Så kan det også være der ikke går så lang tid inden jeg får lavet flere macarons.
Fremgangsmåden fandt jeg hos Ayoe Sine her.
Jeg gjorde således:
Det skal du bruge:
800 g mandler
1 blender med puls funktion
1 stor sigte med fint net
1 skål til at sigte i
1 lufttæt glas til den færdige mandelmel
Smut mandlerne, læg dem på et viskestykke og tør dem grundigt inden de overføres til en bageplade med bagepapir.
Tør mandlerne i ovnen ved 75 grader i 1½ time.
Lad mandlerne blive på bagepladen og lad den tørre natten over. Er de ikke helt tørre, lader du dem tørre 1-2 døgn. Det kommer an på hvor friske mandlerne er, hvor længe det tager at tørre dem.
Det er vigtigt at mandlerne tørrer helt, da fugten i mandlerne vil får dem til at mugne.
Fyld mandlerne i en blender til de dækker kniven. Puls 3 gange af 10 sekunder.
Sigt de malede mandler i en skål og hæld de tilbageværende mandler i sigten tilbage i blenderen.
Fyld flere mandler i blenderen, så de igen dækker kniven og gentag.
Dette gøres indtil alle mandler er malede. Der vil være en rest, som ikke kan males. Den gemmer du blot til næste gang du bager og kommer i en kage.
Hæld den sigtede mandelmel i glasset og lad det stå en halv dag uden låg. Sørg for at vende melet hver 2. time. Sæt låg på og gem mandelmelet til du skal bruge det.
No Comments
Bianca
4. april 2016 at 14:54Hej Joey.
Der er jeg dig svar skyldig. Mit holder fint endnu. Så et par måneder går det. Mandlerne er jo også tørrede, så der ikke noget fugt til at få det til at mugne. 🙂