En lækker portions anrettet kage, som ikke er tilsat raffineret sukker og så er den endda glutenfri
Jeg elsker når haven bugner af rabarber. Det betyder gerne masser af kompot, som jeg gerne spiser på min morgen yoghurt.
For at jeg ikke får for meget raffineret sukker i løbet af en dag, har jeg valgt at lave en kompot, som istedet er sødet på dadler.
Lidt fakta om rabarber
- Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
- Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
- Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
- Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
- Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
- Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
- Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Glutenfri cheesecake uden raffineret sukker
Sådan en gang kompot er perfekt at bruge i desserter. Derfor har jeg denne gang eksperimenteret med en glutenfri cheesecake.
I min version er den portionanrettet og uden husblas, men du kan sagtens tilføje husblas til, hvis du vil lave en større kage.
TIP: Du kan sagtens lave en større cheesecake, men så skal du have lidt husblas i. Til denne portion ville jeg bruge 2 blade husblas forsigtigt varmet i en gryde sammen med citronsaft, lad den køle og kom i ostemassen. (Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand)
Opskriften på min glutenfri cheesecake med rabarber finder du nederst i indlægget i en fin printvenlig version, som er nem at tage med i køkkkenet.
Skulle du være på udkig efter flere opskrifter med rabarber, så finder du dem lige her: #rabarber
Rigtig god fornøjelse.
Du kan finde flere opskrifter lige her: Kage/Dessert
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Portionsanrettet cheesecake uden raffineret sukker med en lækker glutenfri bund.
TIP: Du kan sagtens lave en større cheesecake, men så skal du have lidt husblas i. Til denne portion ville jeg bruge 2 blade husblas forsigtigt varmet i en gryde sammen med citronsaft, lad den køle og kom i ostemassen. (Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand)
- 75 g mandler
- 60 g dadler
- 1,5 spsk vand
- 3/4 spsk usødet kakao / bagekakao
- 150 g naturel flødeost
- 3 dl skyr / yoghurt
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk sirup brug evt. steviasukker istedet
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 350 g rabarber
- 1 dl vand
- 5 dadler + 2 spsk vand
- 1 spsk vanilje ekstrakt
-
Start med at komme mandler, dadler og vand i en blender og blend det til en fin masse.
-
Tilsæt kakaoen til massen og rør det godt sammen.
-
Fordel massen i 4 glas.
-
Kom flødeost, skyr/yoghurt i en skål og pisk det sammen med citronsaft, sirup og vaniljeekstrakt..
-
Kom det ovenpå bundene i glassene og stil glassene på køl.
-
Skyl rabarberne godt og skær dem i mindre stykker.
-
Kom dem i en gryde med vand og varm dem op ved svag varme i 10-15 minutter.
-
Sørg for at dadlerne er uden sten og kom dem i en blender sammen med vandet. Blend det godt sammen og kom det i gryden til rabarberne.
-
Når rabarberne kan moses sammen til en kompot er den klar. Lad den køle af.
-
Vil du gerne have en mere ensartet kompot kan du blende den en tur med en stavblender.
-
Når rabarkompotten er kølet af kommes den mængde du vil have ovenpå ostecremen.
4 Comments
Agnethe Vinther Thorsen
27. juni 2018 at 20:00Lækker opskrift og spændende måde at servere det på – det ser top professionelt ud 🙂
Home by Bianca
2. juli 2018 at 18:11Tak søde og så er den da lige noget for dig ?
Rabarberkompot sødet med dadler - Home by Bianca
6. januar 2019 at 17:46[…] Opskriften: Glutenfri cheesecake med rabarber i en sundere udgave […]
10 lækre opskrifter med rabarber - find dem her - Home by Bianca
25. april 2020 at 11:13[…] Glutenfri cheesecake med rabarber […]