Udhul dit gærskar til Halloween og brug indmaden til en lækker græskargryde
Jeg har et par gange forsøgt at så græskar i køkkenhaven. Så kunne vi nemlig lave fine græskar lanterne af egen avl. Det er dog ikke gået så godt. Den eneste gang det er lykkedes er i 2016, hvor jeg var helt ny i det der køkkenhave projekt.
Da såede jeg en græskar. Glemte alt om den. Lige indtil datteren på 4 år glad jublede ‘Der ligger en stor gul bold bag hindbærrene’. I min uvidenhed havde jeg troet det ikke var blevet til noget. I stedet var den vandret godt ned ad og havde gemt sig i skyggen.
Det er en sjov historie at fortælle hende og selvom jeg gerne havde græskar i køkkenhave igen, har jeg droppet det. De fylder desværre alt for meget og min køkkenhave er alt for lille.
Til gengæld køber vi gerne de fineste græskar ved en lokal landmand og så er børnene lige så glade. De får nemlig. selv lov at vælge hvilket de vil have med hjem.
Brug indmaden fra dit halloween græskar
Da jeg er stærkt modstander af, at smide mad ud, forsøgte jeg at lave en gang græskar gryde. Det blev rigtig lækkert og så smager det bare af efterår.
Når du udhuler dit halloween græskar, bliver der en del indmad. Oftest er det græskar kernerne, der bliver ristet og det smager også godt. Jeg ville dog gerne bruge selve græskar kødet.
Da det er lidt vandet modsat andre græskar, som er fastere i kødet, var det lidt et forsøg. Heldigvis lykkedes det og familien kunne også lide det.
Ud over den her lækre græskargryde, kan du også lave lækre græskarpandekager. Opskriften finder du her:
Hvad bruger du indmaden fra dit græskar til?
Jeg har ikke forsøgt mig med så meget andet, men da vi laver 4 græskar lanterne hvert år, bliver der alligevel en del græskar. Del endelig i kommentarfeltet, hvis du har en god idé, som jeg skal prøve af.
Græskargryde – tilpas den din egen smag
Det smarte ved den her græskargryde er, at du selv kan tilpasse den. Hold dig til grundopskriften ¨på tomatsauce og tilføj oksekød. Derudover kan du bruge den mængde græskar du har lyst til og tilføje de grøntsager du har hjemme.
I opskriften bruger jeg peberfrugt og squash, men du kan sagtens tilføje champignon, majs, ærter og hvad du nu ellers har der skal bruges. Det er en god ret til at få brugt de sidste grøntsager i køleskabet.
Opskriften på min græskargryde finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Halloween inspiration
Vil du gerne gøre lidt mere ud af det, så kan du nemt lave en fin Halloween buffet til børnene. Det kræver ikke en masse, men kan sagtens gøres fint og hyggeligt.
Jeg har taget udgangspunkt i lidt børne klassikere. De fleste børn kan vist lide en gang pasta og gulerodsstave. Så hvorfor ikke gøre det lidt sjovt?! Dertil en af vores yndlingsretter herhjemme de dage, der skal hygges lidt ekstra – nachos,
Er du i tvivl om du selv kan lave opstillingen her?! Ud over opskrifterne deler jeg også lidt videoer, så du nemt kan gøre kunsten efter selv.
Halloween for alle aldre
Vil du gerne forsøge med et græskar, men synes det er for svært for dit barns små fingre. Så kan du lave den nemme løsning. Køb fine metal udstikkere og brug en gummihammer. Så er der nemt et fint græskar. Det kræver selvfølgelig at du holder godt fast i græskarret og der skal hjælpes med kræfterne, men du vil se stoltheden lyse ud af barnet.
Det kan du se meget mere om lige her:
En anden idé er at lave jeres egen græskar lyskæde. Det er super nemt og hvilke børn er ikke vilde med at lege med tapetklister.
Find fremgangsmåde lige her:
Brug resterne
Det er nemt at lave det hele lidt (u)hyggeligt til Halloween, men det tager selvfølgelig lidt tid.
Så start med at brug resterne fra dit græskar og slip for at smide gode råvarer ud. Det er nemt og enkelt.
Find opskriften på min græskargryde herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Du kan også finde meget mere inspiration her: #Halloween
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Brug indmaden fra dit halloween græskar i den her lækre ret og få en skøn smag af efterår.
- 2 løg
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk tomatpure
- 4 spsk rødvinseddike
- 2 tsk. tørret rosmarin
- 2 spsk sukker
- 1 terning oksekøds bouillon
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg
- 2 peberfrugter
- 1 squash
- 400 g græskar (der kan tilføjes mere efter smag)
- Hytteost
- Ris
-
Hak 2 løg og svits dem med i lidt olie i en gryde.
-
Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, rødvinseddike, tørret rosmarin, sukker og okeskøds bouillon.
-
Rør det sammen og lad sovsen simre i 30 til 45 minutter.
-
Imens hakkes det sidste løg fint.
-
Svits løget på en pande og tilsæt herefter hakket oksekød. Sørg for at svitse det godt.
-
Rens og skær peberfrugterne i mundrette bidder.
-
Det samme gøres med squash.
-
Er der større stykker i indmaden fra dit græskar, skæres de ligeledes i mundrette bidder.
-
Når tomatsaucen har simret godt, tages gryden af kogepladen og tomatsovsen blendes til en ensartet masse med en stavblender.
-
Tilsæt oksekød og grønt til retten og lad retten simre yderligere 30 minutter.
-
Kog risene og server sammen med saucen med lidt hytteost ved siden af.
Oktober 2016
No Comments