De her lækre squashfrikadeller er et godt alternativ til almindelige frikadeller og så smager de godt
Vil du gerne have flere kødfrie dage, men har svært ved at komme væk fra den klassiske opdeling på tallerkenen. Så kan de her squashfrikaldeller måske gøre det nemmere for dig.
De kan sagtens serveres med sovs og kartofler, men du kan også gøre det hele lidt anderledes.
Server dem med eksempelvis søde kartoffelfritter og lad det grønne få overtaget på tallerkenen, mens du samtidig får en lækker og velsmagende ret.
Tag børnene med i køkkenet
Lad børnene rive squashen
Du kan med fordel hive foodprocessoren frem til de her lækre frikadeller.
Lad børnene skylle squashene og komme dem i din foodprocessor. De vil synes det er sjovt at se hvor fint revet squashen kan blive.
Lad børnene hakke persillen fint
Find et glas og kom din persille i. Stik en saks ned i glasset og lad børnene klippe persillen fint.
Lad børnene røre farsen sammen og forme frikadellerne
De kan også sagtens blive sat til at røre farsen sammen med el-piskeren og forme dejen til fine frikadeller i lige den størrelse, de synes er passende.
Vil du have mere inspiration til at tage børnene med i køkkenet, så har jeg samlet lidt retter sammen her: #Børn laver mad
Squashfrikadeller – video
Squashfrikadeller – et lækkert grønt alternativ
De her lækre squashfrikadeller laver vi gerne, når vi har kødfri dag på menuen.
Ofte er det supper og pastaretter, der sørger for at vi kan holde de kødfrie dage uden at resten af familien rynker på næsen, men de her squashfridadeller minder meget om de frikadeller lavet på kødfars, så du får både en konsistens og smag der passer.
På den måde er det nemmere at få alle i familien til at smage.
Opskriften har jeg delt herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne finde flere opskrifter med squash, har jeg samlet dem her: #Squash
Du kan også få mere inspiration til at tage børnene med i køkkenet lige her: #Børn laver mad
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
De her lækre squashfrikadeller minder meget om dem, der er lavet på kødfars. Brug dem til at holde lidt flere kødfrie dage.
- 2 squash, ca. 450 g
- 1 lille løg
- 3 æg
- 175 g havregryn (evt. lidt ekstra)
- 50 g revet cheddar
- 2 spsk hakket persille
- 1 tsk salt
- Peber
-
Skyld dine squash og kom dem i en foodprocessor.
Riv det hele fint.
-
Skræl og hak løget (det gør jeg også gerne i min foodprocessor, når nu den er fremme)
-
Tilsæt løg, æg, havregryn, cheddar og persille og rør farsen igennem på foodprocessoren.
Er din dej lidt flydende (kommer an på væske mængden i dine squash), tilføjes lidt ekstra havregryn, men ikke i foodprocessor. Tag skålen af og vend havregrynene i med en ske, så du bedre kan fornemme konsistensen på dejen.
-
Smag til med salt og peber.
-
Sæt din fars i små frikadeller på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger bare en spiseske.
-
Bag frikadellerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.
September 2018
1 Comment
Den lækreste svampede squashkage med æblemos - Home by Bianca
15. september 2019 at 14:41[…] Opskrift Græskarfrikadeller / Squashfrikadeller Opskrift: Koldhævede squash / græskarboller bagt på surdej Opskrift: Cremet […]