Hummus kan bruges til mange ting. Tilføj den som dressing i en sandwich, eller spis den som dip til dine grøntsager. Find min hummus opskrift her
I lang tid undgik jeg det der hummus. Det både lød mærkeligt og smagte underligt.
Lige indtil jeg selv prøvede at lave det!
Det er simpelthen så nemt at lave og vil du ligesom mig, gerne undgå den lidt for tørre konsistens, så kan du selv justere på mængden af olivenolie i din hummus opskrift.
Hummus er det perfekte tilbehør til alle måltider (dog vil jeg undlade det på min morgenmad), men det er perfekt som dip til dine grøntsager, som dressing på din sandwich eller i en god salat.
Hvad er hummus?
Hummus er for mange et mysterium. Det lyder meget eksotisk og det er det også. Derudover stopper mystikken også.
Hummus er det arabiske ord for kikært og det passer jo meget godt, når nu det er hovedingrediensen i den lækre dip.
Herunder har jeg samlet de mest gængse spørgsmål og besvaret dem. Finder du noget du stadig undrer dig over, så skriv en kommentar til indlægget her, så vil jeg forsøge at besvare.
Hummus er en klassisk forret fra Mellemøsten som hovedsageligt består af kikærter. Hummus serveres som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme fladbrød.
Hummus består af kikærter og bliver også kaldt kikærtedip. Derudover tilføjes der olivenolie, salt og tahin. Afhængig af opskriften tilføjes der også citronsaft og hvidløg.
Ja det kan man godt. Min opskrift er uden hvidløg, da jeg gerne vil servere den for mine børn og de er ikke så glade for hvidløgssmagen.
Ja det kan du godt. Tahin består af ristede sesamfrø. I stedet kan du tilføje sesamfrø. Tahin er dog super nemt at lave og have stående i køleskabet til du skal bruge det. Find linket til min opskrift herunder.
Nej slet ikke. Jeg har delt en lille video herunder, hvor du kan se hvor nemt det er.
Hjemmelavet hummus uden hvidløg
De fleste bliver lidt afskrækket, når en dip indeholder alt for meget hvidløg. Herhjemme er det heller ikke noget vi bruger alt for meget af, da mine børn ikke kan lide det.
Derfor laver jeg også min hummus opskrift uden hvidløg, så hele familien kan spise det. Det er bare lidt nemmere.
For at tilføje lidt mere smag bruger jeg i stedet en håndfuld frisk basilikum. Det giver en skøn balance i min hummus og passer perfekt til.
Kan man lave hummus uden tahin?
Et at de gennemgående spørgsmål for mig var og er for mange, hvorvidt man kan undvære det der tahin i sin hummus.
Det kan man godt, men efter at jeg er begyndt at lave min egen hummus, vil jeg ikke undvære det.
Tahin er en sesampasta, som du nemt kan lave selv. Alt du skal bruge er sesasamfrø og lidt salt. Eventuelt lidt olivenolie.
Opskriften på min tahin kan du finde lige her:
Find opskriften på Hjemmelavet tahin her:
https://www.homebybianca.dk/hjemmelavet-tahin-sesampasta/
Dip, tapanader og pestoer
Herhjemme er vi ret glade for at lave vores egen dip, tapanader og pestoer. Det giver altid retterne lidt ekstra, når der er lidt lækkert tilbehør til.
Især når vi laver tapas går vi ikke ned på diverse dyppelse. Det passer perfekt til at sidde og dyppe lidt lækkert brød i.
Når jeg laver dip, tapanader og pestoer laver jeg altid lidt større portioner og fryser dem ned i mindre portioner. Så er det nemt at tage op efterhånden som vi får det spist og jeg kan variere lidt i hverdagen, når jeg skal vælge dip til mine grøntsager.
Når jeg fryser dem ned bruger jeg silikone muffinforme. De bliver fyldt og når indholdet, så er frossent tager jeg det ud af formene og kommer det i en samlet beholder i fryseren. På den måde er det altid sammen mængde jeg får fat i, når jeg tager nyt op.
Jeg laver gerne følgende dip, tapanader og pestoer. Du finder opskrifterne ved at trykke på den dip du gerne vil se nærmere på.
- Tomatpesto med friske tomater
- Ramsløgspesto
- Grøn pesto med basilikum
- Peberfrugt pesto
- Artiskokcreme
- Oliventapanade
Idéer til tapas
Tapas kan varieres i det uendelige. Tapas er navnet på en række små retter, der bruges som forret eller sættes sammen til et større måltid.
Tapa betyder låg på spansk og man mener at det stammer fra Andalusien, hvor man lagde tyndt brød eller skinke over glassene for at holde insekterne ude af sherryen.
Tapas kan serveres både som små kolde retter, gerne med et mix af oliven og ost, eller det kan bestå af mindre lune retter.
Retterne har udviklet sig meget gennem de sidste år og har med en stor popularitet vundet frem i mange hjem. Herhjemme er ingen undtagelse.
Jeg har lavet et eksempel på min udgave at et nemt tapasbord. Både for de voksne og i børnehøjde, da mine børn gerne vil føle at de spiser det samme som de voksne.
Derudover kan du finde mine opskrifter vedrørende tapas lige her: #Tapas
Lækkert tapasbord for de voksne:
En børnevenlig tapastallerken:
Hummus opskrift med basilikum
Som jeg har skrevet længere oppe er det nemt at lave din egen hummus. Jeg bruger kikærter på dåse, men du kan også selv koge dem.
Jeg har lavet en lille video, der viser hvor nemt det er at lave.
Min hummus opskrift med basilikum finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Jeg har samlet alle mine dip, tapanader og pestoer her: #Tapas
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne hummus er lavet uden hvidløg. Der er tilsat basilikum til at give lidt smag, men det kan sagtens udelades.
Vil du gerne lave hummus uden tahin, så kan du tilføje sesamfrø i stedet.
- 1 ds kikærter (ca. 240 g drænet vægt) eller tørrede, så skal de koges først
- ½ tsk salt
- 2 tsk tahin Brug evt. sesamfrø i stedet
- 1-2 dl ekstra jomfru olivenolie
- 1 håndfuld frisk basilikum
-
Hvis du bruger tørrede kikærter, skal du starte med at koge dem og lade dem køle af.
-
Hæld vandet fra dine kikærter og kom dem i en foodprocessor.
-
Tilføj herefter salt og tahin og blend det en smule.
-
Tilsæt 1 dl olivenolie og kør det til en ensartet masse.
Vil du gerne have en lidt mere cremet konsistens, så kan du tilføje mere olivenolie.
-
Tilføj basilikum og sørg for det er hakket godt ud i dippen, så du får en ensartet konsistens.
No Comments