Skal der tænkes anderledes burger fyld eller skal det være den klassiske cheeseburger? – jeg har samlet opskrifterne lige her
Hjemmelavet burger kan laves på alverdens måder. Der er den klassiske cheeseburger, men du kan også tænke lidt anderledes, når der skal planlægges burger fyld.
Når årets grill sæson nærmer sig, bliver det altid et spørgsmål om hvad der skal laves. Herhjemme er klassikeren selvfølgelig pølser til børnene, men skal manden bestemme, så er det en burger, der kommer på grillen.
Man siger at vejen til mandens hjerte går gennem hans mave. Skal det være sandt, må det bestemt kræve, at man laver mandens yndlingsret.
Herhjemme er der ingen tvivl. Når jeg har bagt mine burgerboller, så er manden klar til at lave lækre burgere på grillen. Eller for den sags skyld i køkkenet. For her bliver der ikke set så nøje på årstiden, når der kommer hjemmelavet burger på bordet.
Burger idéer
Ordet burger kommer fra hamburger, som er kendetegnet ved en flad hakkebøf lagt, som er anrettet i en opskåret hvedebolle.
En burger kan varieres lige efter dine ønsker og skal vi bruge den danske betegnelse, ville den være en bøfsandwich. Netop en bøf lagt sammen med to stykker hvidt brød.
Der findes alverdens udgaver af forskellige burgere og vi har alle vores favoritter. Ingen tvivl om at cheeseburgeren altid er et sikkert hit, men prøv at tænke lidt anderledes næste gang der står burger på menuen.
Jeg har samlet lidt idéer lige her:
- Cheeseburger
- Mexicansk burger
- Fiskeburger
- Sloppy Joes
- Pulled duck burger
- Burger med kylling
Listen kunne blive ved, men det her er bare nogle af dem, som du kan finde opskrifter på herunder.
Burger opskrift
For at du nemt kan vælge hvor du vil starte, får du her mit udvalg af burgeropskrifter. (listen er under opbygning)
Så kan du nemt og hurtigt vælge din opskrift ud.
Mexicansk burger med nachos, salsa og guacamole
Andeburger med pulled duck
Hjemmelavet cheeseburger
Burger med kødsovs – Sloppy Joe i en grønnere udgave
Jeg har samlet alle mine burgeropskrifter lige her: #Burger
Brug dine rester til din burger
Har du rester fra en god steg eller andet kød, som du ikke ved hvad du skal stille op med, så kom det i din burger.
Stegen kan skæres i skiver og steges på panden. Kylling og and kan rives i strimler (pulled chicken eller pulled duck), røres sammen med en god marinade og varmes på panden. Det er kun fantasien og din smagsløg, der sætter grænsen.
Ved du ikke hvad du ellers skal komme i din burger er en god cole slaw altid perfekt til at pifte din burger op. Lav den med lidt æble eller prøv med lidt rødbede.
Ellers kan du jo altid lave det klassiske tilbehør med salat, tomat, agurk osv.
En burger er jo alt andet lige – to stykker hvidt brød med lækkert fyld.
Burger tilbehør
Som tilbehør er det perfekt med lidt hjemmesylterier. Herhjemme har vi stort set altid nedenstående hjemmesylterier stående klar i køleskabet. Det er nemt og kan holde sig længe.
Derudover bruger vi også pestoer og tapanader, for at give burgeren et ekstra pift. Pestoer og tapanader gemmer jeg portionsanrettet i fryseren, så kan de holde sig længere tid.
Tryk på det tilbehør du gerne vil lave og kom direkte til opskriften:
- Syltede rødløg med tranebær
- Syltede agurker
- Hjemmelavet burgerdressing
- Tomatpesto med friske tomater
- Ramsløgspesto
- Grøn pesto med basilikum
- Peberfrugt pesto
- Artiskokcreme
- Oliventapanade
Den helt rigtige burgerbolle
Der er ingen tvivl om at de senere år, har brioche bollen vundet mere og mere ind, når der skal vælges bolle til burgeren. En brioche bolle er kendetegnet ved at være en luftig hvedebolle med højt indhold af smør og æg.
Jeg er dog mere til den klassiske bolle lavet på en blanding af hvedemel og durummel tilføjet lidt yoghurt naturel. Har jeg god tid laver jeg mine burgerboller på surdej, men ellers har jeg også en opskrift på de klassiske burgerboller bagt med gær.
Det vigtige for begge typer boller er, at du bruger en hvedemel med højt gluten indhold, så du får en god krumme på dine boller.
Du kan finde mine opskrifter på burgerboller herunder. Vil du gerne læse lidt om hvorfor jeg ofte bager mine burgerboller med surdej, så kig forbi mine koldhævede burgerboller med surdej. Her kan du også se en lille video af hvordan jeg former mine burgerboller og hvordan det der glutennetvæk ser ud.
Så er du godt på vej til lækre hjemmebagte burgerboller.
De bedste lette og luftige burgerboller (en gærdej): https://www.homebybianca.dk/luftige-og-lette-burgerboller/
De bedste koldhævede burgerboller med surdej: https://www.homebybianca.dk/koldhaevede-burgerboller-bagt-paa-surdej/
Hjemmelavet burger til alle – også børnene
Om du vil lave en klassisk burger, eksperimentere med fyldet eller lave små sliders til buffet bordet, så er der altid en burger til lejligheden.
Lad børnene være med og lav byg selv burger. Det er altid et hit. På den måde får de lige den burger de gerne vil have. Skidt med at det nok ikke er det grønne, der kommer mest af i deres udgave. Det er altid en fest, når de selv får lov at vælge deres egen udgave af den mad de spiser.
Jeg har samlet mine opskrifter, men det er som sagt kun fantasien og din smagsløg, der sætter grænserne.
Jeg har samlet det hele lige her: #Burger
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
No Comments