Aftensmad Opskrifter

Fyldte pandekager – de bedste pandekager med fyld

Spinatpandekager med fyld kødsovs

Pandekager med fyld af oksekød er en nem og lækker hverdagsret – her med spinatpandekager

De her fyldte madpandekager med kødsovs er en nem og lækker hverdagsret. Lav pandekager og kødsovs klar på forhånd, så skal fadet bare i ovnen, når du kommer hjem fra arbejde.

Som de fleste andre børnefamilier er kødsovs altid et sikkert hit at servere. Det samme med pandekager. Derfor har jeg her lavet lækre grønne Hulk pandekager, med lækkert fyld af oksekød.

Fordelen ved retten er, at der i kødsovsen er gemt en del gulerødder og i pandekagerne selvfølgelig spinat. Det betyder at det er en dejlig farverig ret samtidig med, at alle får grønt til maden.

Opskriften på mine fyldte madpandekager med oksekød finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Madpandekager med fyld

Herhjemme er pandekager med fyld altid et godt valg. I denne version, har jeg brugt min grundopskrift på kødsovs. Simpelthen fordi den altid bliver god og fyldig og derfor er perfekt at komme i pandekagerne. Du kan dog også bruge andre former for fyld i dine madpandekager, se lidt eksempler herunder.

Andre idéer til fyld kunne være:

Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Foodprep af madpandekager

Madpandekager kan nemt foodpreppes, sådan at det eneste der mangler er at komme fadet i ovnen inden servering. Der er dog lidt, som du skal være opmærksom på.

Laver du pandekagerne først skal de på køl. Er de blevet stive og klistrer let sammen, når du vil samle dem med fyldet, kan du lune dem en smule i ovn eller mikroovn, sådan at de slipper hinanden og bliver bløde igen.

Holdbarhed

Holdbarhed er selvfølgelig også en faktor og opbevaringen. Det kan du læse mere om her:

Hvor lang tid kan pandekagerne holde sig i køleskabet?

Pandekagerne kan sagtens holde sig 3-4 dage på køl.

Hvor lang tid kan kødsovs holde sig i køleskabet?

Her holder jeg mig helt klart til Fødevarestyrelsens anbefalinger, der siger at tilberedt kød og sammenkogte retter kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Har du en større rest, ville jeg derfor portionsopdele den og fryse ned.

Hvor lang tid kan madpandekager med fyld holde sig i køleskabet?

Her er vi nødt til at se på laveste fællesnævner. Det vil sige at kødsovsen der kun kan holde sig 2-3 dage, er den du skal styre efter. Laver du dine madpandekager i god tid, kan det derfor være en fordel at fryse dem ned i fadet inden det kommer i ovnen. På den måde har du en nem og hurtig ret, som bare skal tages ud af fryseren før opvarmning.

Hvor mange madpandekager med fyld pr. person?

Det kommer an på mængden af kødet i madpandekagerne. Her er tommelfingerreglen, at man skal beregne 100-150 g kød pr. person. Med denne opskrift er der derfor 2-3 pandekager pr. person, men det kommer selvfølgelig an på hvor meget fyld du kommer i hver pandekage.

Hvor lang tid kan madpandekager med fyld holde sig i fryseren?

Din kødsovs kan holde op til 3 måneder i fryseren og derfor vil der gælde det samme for de fyldte pandekager. Du kan derfor sagtens lave en dobbelt portion, så du altid har til de travle dage.

Der er altid lidt at tage højde for, når du foodprepper, men det er slet ikke så svært. Selve foodprep konceptet kan du læse meget mere om her:

FOOD PREP - sådan gør du
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tilbehør til fyldte pandekager

Til de bløde pandekager er det altid en god idé at servere lidt sprødt. Lav en lækker salat eller server et stykke flute, så er du sikker på at alle bliver mætte.

Du kan sagtens lave en nem og enkel salat bestående af iceberg, tomat og agurk med creme fraiche dressing. Det kan de fleste lidt. Vil du alligevel prøve lidt andet, så kan jeg anbefale en af disse salater:

Rødbedesalat med feta og persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Grønkålssalat med æble og sennepsdressing
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hvidkålssalat med gulerødder opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Grøn salat med spidskål og sennepsdressing
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Fyldte spinatpandekager – video

Pandekager med fyld af kødsovs

I denne opskrift har jeg brugt min grundopskrift på kødsovs. Det er en god og tyk kødsovs, som derfor ikke gør pandekagerne bløde, når de lægges sammen.

Når fyldet er kommet i pandekagerne, skal de bare samles. Se billedvejledningen i opskriften nederst på siden her.

Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Læg de fyldte pandekager i et ildfast fad og kom revet ost på toppen. Kom straks fadet i ovnen eller sæt fadet på køl indtil retten skal tilberedes færdigt. Nemmere bliver det ikke.

Opskriften på mine madpandekager med fyld finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne se flere retter med oksekød, så har jeg samlet dem lige her #Oksekød

Er der flere gulerødder i overskud, kan du finde mine opskrifter med gulerødder her: #Gulerødder

Inspiration til hvilke retter du kan lave sammen med dine børn finder du her: #Børn laver mad

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Madpandekager med fyld af kødsovs
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
15 min
 

Nemme og lækre madpandekager med kødsovs. Gør det hele klar i forvejen, så har du et nemt fad til de travle hverdage.

Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Spinatpandekager
  • 15 g smør
  • 100 g frisk spinat (frossen spinat kan også bruges. Bare sørg for at trykke al vandet ud af den optøede spinat, så du ikke får for meget vand i pandekagedejen)
  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk salt
Kødsovs
  • Lidt olie til stegning
  • 1 stort løg
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g gulerødder
  • 1,5 dl barbecuesauce
  • 1 spsk engelsk sovs
  • ½ tsk cayennepeber
  • 140 g tomatpure
Topping
  • 100 g revet ost
Sådan gør du
Spinatpandekager
  1. Start med at smelte smørret i en gryde og stil det til side.

  2. Skyl spinaten og kom den i en blender.

    Spinatpandekager opskrift
  3. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, æg, mælk, salt og den smeltede smør.

    Spinatpandekager opskrift
  4. Blend det hele sammen til en ensartet masse.

    Spinatpandekager opskrift
  5. Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.

  6. Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.

    Spinatpandekager opskrift
  7. Imens du bager pandekagerne laves kødsovsen.

Kødsovs
  1. Rens og hak løget og svits det i en gryde med lidt olie.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  2. Kom den hakkede oksekød og lad den svitse med. 

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  3. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern eller i en foodprocessor.

  4. Kom gulerødderne op i gryden og steg dem med.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  5. Kom barbecuesauce, engelsk sauce, cayennepeber og tomatpure i og rør det godt sammen.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  6. Lad det småsimre i 15-20 minutter.

    Kødsovs med gulerødder opskrift
  7. Tilsæt eventuelt lidt vand til din kødsovs, hvis du gerne vil have en tyndere konsistens.

Samling og sidste tilberedning
  1. Kom en grydeskefuld kødsovs på en pandekage.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  2. Fold 2 af siderne ind over kødsovsen og derefter enderne.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  3. Kom de fyldte pandekager i et ovnfast fad.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  4. Drys revet ost over.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
  5. Bag de fyldte pandekager i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader varmluft.

    Spinatpandekager med fyld kødsovs
Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Spinatpandekager med fyld kødsovs
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering