Lækker og nem hønsesalat med bacon, champignon og æble
Denne lækre hønsesalat med bacon har fået et frisk pift af æble tilført og det kan altså noget. Samtidig er den nem at lave og så smager den skønt.
En klassisk hønsesalat skal indeholde kylling (selvfølgelig), bacon og champignon. Vi laver vores hønsesalat uden asparges. Ikke fordi det ikke kan tilføjes, men fordi jeg ikke havde nogen hjemme, da jeg var i gang i køkkenet.
Min opskrift på hønsesalat med bacon og æble finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Pift din hønsesalat lidt op
Selvfølgelig må der ikke mangle bacon og champignon i en god klassisk hønsesalat, hvis du spørger mig.
Spørger du mine børn, så må de der champignon godt holdes ude, men faktisk lagde de slet ikke mærke til at de var i, da først jeg serverede hønsesalaten for dem. Du kan dog med fordel hakke dem mindre end jeg har gjort, hvis det skulle være nødvendigt.
… og ellers kan du sagtens udelade champignoner helt.
Den hønsesalat du køber kan godt virke lidt tung i konsistensen. Derfor har jeg tilføjet æble til min opskrift og det gav et skønt friskt pift til.
Her får du lidt idéer til at pifte din hønsesalat lidt op:
- Æbler
- Ærter
- Grønne bønner
- Forårsløg
- Cherry tomater
- friske asparges
- Fintsnittet spidskål
- Forskellige krydderurter, herunder purløg, basilikum og persille (selv bruger jeg purløg)
Du kan selvfølgelig også lave den klassiske med bacon, champignon og hvide asparges fra glas.
Selv kan jeg godt lide, at min hønsesalat har et friskt pust og lækkert knas. Find min opskrift på hønsesalat med bacon og æble nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Da en hjemmelavet hønsesalat naturligvis ikke har en masse konserveringsmidler forkorter det holdbarheden i forhold til dem du køber. Den smager til gengæld også meget bedre 😉 – Holdbarheden på din hjemmelavet hønsesalat er ca. 1 uge i køleskabet i en lufttæt beholder.
Ja det kan du godt. Det vil dog ændre konsistensen lidt, men det smager stadig godt. Tilføj eventuelt lidt mere creme fraiche efter optøning, så du får den cremede konsistens tilbage.
Et lækkert frokostbord
Min hønsesalat her lavede jeg til en dejligt frokostbord en dag vi havde inviteret gæster. Det var nemt fordi den kunne laves dagen før og jeg derfor ikke skulle stå med en masse lige inden gæsterne kom.
Ud over hønsesalat havde jeg lavet en hjemmelavet tunsalat, hjemmelavet æggesalat og lidt små frikadeller. En dejlig nem måde, at få noget til både børn og voksne.
Find mine øvrige opskrifter her:
- Tunsalat med hytteost og creme fraiche – opskrift
- Æggesalat med hytteost og creme fraiche – opskrift
- Frikadeller med havregryn – opskrift
Som tilbehør havde jeg sørget for:
- Grøntsagsstave – Gulerødder, agurk, snackpeber
- Cherrytomater
- Salatblade til under hønsesalaten
- Tomatskiver til ovenpå hønsesalaten
- Agurkeskiver til ovenpå hønsesalaten
- … og selvfølgelig både rugbrød og franskbrød til at komme hønsesalaten ovenpå.
Smørrebrød – en dansk klassiker
Vil du gerne gå all in på masser af lækkert smørrebrød, så kan du finde meget mere inspiration og opskrifter lige her:
Find inspiration og opskrifter lige her:
https://www.homebybianca.dk/smorrebrod-opskrift-pa-et-laekkert-frokostbord/
Hønsesalat med bacon og æble – video
Hjemmelavet hønsesalat med bacon og æble – opskrift
Opskriften på min hjemmelavet hønsesalat med bacon og æble finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Jeg har herover samlet lidt inspiration til at give den dit eget præg sammen med input til, hvad du ellers kan servere til et lækkert og enkelt frokostbord, som samtidig vil imponere dine gæster.
Find flere idéer til frokost/snacks lige her: Frokost/snacks
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
En nem og lækker frisk hønsesalat med god smag.
Servér den sammen med salatblade, tomatskiver og agurkeskiver på et lækkert stykke brød.
- 2 kyllingefileter
- 1 spsk kyllingefond
- ½ l vand
- 1 pk bacon i skiver
- 150 g champignon
- 1 håndfuld purløg
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk lime- eller citronsaft
- 1 æble
- 50 g ærter (evt. fra frost)
- Salt og peber
-
Kom vandet i en gryde sammen med kyllingefileter og kyllingefond.
-
Lad det koge i 20-30 minutter.
-
Hæld kogevandet fra. (Kan med fordel gemmes til suppe eller sovs)
-
Lad kyllingefileterne køle af.
-
Steg bacon på en bande og læg de færdige stykker på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, så de kan dryppe lidt af.
-
Rens champignon og skær dem i skiver, som steges på samme pande som baconen. Stil herefter til side til afkøling.
-
Riv kyllingefileterne i stykker med et par gafler.
-
Kom creme fraiche, dijonsennep og limesaft i en skål.
-
Skær æblet i mindre tern og tilføj til dressingen.
-
Knæk baconen i mindre stykker.
-
Tilføj bacon til dressingen. (Gem lidt til pynt)
-
Tilføj champignon.
-
Tilføj ærter.
-
Tilføj kyllingen.
-
Klip purløg i mindre stykker med en saks og kom det meste i skålen til det øvrige. (Gem lidt til pynt)
-
Rør det hele sammen og smag til med salt og peber.
-
Drys med purløg og bacon.
-
Stil på køl til servering.
No Comments