Islagkage med nøddebund kan laves med de fleste nødder. Her har jeg lavet bunden med en gang pistacienødder. Den lidt søde bund passer perfekt til limeisen.
Islagkagen her lavede jeg som dessert nytårsaften. Den passede perfekt med et friskt pust efter den lidt tunge mad. Samtidig er det dejligt nemt, når den er lavet klar på forhånd og dermed bare skal ud af fryseren ca. 30 minutter før. Så bliver det ikke nemmere.
Islagkage med pistacie og lime kan selvfølgelig også serveres til andre lejligheder end nytår. Den friske dessert passer perfekt til en menu, hvor der lige skal et friskt pust til afslutning.
Find opskriften på min islagkage med nøddebund med pistacie og limeis nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Islagkage med nøddebund – nøddemarengs
En nøddebund er egentlig bare en nøddemarengs, som du har fordelt, så det passer med en bund. Nøddebund / nøddemarengs passer perfekt som bund til en islagkage. Du bestemmer selv hvilke nødder du vil komme i.
Til min islagkage her har jeg brugt usaltede pistacienødder, men jeg har samlet lidt flere forslag til dig her:
- usaltede pistacienødder
- mandler – du bestemmer selv om de skal være med eller uden skal
- hasselnødder – du kan bruge dem som de er eller riste dem i ovnen og gnubbe skallen af
- cashewnødder
Nøddemarengs er en skøn grundopskrift, som kan bruges igen og igen. Her har jeg brugt den til islagkage, men der er mange muligheder.
Brug din nøddemarengs til:
- Islagkage
- lagkager med forskellige mousser
- bærskum og friske bær
Ja det kan du sagtens. Bag din bund dagen før og så er den klar til at pynte eller komme i en kage.
Lad din bund køle helt af og pak den herefter ind i en frysepose eller husholdningsfilm, så den ikke tørrer ud.
Få succes med din islagkage
Inden jeg lavede min første islagkage havde jeg brug for at få afklaret lidt basisting. Derfor har jeg her samlet en lille oversigt til dig her:
- Brug en springform foret med kageplast til at samle din islagkage. Så er der hold på kagen og det er nemt at fjerne kageplasten, når kagen skal serveres.
- En springform på 22 cm i diameter passer ca. med 10-12 personer.
- Vent med at pynte din islagkage til den lige har været på frost 30 min efter du har samlet den. På den måde undgår du at pynten synker ned i ismassen.
- Tag islagkagen ud af fryseren 30 – 45 minutter før den skal serveres.
- Du kan nemt lave din islagkage i god tid. Den kan sagtens holde sig 2-4 måneder på frost uden at miste smagen.
Vil du hellere lave en islagkage med chokolade? Så se med her:
Lime – brug det til is og kage
Den friske smag fra lime er perfekt til dessert, fordi det giver et skønt friskt pust som afslutningen på en god middag.
Ud over at bruge din lime til islagkage, kan jeg også anbefale en god limemousse. Den kan også sagtens kommes på din nøddebund, så du serverer en helt enkel lagkage.
Tips til opbevaring og andre gode svar på spørgsmål om lime kan findes her sammen med mine andre opskrifter med lime: #Lime
Selve opskriften på min limemousse finder du lige her:
Islagkage med nøddebund – pistacie og lime
Dessert der kan laves i god tid, er altid godt. På den måde kan du koncentrere dig om andre ting op til den store festdag. Her har jeg lavet en frisk islagkage med lime, som er et perfekt friskt pust til en god middag. Bunden er lavet med pistacienødder, men du kan sagtens bruge andre nødder. Find inspiration til nødder længere oppe på siden.
Min islagkageopskrift med chokoladeis og kransekagebund finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere opskrifter på islagkage, kan de findes her: #Islagkage
Eller er du på udkig efter andre lækre dessert, kan de findes lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Her har jeg lavet en klassisk nøddebund og brugt pistacienødder for en dejlig sødme, der passer perfekt til den syrlige limeis.
Islagkagen passer som dessert til 10-12 personer.
- 150 g usaltede pistacienødder
- 100 g past æggehvider
- 80 g lyst rørsukker
- 1 knsp salt
- 5 past æggeblommer
- 140 g lyst rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3/4 dl limesaft fra 3 lime
- 4,5 dl piskefløde
- Smeltet chokolade
- Krymmel
-
Hak pistacienødderne.
-
Kom æggehvider i en skål og pisk til det skummer.
Tilsæt rørsukker og pisk det til hele til en blank marengs.
-
Kom de hakkede pistacienødder i sammen med salt og vend det hele forsigtigt sammen.
Pas på du ikke slår luften ud af dejen.
-
Fordel din bund i en springform og bag bunden ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
-
Lad bunden køle af.
-
Kom æggeblommerne i en skål sammen med rørsukker og vaniljesukker.
Pisk det lyst og luftigt.
-
Tilsæt limesaften og pisk med.
-
Kom piskefløden i en ny skål og pisk det til en let flødeskum.
-
Kom fløde lidt ad gangen i din æggemasse og vend det godt sammen.
Bliv ved til du har en ensartet masse.
-
Vask din springform, kom bagepapir i bunden og læg den afkølede bund i.
-
Kom kageplast rundt i kanten og fordel din limemasse ovenpå.
-
Kom islagkagen på frost i ca. 30 minutter.
-
Pynt herefter din islagkage med valgfrit pynt.
Her er brugt smeltet chokolade, chokoladepynt og krymmel.
No Comments