Nemme og sprøde chips, som kan spises som de er eller serveres som tilbehør til en gang tapas
Grønkål i køkkenhaven
Jeg har for andet år grønkål i haven. Sidste år blev de spist af kålsommerfuglens laver og vi fik kun glæde af ca. halvdelen.
Derfor har jeg i år fået mig et lille minitelt. Det er lavet af elektrikerrør, som er sat op som en firkant og så er der sat net udenom, så sommerfuglen ikke kan komme ned til mine grønkål og lægge sine æg.
Da jeg plantede mine grønkål ud satte jeg et par græskar ved siden af, som senere skulle flyttes. Det fik jeg ikke gjort, så de breder sig godt ud af teltet, men sådan bliver man jo hele tiden klogere.
Fakta om grønkål
- Grønkål er nok bedst kendt fra de traditionsrige vinterretter som stuvet grønkål og grønlangkål, men kan sagtens bruges i salater og andre lækre retter. Nederst på siden her finder du opskriften på skønne og sprøde grønkålschips med kryddersalt
- Grønkål er rige på vitaminer og kostfibre og er de seneste år blevet kendt som lidt af en superfood. Faktisk indeholder grønkål dobbelt så mange kostfibre som broccoli.
- Det er bladende på grønkålen, der anvendes i retterne. De bliver flotte krusede og pynter virkelig i en god salat.
- Har du ikke grønkål i køkkenhaven sælger de fleste supermarkeder dem skyllet og ordnet, når de er i sæson.
- Sæsonen for grønkål ligger fra ca. september til februar. Har du grønkål i haven, kan du sagtens høste lidt allerede i august.
- Grønkål kan foodpreppes. Skyl og hak den på forhånd. Den holder sig fint i en luftæt bøtte i køleskabet i op til 3 uger. Ellers kan den nemt fryses ned og holder ca. 10 måneder. De fleste grøntsager skal blancheres og det kan du også sagtens med grønkål. Jeg fryser den bare ned som den er, og det fungerer fint her.
Grønkålschips i varmen
Da sommeren landede i starten af august med en mindre hedebølge, måtte jeg tænke alternativt. Vi havde alle behov for ekstra salt, men istedet for at spise sig mæt i alverdens købe chips, fik jeg lavet en portion grønkålschips med kryddersalt.
Kryddersaltet er med ramsløg, men du kan lave det lige som du har lyst til. Eller bare købe det når du er ude og handle.
Fremgangsmåden til at lave din egen kryddersalt med de krydderier, der gemmer sig i haven er den samme som ved ramsløgssalt. Det er en dejlig og nem måde at gemme lidt af køkkenhavens lækkerier til vinteren.
Opskriften på ramsløgssalt finder du i linket her:
Retter med grønkål
Om du har grønkål i haven eller ej, så er det bestemt en kål, der er værd at bruge lidt ekstra tid på.
Brug den i de traditionsrige vinterretter som stuvet grønkål eller grønlangkål. Bag lækre grønkålschips, brug dem som et vitaminboost i en suppe eller lav en god salat. Der er mange muligheder.
Find opskriften på lækker ærtesuppe med grønkål her:
Jeg har samlet alle mine opskrifter med grønkål her: #Grønkål
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Super nemme og lækre chips
- 150 g grønkål renset vægt
- 1/2 dl smagsneutral olie
- 2 tsk kryddersalt
-
Start med at rense din grønkål og riv det i bidder på størrelse med de klassiske kartoffelchips.
-
Kom dem i en skål sammen med olie og salt og vend det godt sammen.
-
Spred grønkålsbidderne godt ud på to bageplader med bagepapir og bag ved 150 grader varmluft i 10-15 minutter.
Hold godt øje. De ser ikke sprøde ud, men det er de nok alligevel.
Prøv at mærk efter inden du giver for meget varme, for de bliver hurtigt brændte.
-
Opbevares i en lufttæt beholder.
No Comments