Den her roulade opskrift med gulerødder er er inspireret af den klassiske gulerodskage. Rouladen har en blød og svampet bund og er fyldt med cream cheese frosting, der giver den perfekte balance mellem sødme og syrlighed.
Gulerodsrouladen er nem at lave, men vil samtidig imponere dine gæster, uanset om du serverer den til en fødselsdag, eftermiddagskaffen eller bare til en hyggestund derhjemme.
Selv serverede jeg den til en påskefrokost, hvor jeg havde lavet fine gulerødder i glasur, som kunne pynte på toppen.
Min roulade opskrift på gulerodsroulade med cream cheese frosting finder du nederst på siden her i en fin prinvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Derfor skal du lave en gulerodsroulade
De fleste kender de klassiske roulade opskrifter med hindbærsyltetøj. Her har jeg tvistet endnu en klassiker, nemlig gulerodskagen. Med rouladen her får du:
- En skøn smag af gulerodskage – men en kage, der er lettere og luftigere
- Luftig og svampet kage – den har en skøn konsistens
- Den er nem at rulle – følger du min opskrift vil du nemt kunne rulle en fin roulade
- Lækker frosting – den cremede flødeost creme giver en skøn smag
- Perfekt balance i smagen – sød gulerod, krydderier og cremet flødeost
- Nem at lave – den kræver få ingredienser og ser imponerende ud
- Hurtig at bage – en gulerodsroulade tager kortere tid at lave en den klassiske gulerodskage og så har du nemt bagværk at servere.
Gulerodsroulade vs. gulerodskage
Med rouladen her får du alt det bedste fra den klassiske gulerodskage, forvandler til en lækker, luftig og rullet dessert, der smager skønt.
Gulerodskagen er en rigtig klassiker, men vil du gerne imponere, så er det oplagt at lave denne roulade.
Den klassiske gulerodskage er lidt tungere, men laver du min gulerodsroulade får du en mere let og luftig kage med samme skønne smag.

Hvad passer godt til gulerodsroulade?
Her har jeg brugt cream cheese frosting både i fyldet og til at pynte toppen af rouladen, men du kan også tviste lidt ved at bruge:
- Drys med flormelis – for et fint elegant finish
- Kom hakkede nødder i bunden – giver ekstra tekstur og smag (hak dem fint, da de kan gøre det sværere at rulle rouladen)
- Giv den et strejf af citron – tilføj lidt friskhed til frostingen

Hemmeligheden bag den perfekte gulerodsroulade
- Brug fintrevne gulerødder – de gør bunden svampet og saftig.
- Del æggene – pisk hviderne stive i en skål for sig og æggeblommerne lyse i en skål for sig. Vend æggehviderne i lige inden melet, så luftigheden bevares. Det giver en luftig og fleksibel rouladebund.
- Rul rouladen, mens den er lun – så undgår du revner, men pas på den ikke er for varm, så den smelter din frosting.
- Brug en klassisk cream cheese frosting – den giver den perfekte cremede kontrast. (find opskriften nederst på siden)
Når du følger disse trin, får du en roulade, der er både nem at rulle og smager helt fantastisk – præcis som en gulerodskage, bare i en lettere og mere elegant form.

Sådan lykkes du med din roulade
En roulade er en enkel kage, men kan alligevel godt drille, hvis bunden sprækker, fyldet flyder ud eller dejen bliver for tung. Læs med her og få fakta på plads inden du går i gang.
Roulade er et fransk ord, der kommer fra udtrykket ‘rouler’, der på fransk betyder ‘at rulle’.
Ja det kan den sagtens. En roulade smager godt, når den er nylavet, men den kan også sagtens trække til næste dag. Personligt vil jeg anbefale at lave rouladen helt færdig med fyld og opbevare den på køl.
Det kommer an på fyldet, men hvis den er pakket godt ind og står på køl, kan den godt holde sig op til 3 dage.
Ja ligesom en lagkagebund. Dejen piskes let og luftig med æg og det er æggene, der hjælper dejen med at hæve, da de binder luften. Derfor er det vigtigt at piske æggeblommerne godt med sukker.
Hvorfor sprækker en roulade?
Det er der flere årsager til – her får du en lille liste, som måske kan hjælpe dig videre:
- Bunden er bagt for meget – sørg for at bunden holder den bløde konsistens, som du skal bruge, når den rulles ved at sørge for ikke at bage den for længe.
- Bunden mangler fugt – når bunden er bagt, skal den vendes ud på et stykke bagepapir, som eventuelt er drysset med sukker. Her kan du lægge et fugtigt viskestykker over, for at holde på fugten i bunden, mens du laver fyldet.
- Bunden er for kold – det bedste er at rulle din roulade mens bunden stadig er lidt lun, så den beholder sin elasticitet. Det er samtidig vigtigt at den ikke er for varm, så den smelter fyldet.
Har du prøvet gulerodsroulade før?
Skriv en kommentar, og lad os inspirere hinanden til endnu mere lækker bagning!
📌 Husk at gemme denne guide på Pinterest, så du nemt kan finde den igen!
📸 Følg med på Instagram (@homebybianca) for flere bageinspirationer!
Roulade opskrift – Gulerodsroulade med cream cheese frosting
Opskriften på min gulerodsroulade med cream cheese frosting finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du hellere bage en klassisk gulerodskage, så kan du finde min opskrift lige her: Gulerodskage opskrift
Vil du gerne se mere kage, så har jeg samlet alle mine kage- og dessertopskrifter her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Med den her skønne roulade opskrift får du en fin roulade med den klassiske gulerodskage smag.
Find tips og tricks længere oppe på siden.
- 3 æg
- 75 g brun farin
- 1 tsk kanel
- 2 gulerødder (ca. 150 g)
- 90 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 125 g smør
- 200 g smøreost (neutral)
- 75 g flormelis
- 1,5 tsk vaniljesukker
-
Del æggene i 2 skåle i æggehvider og æggeblommer.
-
Pisk æggehviderne stive og tilsæt løbende brun farin.
Stil skålen til side.
-
Kom kanel i æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt.
-
Skræl gulerødderne og riv dem.
Kom dem i skålen med æggeblommer og pisk det sammen.
-
Vend forsigtigt æggehviderne med æggeblommerne, så du ikke slår luften ud af massen.
-
Sigt mel og bagepulver i og vend det forsigtigt sammen.
-
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir.
-
Når bunden er bagt vender du den på hovedet ud på et stykke bagepapir.
-
Træk forsigtigt bagepapiret den har bagt på af.
-
Kom smørret i en skål og pisk det let og luftigt.
-
Tilføj smøreost, flormelis og vaniljesukker.
-
Pisk det godt sammen.
-
Fordel cream cheese frosting på den lune bund.
Gem lidt til pynt og sørg for at bunden er kølet nok ned, så den ikke smelter fyldet.
-
Rul rouladen sammen fra den korte led.
-
Læg rouladen på et fad med samlingen nedad og skær enderne af.
-
Kom små toppe af cream cheese frosting på toppen af rouladen og pynt den.


No Comments