Glutenfri brownie – verdens bedste.
Ja jeg vil faktisk vove og påstå at det her er verdens bedste brownie. Den har en dyb smag af chokolade og er dejlig svampet.
Jeg tror de fleste drømmer om en god tung chokolade kage, når der bliver nævnt en brownie. Det samme gælder selvfølgelig selvom det er en glutenfri brownie.
Slår man definitionen af en brownie op, beskrives den netop som en lille firkantet kage rig på chokolade og typisk indeholdende nødder.
Brownien findes i et utal af udgaver, men tricket er, at få både den gode chokoladesmag og samtidig får en saftig kage, som ikke virker tør. Her var løsningen for mig at lave den som en glutenfri brownie.
Mandelmelet hjalp med at tilføre god smag til kagen samtidig med den holder bedre på fugten i kagen.
Jeg vil vove og påstå, at det er lykkes mig at finde den perfekte kombination. Du finder opskriften herunder i en fin printvenlig version, så du nemt kan tage den med i køkkenet.
Glutenfri
Da manden og jeg har fødselsdag ret tæt på hinanden valgte vi at slå det sammen og invitere vores venner forbi. Menuen stod på brunch og vi ville derfor gerne lave et lækkert brunchbord, som vi kunne nyde med vores venner og deres børn.
Efter at have holdt fødselsdag for børnene de sidste par weekender med boller og fødselsdagskage, var det faktisk helt rart at fokusere på noget andet. Samtidig har en af mine veninder glutenallergi, så jeg valgte at forsøge mig med lidt opskrifter på glutenfrit brunch tilbehør.
Når det kommer til den klassiske brunch brownie, er der lige så mange meninger, som der er opskrifter. Derfor var jeg spændt på at se, om jeg kunne ramme alles smag.
Det må man sige lykkes. Jeg havde lavet en portion ½ gange større end jeg normalt ville have gjort, for så var der nok rester. Resterne måtte vi undvære, for alt blev spist op og der blev endda efterspurgt mere kage.
Vil du gerne forsøde tilværelsen og dele lidt sød chokolade, så er det med at få bagt denne skønne brownie.
God fornøjelse.
Mange bloggerhilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Flere glutenfrie opskrifter
Du kan finde flere glutenfrie opskrifter her: Glutenfrit bagværk
Her finder du blandet andet følgende opskrifter:
Verdens bedste brownie. Ja jeg vil faktisk vove og påstå at det her er verdens bedste brownie. Den har en dyb smag af chokolade og er dejlig svampet.
- 225 g mørk chokolade
- 300 g sukker
- 1½ dl olie
- 3 æg
- 1½ tsk vaniljesukker
- 135 g mandelmel
- 3/4 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- 6 spsk usødet kakao (bagekakao)
- 150 g valnødder
- 60 g hvid chokolade
-
Kom den mørke chokolade i en skål og smelt den enten i mikroovnen eller over vandbad.
-
Pisk sukker, olie, æg, og vaniljesukker sammen i en skål med en elpisker.
Det skal være lyst og luftigt.
-
Hæld den smeltede chokolade i sukkermassen og rør det sammen til en ensartet masse.
-
I en anden skål blandes mandelmel, bagepulver, salt og usødet kakao.
-
Vend det herefter i skålen med de øvrige ingredienser og rør det hele sammen.
-
Hak valnødder og hvid chokolade groft og tilsæt det til dejen.
-
Kom dejen i en bradepande med bagepapir og bag ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.
Husk - ovne bager forskelligt. Kig altid til dine kager 5-10 min før der står i opskriften at de er færdige. Måske din ovn bager hårdere end min.
10 Comments
Jessica
29. december 2018 at 18:08Hej jeg kan desværre ikke se hvor mange æg der skal i din opskrift, kan du oplyse mig dette?
Home by Bianca
29. december 2018 at 19:50Hej Jessica
Tak fordi du skriver. Jeg har lidt udfordringer med teknikken efter bloggen er blevet flyttet.
Der skal 3 æg i og jeg har rettet opskriften.
Rigtig god fornøjelse.
Venlig hilsen Bianca
Marianne Eriksson
8. maj 2020 at 16:23Jeg har nu fulgt opskriften til punkt og prikke tre gange, da din brownie umiddelbart lyder rigtig lækker.
Hver gang er den dog blevet ganske uspiselig. Der er al for meget sukker i ift. mandelmel. Kagen får en marengs-agtig hård konsistens, der dybest set bare smager af sukker og kakao.
Home by Bianca
9. maj 2020 at 10:31Hej Marianne
Det lyder som om at du bager den for længe. Alle ovne er forskellige og det er derfor ikke sikkert den skal have lige så meget i din ovn som i min. En brownie er en blød konfekt kage og der skal derfor heller ikke ret meget mel i.
Sine
14. juli 2021 at 8:56Hej. 2 af mine kolleger er glutenallergikete og jeg skal have ferie kage med på fredag. Hvornår er den færdig? Skal der hænge lidt ved når man stikker i den?
Home by Bianca
22. juli 2021 at 15:29Hej Sine.
Beklager mit sene svar. Jeg holder pt. Ferie.
En brownie er stadig klistet, når den er færdig, så du må endelig ikke lade den bage for længe.
Vh Bianca
Camilla
9. maj 2022 at 7:19Hejsa! Jeg har sådan noget Semper glutenfri white flour mix som jeg gerne vil bruge i stedet for mandelmelen. Har du nogen erfaring med det og ved du om jeg bare kan bruge samme mængde af det som der skulle have været mandelmel i?
Mvh. Camilla.
Home by Bianca
11. maj 2022 at 7:00Hej Camilla
Jeg har før erstattet mandelmel med kagehvedemel og det fungerede super fint.
Jeg holder lidt tilbage for lige at fornemme konsistensen, men har ikke vejet af hvor meget.
Rigtig god fornøjelse.
VH Bianca
Louise Weiergang
14. september 2024 at 22:21Det er den perfekte glutenfri brownie 🤎 Tak!
Home by Bianca
16. september 2024 at 18:14Selv tak 🙂 Dejligt den kan bruges 🙂