Gammeldags æblekage er en klassiker – her har jeg ristet havregryn og tilføjet søde makroner
En klar favorit herhjemme er gammeldags æblekage.
Æbler æbler æbler – jeg elsker efterårets farver og så er jeg vild med at det er sæson for æbler. Bare tænk at vi i lille Danmark, kan producere sådan en lækker spise.
Der er uanede muligheder for at lave lækkerier. Du kan både kommer æblerne i en god salat, i bollerne eller bage skøn kage. Hvis du da ikke bare tager en god bid af et saftigt æble, når det er blevet frugt pause.
Gammeldags æblekage med havregryn
Jeg er så privilegeret at have fødselsdag her i efteråret, så en gammeldags æblekage har altid været fast inventar på fødselsdags bordet. I mange år har det været min mor, der har været i sving, men nu har jeg selv været i gang.
Det simpelthen den nemmeste kage og så kan den sagtens tåle at stå og trække lidt, så lav den gerne i god tid.
I denne version har jeg ristet havregryn med sukker på en pande. Det giver en dejlig smag og passer perfekt til syren fra æblerne. Jeg ville samtidig gerne have noget der knasede lidt, men uden det blev alt for sødt og samtidig bevare den originale smag.
Opskriften på den her lækre æblekage finder du nederst i indlægget her i en fin printvenlig version, som er nem at tage med i køkkenet.
Jeg kunne fylde ovenstående 2 l skål, så hvor mange portioner du mener der er til, kommer helt an på hvor glad man er for æblekage.
Æble inspiration
Jeg har selvfølgelig haft fat i æbler i andre opskrifter. Der er masser at finde her: #Æbler
Ellers har jeg også samlet et lille udvalg lige her:
Der er ingen undskyldninger for ikke at komme tage æblerne med i køkkenet og trylle lækkerier frem.
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne lækre gammeldags æblekage med ristede havregryn og makroner er super nem at lave og kan sagtens laves i god tid. Den bliver kun bedre af at stå lidt.
- 1 kg æbler i renset vægt uden skræl og kernehus
- ½ dl vand
- 1 tsk. vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
- ½ dl sukker
- 2 dl havregryn
- 50 g makroner
- 2 dl piskefløde
-
Start med at skrælle æblerne og skær kernehuset fra.
-
Kom dem i en gryde sammen med vandet og vaniljeekstrakt.
-
Kog det ved svag varme til du kan mose æblerne.
Du kan mose den med en gaffel eller hvis du gerne vil have en finere version, så brug en stavblender.
-
Stil æblemosen til afkøling.
-
Kom sukker og havregryn på en varm pande og rist dem godt.
-
Stil også havregrynene til afkøling.
-
Når havregrynene er kølet af knuser du makronerne og blander det sammen.
-
Tag en skål og læg først lidt havregryn i bunden.
-
Kom et lag æblemos ovenpå.
-
Fordel endnu et lag havregryn og kom herefter resten af æblemosen ovenpå.
Gem lidt havregryn til at drysse på toppen af æblekagen
-
Pisk fløden til flødeskum og fordel det på toppen.
-
Drys med de sidste havregryn og stil kagen på køl til den skal spises.
September 2014
Oktober 2020
1 Comment
Lene
4. april 2016 at 14:54Den ser god ud og minder meget om den du plejer at få. Der kommer jeg rasp i, af og til hakkede nødder og så makroner. Må smage din variant snart. Knus mor.