De her lækre grønkålspandekager er nemme at lave og er perfekte til morgenbordet.
Måske man kan kalde de her pandekager for sunde pandekager. Sundhed er dog mange ting, så derfor vælger jeg at lade være.
Pandekagerne er lavet på skyr og havregryn og mætter derfor rigtig godt. Jeg bruger dem gerne som morgenmad. Når jeg er i gang, laver jeg gerne en større portion, så der er til de travle morgener.
Pandekager med grønkål og skyr
Jeg har de sidste par år haft grønkål i haven. Derfor bruger jeg det automatisk mere og mere i min mad.
Det lyder nok som en lidt sjov størrelse med grønkål i pandekager. Grunden til at jeg endte med at komme grønkål i er ganske simpel. Jeg var løbet tør for spinat og kiggede ud i haven, hvor mine grønkål stod så fint
Derfor blev der hurtigt plukket lidt grønkål og så var de pandekager hurtigt lavet. Det hele skal bare op i en foodprocessor og så er det hurtigt rørt sammen.
Du kan også nemt lave dem i en glutenfri variant. Så skal du bare skifte havregrynene ud med en glutenfri variant.
Jeg spiser pandekagerne som morgenmad, men kan også godt finde på at tage dem med som mellemmåltid på farten med en skive ost på. På den måde får jeg hurtigt et mættende måltid med grønt. Skyren er med til at mætte og samtidig får jeg fedtstof fra osten.
Opskriften på mine grønkålspandekager finder du nederst i indlægget her i en fin printvenlig version.
Fakta om grønkål
- Grønkål er nok bedst kendt fra de traditionsrige vinterretter som stuvet grønkål og grønlangkål, men kan sagtens bruges i salater og andre lækre retter. Nederst på siden her finder du en lækker opskrift på en skøn efterårssalat: Grønkålssalat med æble og sennepsdressing
- Grønkål er rige på vitaminer og kostfibre og er de seneste år blevet kendt som lidt af en superfood. Faktisk indeholder grønkål dobbelt så mange kostfibre som broccoli.
- Det er bladende på grønkålen, der anvendes i retterne. De bliver flotte krusede og pynter virkelig i en god salat.
- Har du ikke grønkål i køkkenhaven sælger de fleste supermarkeder dem skyllet og ordnet, når de er i sæson.
- Sæsonen for grønkål ligger fra ca. september til februar. Har du grønkål i haven, kan du sagtens høste lidt allerede i august.
- Grønkål kan foodpreppes. Skyl og hak den på forhånd. Den holder sig fint i en luftæt bøtte i køleskabet i op til 3 uger. Ellers kan den nemt fryses ned og holder ca. 10 måneder. De fleste grøntsager skal blancheres og det kan du også sagtens med grønkål. Jeg fryser den bare ned som den er, og det fungerer fint her.
Opskrifter med grønkål
Har du mere grønkål tilbage, så fortvivl ikke. Der er masser af muligheder.
Find opskriften på lækker ærtesuppe med grønkål lige her:
Du kan også lave lækre og sprøde grønkålschips:
Den her lækre grønkålssalat er også et godt bud:
Jeg har samlet alle mine opskrifter med grønkål lige her: #grønkål
Vil du gerne finde flere idéer til morgenmaden eller brunch, så har jeg samlet dem lige her: Morgenmad/Brunch
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Lækre og nemme pandekager som mætter godt. De kan nemt laves glutenfrie, hvis du skifter havregrynene ud med en glutenfri variant.
- 100 g hakket grønkål
- 3 æg
- 2 dl havregryn
- 2 dl skyr
- 1 dl mælk
- ½ tsk salt
-
Vask grønkålen, kom den i din foodprocessor og hak den fint.
-
Tilsæt de øvrige ingredienser og gør det til en fin og ensartet masse.
-
Varm en pande op og kom en smule olie eller smør på.
-
Fordel din dej i mindre klatter ligesom små amerikanske pandekager og steg dem igennem inden du vender dem.
-
Fortsæt til der ikke er mere dej.
No Comments