Må det godt være lidt sjovt til Halloween? – denne nemme og lækre buffet er helt perfekt.
Dette indlæg er en del af ‘Halloweenserien’ hos Bloggers by Heart. I serien kan du finde inspiration til Halloween hygge i alle afskygninger, når bloggerne hos Bloggers by Heart deler masser af inspiration.
Selvom Halloween ikke er en dansk tradition, så kan man som børnefamilie i dag ikke rigtigt undgå den.
Det er mere og mere in og der bliver lavet mere og mere på skolen og i børnehaven.
Når man som jeg, er lidt kreativ anlagt, så er Halloween også en oplagt mulighed for at lege lidt med kreativiteten.
Halloween mad i børnehøjde
Et af de steder hvor du kan gøre lidt ekstra, uden at det kræver en kæmpe indsat er med maden.
Børnene elsker når maden er lidt anderledes og lidt uhyggelig.
Der var derfor stor jubel, da jeg serverede Halloween buffet med uhyggeligt tema.
Jeg tog udgangspunkt i de retter børnene godt kan lide. Datteren er blevet rigtig glad for nachos og det bliver tit et ønske til madplanen. Sønnen kan godt lide pasta og så er gulerødder og agurker altid noget, der bliver spist hos begge børn.
Ikke fordi jeg normalt laver sær retter til mine børn, men når nu det var mad målrettet til dem, så var det oplagt at tænke på indholdet.
Vi lavede mad til 4 personer, men der var nok nærmere til 6 og vi kunne slet ikke spise det hele.
Opskrifterne deler jeg nederst i indlægget her i en fin printvenlig version, så du nemt kan tage børnene med i køkkenet og kreere deres egen Halloween buffet.
Laver I noget særligt til Halloween? – del meget gerne input i kommentarfeltet. Jeg bliver så glad for ny inspiration.
Du kan også finde meget mere inspiration her: #Halloween
Selv skal jeg have kigget med hos Lene fra bagvrk.dk, når hun i morgen deler inspiration i Bloggers by Hearts Halloween serie. I torsdags var det Katja fra detsidstepunktum.dk, som delte lidt fra hendes Halloween.
Rigtig god fornøjelse.
Halloween aktiviteter
Jeg har før lavet hyggelige Halloween aktiviteter og især græskarlygterne er et hit hos børnene herhjemme. De elsker at finde på.
Nemme græskar
Har du mindre børn, der gerne vil være med, så kan du lave fine mønstre i græskarrene med udstikkere og en gummihammer.
Jeg kan anbefale at investere i et græskar udskære sæt. Selv de mindre sæt i plastik er nemmere for børnene at arbejde med end en stor køkkenkniv.
Brug indmaden fra græskarret
Når I så har lavet fine græskar, kan I med fordel lave lækre retter af græskarkødet, som I har pillet ud.
Græskarpandekager smager skønt og de er nemme at lave. Find opskriften her:
Du kan også lave en lækker græskargryde af græskarkøddet. Find opskriften her:
Skal det være lidt andet end mad er det nemt og hurtigt at lave en fin lyskæde.
Se her hvordan du laver din egen græskar lyskæde.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne pastaret er perfekt til Halloween buffeten. Den er nem at lave og kan sagtens serveres kold.
- 200 g pasta
- ½ broccoli
- 95 g grøn pesto
- 1 glas sorte oliven
- 1 mozarella kugle
- ½ agurk
-
Start med at koge pastaen efter anvisningen på pakken.
-
Skær broccolien i mindre stykker og damp den.
-
Når pasta og broccoli er klar hældes vandet fra og det kommes i en skål til afkøling.
-
Vend herefter pasta og broccoli i pesto.
-
Kom pastaen på et fad i en firkant og fordel oliven som mund, næse og hår. (Gem 1 oliven)
Jeg valgte at skære mine oliven i halve, da mine børn ikke er så glade for oliven og så var der ikke så mange jeg selv skulle spise på en gang.
-
Skær to cirkler af mozarellaen og læg dem på som øjne.
-
Skær en oliven i skiver og brug to af skiverne til pupiller.
-
Til sidst skærer du agurken over på midten og sætter den i siden af ansigtet.
En nemt ret til buffeten, som børnene synes er sjov, Den kan sagtens gøres klar på forhånd og er perfekt, når der skal tages mad med til fællesbuffet.
- 300 g gulerødder
- ½ agurk (enden med lidt spids)
- 1,5 dl cremefraiche
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 spsk frisk purløg
- 1 tsk dijonsennep
- ½ tsk salt
-
Start med at lave dressingen. – kom cremefraiche i en skål.
-
Hak persille og purløg og kom dem i skålen.
-
Tilsæt dijonsennep og salt og rør det hele godt rundt.
-
Fordel dressingen i to mindre skåle til øjnene.
-
Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
-
Skær enden af agurken og del den i en halv, så den kan ligge ned.
-
Skær en trekant til næsen af den anden halvdel.
-
Skær herefter skiver af resten af agurken.
-
Tag en tallerken og stil de to små skåle med dressing til øjne.
-
Læg herefter næse og mund og fordel herefter gulerødderne, så de danner et græskar.
-
Til sidst sættes toppen på græskarret og hjælper med at lave en fordybning øverst.
En super nem opskrift, som også er nem at gøre lidt sjov og uhyggelig med en edderkop på besøg i guacamolen.
Her er det den nemme løsning med købt krydderblanding til guacamolen og købt salsa. Du kan selvfølgelig sagtens lave dit eget.
- 1 brev guacamole krydderi
- 2 avocadoer
- 1 pose nachos chips
- 2 kyllingefileter
- ½ glas salsa
- ½ pose revet ost
- ½ dl cremefraiche 18 %
- 2 sorte oliven
-
Skær avocadoerne over og tag stenen ud. Kom avocadokødet i en skål.
Vi tog den nemme løsning og købte en krydderblanding til guacamolen.
-
Kom krydderblandingen i og blend det hele godt sammen med en stavblender.
-
Kom guacamolen i en skål, der kan stå i midten af din bradepande.
-
Skær kyllingen i mindre stykker og svits den let på en pande.
-
Stil skålen i midten og fordel først nachos.
Det skal fordeles rundt om skålen.
-
Tilføj herefter kylling.
-
Ovenpå kommer du salsa.
-
Til sidst kommer du revet ost på.
-
Når det er fordelt fjerner du skålen og kommer bradepanden i ovnen.
-
Imens dine nachos er i ovnen pynter du guacamolen.
-
Kom din cremefraiche i en sprøjtepose og klip enden af.
Lav spindelvæv på guacamolen.
-
Skær en oliven over på midten og sæt den i spindelvævet.
Skær en anden oliven i små aflange stykker og fordel som ben.
-
Når dine nachos er færdig sætter du den pyntede skål med guacamole ned i midten igen.
Har du tomater liggende, der skal bruges, så kan du nemt lave din egen salsa.
Find opskriften her: Tomatsalsa – lækker hjemmelavet salsa af friske tomater
4 Comments
Pasta farvet med pastafarve - Hjemmelavet halloweenpasta - Bagvrk.dk
13. oktober 2020 at 9:00[…] I går delte Bianca fra HomebyBianca sin opskrift på halloweenmad i børnehøjde. […]
Agnethe
17. oktober 2020 at 21:22Hvor fint! Tak fordi du deler 🎃🕷🕸
Home by Bianca
19. oktober 2020 at 20:52Tusind tak 🙂
Halloween Nachos Recipes for Spooky Snacking
1. maj 2023 at 10:46[…] 2. Halloween mad nachos […]