Brød/Boller Opskrifter

Lækre Grove boller med æble – find opskrift her

Grove boller med æble

Få lette og lufte boller, der mætter ved at tilføje æble til din bolledej.

Grove boller med æble
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Mit ene æbletræ giver i år masser af æbler. For mig er der ingen tvivl om, at noget af det bedste ved efteråret er at æblesæsonen er skudt igang. Jeg tror ikke der findes ret meget bagværk eller mad for den sags skyld, som ikke bliver bedre af lidt æbler.

Det er ikke første gang jeg kommer lidt grønt i mine boller.

Det meste af sensommeren er det mine hvide græskar/squash, som har fået lov at være med i det meste. Det giver bare lidt ekstra luftige boller, når dejen får lidt ekstra at arbejde med.

Grove boller med æble
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Grove boller – derfor med æble

Når man er mor til to små krudtugler, er det ofte de lette og meget hvide boller, som får flest point.

Jeg vil dog rigtig gerne have en lidt mere mættende bolle, hvor jeg også føler der er mere smag i.

Det får du med de her lækre grove boller med æble.

Bollerne kan både laves hvor æblerne har skræl, men skræller du dem, så kan børnene slet ikke regne ud at der er æble i. De spiser dem med største fornøjelse herhjemme.

Æblerne hjælper når dejen skal hæve, da den hjælper til gæringsprocessen og du får derfor en meget luftig dej og lette boller.

Har du mod på at prøve med andet end æbler, så smager de her squashboller også helt fantastisk:

Squashboller med surdej opskrift

Find opskriften på squashboller her:

Squashboller med surdej

Opskrift på grove boller med æble

Opskriften på de her lækre grove boller med æbler finder du nederst på siden i en fint printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne lave andre lækkerier med æbler, så finder du mine opskrifter lige her: #Æbler

Er du på udkig efter flere opskrifter på brød og boller, så finder du dem lige her: Brød/boller

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i dit køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Grove boller med æble

De her grove boller er lækre, lettte og luftige, da æblet hjælper med at give en luftig dej.

Antal: 20 stk.
Ingredienser
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 små æbler
  • 2 spsk. honning
  • 4 spsk. olie
  • 150 g grahamsmel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Start med at komme mælken i en kasserolle og lun den forsigtigt.

    Det er vigtigt at den ikke bliver for varm, da den ellers dræber gærcellerne. Du skal kunne dyppe lillefingeren i mælken.

  2. Smuldr gæren i en skål – brug gerne din røremaskine.

  3. Tilsæt mælken og rør det ud.

  4. Skræl æblerne, skær kernehuset fra og riv dem på et rivejern. (eller gør som jeg – kom dem i en minihakker)

    Jeg kan godt finde på at lade skrællen sidde på, da det giver et mere rustikt bagværk

  5. Kom de revne æbler op i skålen sammen med honning og olie og rør det sammen.

  6. Tilsæt grahamsmel, fuldkornsmel og hvedemel (hold lidt af hvedemelet tilbage).

  7. Ælt det til en smidig og blød dej.

    Tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel.

  8. Stil dejen til hævning med et viskestykke over skålen i ca. 1 time.

  9. Tril dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  10. Lad bollerne efterhæve i 15-30 minutter.

  11. Pensl bollerne med lidt mælk eller vand og bag dem ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.

Grove boller med æble
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Grove boller med æble
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Oktober 2018

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Louise M
    11. oktober 2020 at 10:08

    Ej det lyder lækkert med revet æble i boller🍏🍎😋

    Det skal jeg da lige prøve næste gang der er gang i bageriet👩🏻‍🍳

    God søndag ☀️✨

    Kh
    Louise

    • Reply
      Home by Bianca
      11. oktober 2020 at 17:31

      Tak Louise. <3
      Det glæder jeg mig til se høre mere om.
      God søndag til dig.
      Kh Bianca

Leave a Reply

Opskrift Vurdering