Aftensmad Opskrifter

Den bedste Hjemmelavet Kold kartoffelsalat opskrift

Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift

Her finder du en nem og enkel opskrift på den bedste hjemmelavet kartoffelsalat

Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Min yndlingsmad da jeg var lille var mors hjemmelavet kartoffelsalat. Der fandtes ikke noget bedre. Derfor skal du selvfølgelig have opskriften på den bedste hjemmelavet kartoffelsalat.

Der findes ikke noget bedre end når det er blevet tid til nye friske kartofler. Har du en køkkenhave, bliver glæden ikke mindre ved, at du kan grave dine egne kartofler op. Friske og lige til at tilberede.

Da min køkkenhave ikke er så stor, har jeg ikke et stort kartoffelbed, der skal hyppes. I stedet har jeg lavet den nemme løsning og købt kartoffelspande. Så kan jeg også nemmere høste undervejs.

Samtidig synes børnene at det er sjovt, at følge med, når vi kigger til kartoflerne, hver gang vi løfter spanden ud for at se hvor store de er eller for at høste.

Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Kold kartoffelsalt med creme fraiche og persille

I mors opskrift på hjemmelavet kold kartoffelsalat er der creme fraiche og krydderurter – persille og purløg. Jeg bruger den på 18 %, men du kan sagtens bruge en med mere eller mindre fedtprocent. Det er helt op til din smag.

Derudover bruger jeg lidt forskelligt når det kommer til surmælksprodukt. Du kan sagtens bruge ymer, A38 eller en yoghurt naturel. Det giver ikke den store forskel i smagen, men kan have en betydning for konsistensen.

Brug friske krydderurter i din kolde kartoffelsalat. Det giver den bedste smag til dressingen og samtidig passer det så fint med sæsonen for kartoflerne med masser af friske krydderurter.

Den hemmelige ingrediens i min mors kartoffelsalat må være dijonsennep. Jeg er klar over at de fleste opskrifter vil fremhæve, at du skal smage din dressing til med karry, men i opskriften her, bruger vi sennep. Har du ikke dijonsennep kan en sød fransk sennep også bruges.

Senneppen giver lige den der ekstra smag til dressingen. Du skal dog huske ikke at tilføje for meget i første omgang, men smage den til stille og roligt. Det vil være så ærgerligt, hvis din dressing bliver for krads.

Opskriften på hjemmelavet kartoffelsalat finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet kartoffelsalat – spørgsmål

Har du endnu ikke prøvet, at lave din egen hjemmelavet kartoffelsalat, så har du sikkert en del spørgsmål, når du skal i gang. Jeg har forsøgt at besvare lidt af de generelle spørgsmål herunder. Har du yderligere spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at skrive en kommentar til indlægget nederst på siden.

Hvor meget kartoffelsalat pr. person?

En tommelfingerregel når du laver kold kartoffelsalat er, at du ca. skal beregne 1 kilo kartofler til 6 personer. Er der rester til over, kan de sagtens spises dagen efter.

Hvor længe kan kold kartoffelsalat holde sig?

Da en hjemmelavet kold kartoffelsalat er lavet på surmælksprodukter vil den kunne holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Kan man fryse kold kartoffelsalat?

Nej – kartofler bliver meget vandede og slaskede af en tur på frost og samtidig vil dressingen blive grynet. Det er derfor en god idé at bruge rester af dine kolde kartoffelsalat til f.eks. frokosten dagen efter.


Sommersalater – find inspiration her

Vil gerne tilføje lidt ekstra til din hjemmelavet kartoffelsalat, så har jeg også en opskrift med lidt ekstra grønt i. Find den i linket herunder.

I denne version har jeg blandt andet tilføjet squash og spidskål. Det giver et dejligt sprødt bid til salaten.

Kold kartoffelsalat med et tvist af grønt

En anden salat, som er perfekt til sommer menuen, er en bønnesalat. Det passer perfekt hvis du har bønner i køkkenhaven, som er klar til brug. Ellers kan du også sagtens bruge bønner fra frost.

Bønnesalat med edamame bønner
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Jeg vil også lige benytte muligheden for at nævne denne lækre grønkålssalat. Jeg har grønkål i haven og det er en skøn grøntsag, som du kan gå og høste af fra nu af og hele vinteren. Også her bruger jeg sennep til at give lidt ekstra bid i dressingen.

Grønkålssalat med æble og sennepsdressing
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet kold kartoffelsalat – opskrift

Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Opskriften på hjemmelavet kold kartoffelsalat med creme fraiche, persille og purløg finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Snyd ikke dig selv for at prøve at lave den selv. Det smager af sol og sommer.

Vil du gerne se flere lækre sommersalater, så kan du finde dem her: Salat

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Hjemmelavet kold kartoffelsalat

Med denne friske og dejlige kartoffelsalat får du en nem og lækker kartoffelsalat. Perfekt til de nye danske kartofler og fyldt med lækre krydderurter.

Der er sennep i dressingen og det giver et dejligt pift til dressingen.

Ret: Salat
Antal: 6 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • dl ymer, A38 eller yoghurt naturel
  • dl creme fraiche Jeg bruger 18 %
  • 1-2 spsk finthakket løg
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1-3 tsk dijonsennep
  • 3 spsk hakket persille
  • 2 spsk hakket purløg
Pynt
  • Cherrytomater og persille
Sådan gør du
  1. Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mundrette tern.

    Bruger du helt friske og nye kartofler, kan du nøjes med at vaske dem grundigt.

  2. Kog kartoflerne møre i en gryde med vand.

    Kogetiden afhænger af størrelsen på dine kartoffelstykker. Du tjekker om de er færdige ved forsigtigt at stikke en gaffel i en kartoffel. Er kartoflen stadig hård, skal den koge lidt længere.

  3. Hæld vandet fra gryden med kartoflerne og stil dem på køl til du skal bruge dem.

    Det er vigtigt at de er kølet af, når de kommer i dressingen.

  4. Bland dressingen af det surmælksprodukt du har valgt (ymer, A38 eller yoghurt naturel), creme fraiche og hakket løg.

    Jeg bruger 18 % creme fraiche, men du kan sagtens bruge en creme fraiche med en anden fedt procent. Det vil dog påvirke konsistensen på din dressing.

  5. Smag din dressing til med salt, peber og dijonsennep.

    Start med 1 tsk. sennep og smag dig frem.

  6. Tilsæt herefter hakket persille og purløg og rør det godt sammen.

  7. Tilføj de kolde kartoffelstykker og vend dem forsigtigt i dressingen.

  8. Pynt din kartoffelsalat med cherrytomater og hakket persille.

    Stil kartoffelsalaten på køl til den skal bruges. (lad den stå på køl minimum ½ time inden servering).

Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hjemmelavet kartoffelsalat opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her

* skal udfyldes

juni 2010

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering