Kage/Dessert Opskrifter

Hjemmelavede flødeboller med hindbærskum og marcipanbund

Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund

Find min opskrift på lækre hjemmelavede flødeboller med hindbærskum og marcipanbund her

Jeg har altid syntes, at hjemmelavede flødeboller, så vildt svært ud. Det synes jeg bestemt ikke mere. Altså i den støbte form. De der hånddyppede flødeboller driller mig stadig, men så er det jo godt, at man nemt kan finde fine flødebolle forme.

Jeg bruger gerne både dem i hård plast (polycarbonat) og silikoneforme.

Find opskriften på mine flødeboller med hindbærskum nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Flødebolle fakta

Hvad er der nu med de der flødeboller? Jeg har samlet lidt overordnet om flødeboller lige her:

Hvad er en flødebolle?

En flødebolle er en slags slik som oftest består af en vaffelbund toppet med marengsskum og derefter dyppet i chokolade. I dag findes flødeboller i alverdens farver, smage og med forskellige bunde.

Hvorfor hedder det flødeboller, når der ikke er fløde i?

Navnet flødebolle kommer fra en bolle fyldt med flødeskum, som man i gamle dage kunne købe hos bageren. Førhen hed flødebollen negerkys eller negerbolle, men da det blev bandlyst blev navnet ændret til flødebolle.

Hvad kan man bruge overskydende flødebolleskum til?

Hvis du har overskydende flødebolleskum, kan jeg anbefale at bruge det ovenpå en tærte eller kage. Det kan sagtens flamberes lidt, så det får den der fine brændte kulør og smag.

Kan flødeboller opbevares i køleskabet?

Ja, men du risikere at chokoladen bliver grå af fugten og kulden fra køleskabet. Derfor anbefales det, at flødebollen opbevares ved 16-17 grader i 2-3 dage.

Kan flødeboller fryses?

Ja det kan de sagtens og faktisk tjekkede jeg det selv med de her. Lad dem tø op ved stuetemperatur og så har du lækre flødeboller nemt og hurtigt.

Flødeboller med hindbærskum – hele året

Den klassiske flødebolle består af en vaffelbund og en hvid marengs, som er overtrukket med mørk chokolade. 

Det er vist den mest kendte version af flødebollen, men det er bestemt ikke den eneste mulighed. I dag findes der flødeboller i alverdens udgaver og så er det bare med at vælge den smag, som du bedst kan lide.

Til opskriften her faldt mit valg på de lækre flødeboller med hindbærskum. Jeg elsker hindbær og det er bestemt ikke kun en sommer smag. Faktisk bruger jeg gerne hindbær til mine opskrifter året rundt. Frysetørrede hindbær eller hindbærstøv er helt perfekt til det.

Reklame – til billederne her, har jeg brugt en silikoneform fra Silikomart fra Kop og Kande.

Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Brug frysetørrede hindbær eller hindbærpulver og lav en dejlig hindbærmarcipan.

Konfekt med hindbær marcipan og nougat
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Find opskriften på min konfekt med hindbær marcipan og nougat lige her:
https://www.homebybianca.dk/konfekt-med-hindbaer-marcipan-og-nougat/


Dyppede eller støbte flødeboller

Jeg har før forsøgt mig med dyppede flødeboller og det har været med blandede resultater. Tror måske det egentlig bare er min tålmodighed, der driller.

Til gengæld lykkes det mig hver gang med de støbte udgaver. Her har den største udfordring for mig været, at mine skaller flækkede. Det er der dog en helt klar grund til. Kommer du for meget flødebolleskum i den støbte skal, så vil dine skaller flække. Flødebolleskummet kan godt finde på at udvide sig en smule og det skal der være plads til. Det er dog marginaler, det drejer sig om.

Vil du gerne selv i gang, så har jeg delt min opskrift på flødeboller med hindbærskum herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Flødeboller med hindbærskum

Lækre støbte mini flødeboller med marcipanbund og skønt hindbærfyld

Antal: 15 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Marcipanbund
  • 100 g marcipan
  • flormelis
Chokoladeskaller
  • 300 g mørk chokolade
  • 60 g finthakket mørk chokolade
  • 30 g kakaosmør
Hindbærskum
  • 90 g glukosesirup
  • 180 g sukker
  • 15 g vand
  • 110 g æggehvider
  • 15 g sukker
  • 4 spsk. hindbærpulver (blend evt. frysetørrede hindbær)
Glasur og pynt
  • æggehvider
  • flormelis
  • pasta- eller pulverfarve
  • julekrymmel
Sådan gør du
Marcipanbunde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Ælt marcipanen blød og kom en smule flormelis på bordet, så marcipanen ikke klistrer fast.

  3. Rul marcipanen ud til 4 mm tykkelse.

  4. Udstik bundene med en rund udstikker, som passer til formen.

    Til formen her er brugt en udstikker på 3,5 cm i diameter. Bunden skal være en smule mindre end formen, så den kan lukkes med chokolade bagefter.

  5. Kom bundene på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 7 minutter til de er let gyldne.

  6. Køl bundene af.

Chokoladeskaller
  1. Start med at tempere din chokolade og kom den i en sprøjtepose.

  2. Fordel chokoladen i din form og brug bagsiden af en teske til at få chokoladen helt op ad siderne.

  3. Hæld det overskydende chokolade fra på et stykke bagepapir.

Hindbærskum
  1. Kom glukosesirup, sukker og vand i en gryde og varm det forsigtigt op til 118 grader.

  2. Kom æggehviderne i en skål og pisk til de skummer.

  3. Tilsæt 15 g sukker til æggehviderne og pisk det stift ved mellem hastighed.

  4. Hæld den kogte sukkerlage i marengsmassen i en tynd stråle mens der piskes ved høj hastighed.

  5. Fortsæt med at piske til skålen ikke længere er varm og skummet er stift. Det skal være så skummet virker solidt. Pisk ca. 8 minutter.

    Skummet skal være under 28 grader før det kommes i formene.

  6. Tilføj hindbærpulver og piske det igennem til sidst.

  7. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne.

    Fyld ikke helt op til kanten. Der skal være plads til marcipanbundene.

Samling
  1. Kom en marcipanbund i hver flødebolle og smelt forsigtigt din resterende tempererede chokolade, som du bruger til at lukke flødebollerne.

  2. Kom flødebollerne i køleskabet og lad dem stå 5-10 minutter.

  3. Skub dem ud af din silikoneform.

Glasur og pynt
  1. Reklame – til billedet her, har jeg brugt en silikoneform fra Silikomart fra Kop og Kande.

    Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
  2. Start med at komme æggehviden i en skål og rør flormelis i lidt ad gangen indtil glasuren daner toppe, som kan blive stående. 

    Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen.

  3. Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at glasuren holder formen. 

  4. Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til sprøjte de fine juletræer ud.

  5. Pynte juletræerne med krymmel.


Min indkøbsliste – produkter jeg bruger
Her finder du en liste med de produkter,
som jeg bruger i det daglige hjemme hos mig
Min indkøbsliste


Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Flødeboller med hindbærskum og marcipanbund
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering