Kage/Dessert Opskrifter

Islagkage opskrift med chokoladeis og kransekage

Islagkage opskrift chokoladeis kransekage

Islakage opskrift som er nem og enkel at lave. Så skal du lave denne lækre islagkage med chokolade og kransekagebund.

Det smarte ved en islagkage er, at du kan lave den klar i god tid. Så skal du bare huske at tage den ud af fryseren i god tid før servering. Det kan du læse meget mere om i afsnittet herunder ‘Få succes med din islagkage’.

Find min islagkage opskrift med chokoladeis og kransekagebund nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Dessert nytår eller andre store fester

Islagkagen her lavede jeg som dessert til nytårsaften. Det var nemt at lave den klar i god tid og så skulle den bare ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. En perfekt dessert til nytår og andre festlige lejligheder, hvor du gerne vil kunne servere noget lækkert, som kan forberedes i god tid.

Jeg havde lavet min islagkage klar og sat den på frys ca. 1 uge før den skulle serveres. Det var nemt for jeg kunne både lave selve islagkagen klar og give den lidt enkel pynt.

Få succes med din islagkage

Inden jeg lavede min første islagkage havde jeg brug for at få afklaret lidt basisting. Derfor har jeg her samlet de mest gængse svar til dig, så du nemt og hurtigt kan komme i gang.

Skal man bruge ismaskine til islagkage?

Nej det behøver du ikke. Du skal bare hælde din ismasse i din form ovenpå bunden og sætte den på frys.

Kan islagkagen laves i en almindelig springform?

Ja det kan den sagtens. Når du har bagt din bund vasker du din springform og kommer den afkølede bund i med kageplast rundt om. På den måde løber isen ikke ud og du kan nemt tage kageplasten af, når islagkagen skal serveres.

Hvor mange personer er der til i en islagkage lavet i en rund form på 22 cm i diameter?

Jeg brugte bare min almindelige springform til at bage bunden og det passede fint med at der var dessert nok til 10-12 personer.

Hvornår skal en islagkage ud af fryseren?

Tag din islagkage ud af fryseren 30-45 minutter før servering, så den er til at skære i fine stykker.

Hvor længe kan islagkage holde sig i fryseren?

Islagkagen kan holde sig 2-4 måneder i fryseren. Så du kan nemt lave den klar i god tid.

Pynt til islagkage

Det er nemt at pynte din islagkage fint inden den skal i fryseren. Så skal du ikke tænke på at der skal gøres en masse inden den serveres. Lad din kage fryse lidt, så pynten ikke falder ned i selve isen.

Her har jeg pyntet min islagkage med købt karamelsauce og chokoladekugler, men andre idéer til pynten kunne være:

  • Smeltet chokolade og sukkerkrymmel
  • Revet chokolade
  • Hakkede nødder
  • Kakaopulver
  • Forskellige bær (de kan både pyntes inden frost, men også bagefter hvis du gerne vil have dem helt friske)
  • Karamelsauce, bærsauce eller andet der kan bruges til isdesserter
  • Kiks eller chokolade som Oreo, Skildpadder, Toblerone, Toffifee
Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Kransekagebund

Til denne opskrift har jeg lavet den nemme løsning og brugt en gang færdig kransekagemasse.

Du kan selvfølgelig også lave din kransekage fra bunden og så er det oplagt også at give den lidt lækker smag.

Opskriften på min kransekage finder du her:

Hjemmelavet kransekage - opskrift og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Islagkage opskrift med chokoladeis og kransekagebund

Dessert der kan laves i god tid, er altid godt. På den måde kan du koncentrere dig om andre ting op til den store festdag. Her har jeg lavet min islagkage til nytår, som en nem og enkel nytårs dessert. Islagkage kan dog serveres året rundt, så det er den perfekte opskrift til de fleste lejligheder.

Min islagkageopskrift med chokoladeis og kransekagebund finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne se flere opskrifter på islagkage, kan de findes her: #Islagkage

Eller er du på udkig efter andre lækre dessert, kan de findes lige her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Islagkage med chokoladeis og kransekagebund

Til denne islagkage har jeg brugt en færdig kransekagemasse, men du kan også lave din egen kransekage som bund. Kom eventuelt lidt lækker smag i dejen, hvis det skal være lidt anderledes.

Opskriften på kransekage finder du på www.homebybianca.dk

Islagkagen her passer som dessert til 10-12 personer

Ret: Dessert
Antal: 10 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Kransekagebund
  • 1 pose færdig kransekagemasse (400 g)
Chokoladeis
  • 170 g mørk chokolade
  • 5 past. æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 4,5 dl piskefløde
Pynt
  • Dessert karamelsauce
  • Chokoladekrymmel
Sådan gør du
Kransekagebund
  1. Kom bagepapir i bunden af din springform og fordel den færdige kransekage i.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  2. Bag din bund ved 200 grader varmluft i 7-8 minutter og lad den køle af.

Chokoladeis
  1. Kom chokoladen i en skål og smelt den over vandbad eller i mikroovnen.

  2. Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk det lyst og luftigt.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  3. Hæld den smeltede chokolade i og pisk det godt sammen.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  4. Kom piskefløden i en ny skål og pisk det til en let flødeskum.

  5. Kom fløde lidt ad gangen i din æggemasse og vend det godt sammen.

    Bliv ved til du har en ensartet masse.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Samling og pynt
  1. Vask din springform, kom bagepapir i bunden og læg den afkølede bund i.

  2. Kom kageplast rundt i kanten og fordel din chokolademasse ovenpå.

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
  3. Kom islagkagen på frost i ca. 30 minutter.

  4. Pynt herefter din islagkage med valgfrit pynt.

    Her er brugt dessert karamelsauce og chokoladekugler

    Islagkage opskrift chokoladeis kransekage


Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Islagkage opskrift chokoladeis kransekage
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering