Opskrifter Tilbehør

Hjemmelavet tahin – lav din egen sesampasta

Hjemmelavet tahin

Du kan nemt lave din egen tahin – find opskriften og se min video her

Tahin lyder umiddelbart som noget mystisk noget og jeg var da også længe om selv at bruge det.

Mystikken forsvandt dog hurtigt, da jeg begyndte at lave min egen hjemmelavet tahin.

Det er simpelthen så nemt og så smager det også godt.

Hjemmelavet tahin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hvad er tahin?

Tahin lyder altså som sådan noget mystisk noget. Det stammer fra Mellemøsten og bruges oftest i hummus.

Herunder har jeg samlet de mest gængse spørgsmål og besvaret dem. Finder du noget du stadig undrer dig over, så skriv en kommentar til indlægget her, så vil jeg forsøge at besvare.

Hvad er tahin?

Tahin består af ristede sesamfrø og er derfor egentlig bare en nøddecreme ligesom f.eks. peanutbutter.

Hvad bruges tahin til?

Tahin bruges primært i hummus – eller det er i hvert fald der de fleste danskere kender det fra, men det kan også laves til en dressing og bruges på salater.

Er tahin ikke noget tørt noget?

Jo det kan det være. Det kommer lidt an på om du laver den med olie eller du nøjes med den olie sesamfrøene afgiver undervejs.

Hjemmelavet tahin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet tahin

Købe versionen af tahin kan jeg godt synes smager lidt underligt, men når jeg laver den selv bestemmer jeg selv hvor meget jeg vil riste mine sesamfrø, kan smage den til og eventuelt tilføje mere olivenolie til konsistens og smag.

Det er virkelig nemt at lave din egen tahin og samtidig også billigere end at købe det. Det har lang holdbarhed og kan fint holde sig længe i et glas i køleskabet.

Ud over til hummus kan du også lave en lækker tahindressing. som kan bruges til alle sommerens salater.

Jeg laver min opskrift uden olivenolie, da jeg gerne laver tahin til min hummus. Den kan dog sagtens gøres meget mere cremet ved at tilføje lidt olie.

Opskriften på min tahin finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Her kan du også se en lille video, der viser hvor nemt det er, at lave din egen tahin.

Hjemmelavet tahin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet tahin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet hummus

Når du har lavet din egen hjemmelavet tahin er det oplagt at lave en lækker omgang hummus.

Opskriften på min hummus med basilikum finder du lige her:

Hjemmelavet hummus opskrift

Find opskriften på hjemmelavet hummus med basilikum her:
https://www.homebybianca.dk/hummus-opskrift-med-basilikum-kikaertedip/


Hummus bruger jeg både til tapas, men også som dressing på en sandwich eller som dip til mine grøntsager.

Dip, tapanader og pestoer

Herhjemme er vi ret glade for at lave vores egen dip, tapanader og pestoer. Det giver altid retterne lidt ekstra, når der er lidt lækkert tilbehør til.

Især når vi laver tapas går vi ikke ned på diverse dyppelse. Det passer perfekt til at sidde og dyppe lidt lækkert brød i.

Når jeg laver dip, tapanader og pestoer laver jeg altid lidt større portioner og fryser dem ned i mindre portioner. Så er det nemt at tage op efterhånden som vi får det spist og jeg kan variere lidt i hverdagen, når jeg skal vælge dip til mine grøntsager.

Når jeg fryser dem ned bruger jeg silikone muffinforme. De bliver fyldt og når indholdet, så er frossent tager jeg det ud af formene og kommer det i en samlet beholder i fryseren. På den måde er det altid sammen mængde jeg får fat i, når jeg tager nyt op.

Jeg laver gerne følgende dip, tapanader og pestoer. Du finder opskrifterne ved at trykke på den dip du gerne vil se nærmere på.

Jeg har samlet alle mine dip, tapanader og pestoer her: #Tapas

Video – lav din egen hjemmelavet tahin

For at vise hvor nemt det er, at lave din helt egen tahin, har jeg lavet videoen herunder. Så er der ingen undskyldninger for ikke at forsøge selv.

Opskriften på min tahin finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Hjemmelavet tahin

Det er nemt at lave din egen tahin. Det kræver kun 2-3 ingredienser og kan holde sig længe i et glas i køleskabet. Så er der altid tahin til fremtidige hummuser og dressinger.

Ret: Tilbehør
Antal: 2 dl
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 3 dl sesamfrø
  • ½ tsk salt
  • Evt. ca. ½ dl olivenolie
Sådan gør du
  1. Start med at riste sesamfrøene på en tør pande.

  2. Når sesamfrøene har fået farve tages de af og køles helt af.

  3. Kom sesamfrø og salt i en blender og blend dem til en ensartet masse.

    Først vil massen virke meget tør, men efterhånden vil sesamfrøene afgive olie, så konsistensen bliver mere cremet.

    Det kræver en blender der kan køre lidt god tid uden at brænde sammen.

  4. Vil du gerne have en lidt mere cremet konsistens, kan du tilføje olivenolie.

Hjemmelavet tahin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet tahin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet tahin
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering