det lykkedes heldigvis.
Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Mange bagehilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Opskrift – Jordbær cheesecake med marcipanbund
Marcipanbund:
100 g ODENSE marcipan
75 g sukker
75 g blødt smør
1 æg
25 g mel
Riv marcipanen og rør det sammen med sukker, smør og æg.
Til sidst vendes melet i.
Kom dejen i en smurt springform på ca. 18 cm i diameter og bag den ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Lad bunden køle af og tjek at den slipper springformen. Sæt springformens ring på igen.
Jordbær puré:
200 g jordbær
1 spsk sukker
Blend jordbærrene med sukkeret og si det igennem en finmasket sigte.
Der bliver ca. 2 dl jordbær puré.
Ostecremen:
3 blade husblas
150 g flødeost
30 g sukker
1 spsk vaniljesukker
1 dl jordbær puré
Fintrevet skal fra ½ citron
1 dl piskefløde
3 spsk 1 enkelt Ginger
Husblas lægges i koldt vand.
Flødeost, sukker og vaniljesukker piskes let og luftigt med en elpisker.
Jordbær puré og citron piskes i.
Fløden piskes stiv og vendes i ostecremen.
Husblas smeltes med det vand der hænger ved.
Rør lidt af ostecremen op i husblassen og vend det derefter i resten af ostecremen sammen med 1 enkelt Ginger.
Kom ostecremen ovenpå den kolde marcipanbund og fordel det i et jævnt lag.
Lad det stå i køleskabet i ca. 4 timer til ostecremen har sat sig.
Jordbærblomst med jordbær gele:
Ca. 100 g jordbær afhængigt af størrelse
1 dl jordbær puré
2 blade husblas
Skær jordbærrene i tynde skiver.
Udblød og smelt 2 blade husblas og rør jordbær puréen i.
Kom lidt gele rundt i kanten af kagen og læg jordbær skiverne som en ring ovenpå geleen.
Kom geleen i cirklen inden i jordbærrene og læg endnu en række med jordbær.
Det gøres indtil jordbærrene danner en fin blomst.
Pensl til sidste hele toppen med resten af geleen. Dette gøres i et tyndt lag af flere omgange.
No Comments
A + K = ♥
4. april 2016 at 14:54Åh ha. Med det gråvejr der er nu, ligner det der jo et sommerminde, yum 😀
– Anne
Bianca
28. september 2016 at 16:40Ja der er rigtig sommer over denne 🙂
Bianca
28. september 2016 at 16:40Det smagte skønt 🙂
Linette Bengtvig
28. september 2016 at 16:40Mmm, det ser lækkert ud 🙂
Kh. Linette