Denne syltede rødkål med tranebær smager af jul og så er den super nem at lave.
Har du prøvet selv at lave rødkål eller er du en af dem, der bare henter et glas nede på hylden i supermarkedet?
Uanset hvad, så vil jeg anbefale at prøve at lave det selv.
Det er både nemt og så tager det ikke ret lang tid at lave. Du kan sagtens lave det i god tid og så er det nemt at imponere gæsterne med at det er hjemmelavet.
Rødkål
Når først vi rammer de mørke måneder kommer du ikke udenom kål. Det er en sund spise og så er det billigt fordi du spiser i sæson.
Både rød- og hvidkål kan jeg finde på at bruge som fyldt i gryderetter og supper. Rødkålen giver samtidig en fin kulør, som børnene synes er lidt sjov.
Rødkål er fyldt med gode plantefibre og smager også godt råt. Det er dog vigtigt at du får snittet det fint, da det godt kan have en lidt kraftig smag.
Selv bruger jeg ofte tranebær, som modspil, da det er med til at søde salaten.
Idéen til at lave hjemmelavet rødkål kom da jeg havde lavet en gang rødkålssalat med appelsin og mandler og gerne ville bruge resten af rødkålen fornuftigt.
Opskriften på frisk rødkålssalat med appelsin og mandler finder du her:
Hjemmelavet rødkål med tranebær
Da jeg nærstuderede opskrifter til hjemmelavet rødkål kunne jeg se, at mange stegte kålen. Det ville jeg gerne undgå, da jeg synes det skal være så nemt som overhovedet muligt.
Min hjemmelavet rødkål med tranebær er derfor lavet ad en omgang i en stor gryde og den smager skønt.
Opskriften på hjemmelavet rødkål med tranebær deler jeg nederst på siden her i en fin printvenlig version.
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
En nem og lækker portion hjemmelavet rødkål, som bare skal op i en gryde. Nemmere bliver det ikke.
- 875 g rødkål
- 2 dl hvid eddike
- 150 g rørsukker
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. stødt nellike
- 1 dl rødvinseddike
- 2 æbler
- 75 g tørrede tranebær
-
Start med at vaske rødkålen og tage de yderste blade fra.
-
Snit den herefter fin og kom den i en stor gryde.
-
Tilsæt hvid eddike, rørsukker, salt, stødt nellike og rødvinseddike til gryden.
-
Lad det småsimre i ca. 30 minutter og tjek herefter om rødkålen er mør.
-
Skær kernhuset fra æblerne og skær dem i tynde skiver.
-
Tilsæt æbler og tranebær og lad det koge 15 minutter mere.
-
Kom rødkålen på varme atamon skyllede glas og luk dem til.
-
Server til and, flæskesteg og meget mere.
No Comments