De her glutenfrie squashboller smager skønt og er dejligt lette og luftige
Da jeg sidste år havde fødselsdag, havde jeg for en gang skyld valgt at det skulle fejres.
Det blev til en gang brunch og da jeg har en veninde, der ikke kan tåle gluten, måtte jeg igang med den glutenfrie bagning.
Når bageriet giver udfordringer
Det der glutenfrie bageri er altså ikke så nemt som det lyder. Allerede første step lavede jeg en kæmpe fejl. Jeg havde læst og læst og vidste derfor godt at det var en vigtig del af processen. Første step er at skabe en erstatning for glutennetværket i boller lavet på glutenmel, for at få noget struktur til brødet.
Første step er at få vand og fiberHUSK (den gule) til at blive en geleagtig klump. Lidt ligesom stivnet kagecreme. Hvor svært lyder det lige, men altså der er noget der er lidt vigtigt. Vandet skal nemlig være omkring 37 grader for at det sker. Så første omgang kørte og kørte i røremaskinen og der skete ikke en fis. Så måtte jeg jo nærlæse mine notater og igang igen. Fibrene i fiberHUSK er det der skaber tråde i brødet, som minder om glutentråde.
Bemærk: Jeg er efterfølgende blevet klogere med hensyn til temperaturer. Hvis jeg havde ladet det stå og hvile lidt skulle det gerne være blevet til gele alligevel. Jeg må øve mig.
Video – Glutenfrie boller med squash
Glutenfrie boller med squash
Jeg kan godt lide at bage glutenfrit bagværk. Både når det kommer til brød og kage.
Da jeg havde haven fyldt med squash var det nærliggende at forsøge mig med en gang squashboller.
Bollerne blev dejligt bløde og luftige, så opskriften blev straks skrevet ned.
Opskriften finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se mere glutenfrit bagværk, så deler jeg det lige her: #Glutenfrit bagværk
Har du mere squash, som du gerne vil bruge, så deler jeg mad og bagværk med squash lige her: #Squash
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Lækre og lette boller
- 5 dl vand
- 25 g gær
- 20 g FiberHUSK
- 160 g squash
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 20 g solsikkekerner
- 20 g græskarkerner
- 20 g sesamfrø
- 20 g hørfrø
- 60 g boghvedemel
- 190 g rismel
- 140 g fuldkorns majsmel
-
Start med at tage 5 dl lunkent vand og hæld i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør det ud i vandet ved lav hastighed.
-
Tilsæt fiberHUSK og rør det til en geleagtigt klump.
-
Massen skal have en konsistens som stivnet kagecreme.
Det tager ca. 3-5 minutter. Lad det hvile i 10 minutter.
-
Imens skylles og rives squashen.
-
Tilsæt squash, yoghurt og olie og rør det forsigtigt igennem.
-
Rør det sammen.
-
Vej kernerne af og tilsæt til skålen.
-
Vej melet af og tilsæt det til de øvrige ingredienser.
-
Rør først ved lav hastighed i 5 minutter og derefter ved mellem – høj hastighed i 8 minutter.
-
Sørg for det er rørt godt sammen.
-
Stil dejen til hævning.
-
Dejen skal hæve i 45 minutter.
-
Kom dejen ud på et meldrysset bord.
-
Skær dejen ud til boller med en dejskraber.
Det er vigtigt at du ikke ælter i dejen, da du så slår den luft ud af dejen, som er kommet ved hævningen.
-
Stil bollerne til hævning i 30 minutter.
-
Bag bollerne ved 220 grader varmluft i 20 minutter.
Squashboller bagt med surdej (ikke glutenfrie)
Vil du gerne bage squashboller med surdej, så finder du opskriften her:
6 Comments
Agnethe Vinther Thorsen
28. september 2018 at 21:59De ser super lækre ud!
Home by Bianca
30. september 2018 at 7:22De smager også rigtig godt ?
Glutenfri brownie - Home by Bianca
8. december 2018 at 22:40[…] Glutenfrie squashboller […]
Squashboller med surdej -find den bedste opskrift her - Home by Bianca
18. september 2019 at 11:17[…] Glutenfrie boller med squash […]
Maria L. Rasmussen
20. juli 2022 at 22:25Jeg har lige bagt de glutenfrie boller med squash for første gang, men det bliver absolut ikke sidste gang. Hold da op, hvor er de lækre! De er saftige, luftige og bløde indeni og perfekt sprøde udenpå. Og så smager de bare helt fantastisk 🤩
Home by Bianca
22. juli 2022 at 21:41Tusind tak for din skønne kommentar Maria. Den sætter jeg stor pris på.