Grøntsagsfad med te-marineret kylling – en nem ret til de travle hverdage. Teen giver retten et dejligt pust og du kan selv variere smagen.
Som hos de fleste andre småbørns familier må aftensmaden i hverdagen gerne være nem at gå til, men også gerne sund og nærende.
Ikke fordi vores børn egentlig gider det der aftensmad, hvilket vist er meget normalt for deres alder, men for forældrenes skyld.
Derfor fik jeg lavet dette nemme og lækre fad, som kan gøres klar på forhånd og så skal det bare passe sig selv i ovnen. Det er nemt at gøre klar og så skal jeg ikke spekulere på aftensmad, når jeg kommer hjem fra arbejde.
En nem ret til de travle hverdage. Teen giver retten et dejligt pust og du kan selv variere smagen.
- 3 store kyllingefileter
- 4 poser ingefær-citron te
- 1 spsk limesaft
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk soja
- 1 spsk honning
- ½ tsk salt
- 550 g gulerødder
- 1 squash
- 200 g champignon
- 500 g rosenkål
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk hakket muskatnød
- 1 spsk finthakket puløg
- Salt og peber
-
Skær kyllingen i mindre tern.
-
Bland indholdet fra teposerne med resten og rør det godt rundt i en skål sammen med kyllingen.
-
Lad marinere et par timer i køleskabet (jeg gør det gerne klar om morgenen)
-
Skræl, rens og hak grønsagerne i mindre stykker og kom dem i et smurt fad. Skal det laves i god tid kommes fadet i køleskabet.
-
Bland ingredienserne til marinaden sammen
-
Kom den marinerede kylling i fadet og hæld marinaden hen over.
-
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
No Comments