Pandekager med fyld af oksekød er en nem og lækker hverdagsret – her med spinatpandekager
De her fyldte madpandekager med kødsovs er en nem og lækker hverdagsret. Lav pandekager og kødsovs klar på forhånd, så skal fadet bare i ovnen, når du kommer hjem fra arbejde.
Som de fleste andre børnefamilier er kødsovs altid et sikkert hit at servere. Det samme med pandekager. Derfor har jeg her lavet lækre grønne Hulk pandekager, med lækkert fyld af oksekød.
Fordelen ved retten er, at der i kødsovsen er gemt en del gulerødder og i pandekagerne selvfølgelig spinat. Det betyder at det er en dejlig farverig ret samtidig med, at alle får grønt til maden.
Opskriften på mine fyldte madpandekager med oksekød finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Madpandekager med fyld
Herhjemme er pandekager med fyld altid et godt valg. I denne version, har jeg brugt min grundopskrift på kødsovs. Simpelthen fordi den altid bliver god og fyldig og derfor er perfekt at komme i pandekagerne. Du kan dog også bruge andre former for fyld i dine madpandekager, se lidt eksempler herunder.
Andre idéer til fyld kunne være:
- Kyllingestrimler
- Pulled chicken
- Pulled duck – find opskriften lige her: https://www.homebybianca.dk/andeburger-med-pulled-duck/
- Kebab
Foodprep af madpandekager
Madpandekager kan nemt foodpreppes, sådan at det eneste der mangler er at komme fadet i ovnen inden servering. Der er dog lidt, som du skal være opmærksom på.
Laver du pandekagerne først skal de på køl. Er de blevet stive og klistrer let sammen, når du vil samle dem med fyldet, kan du lune dem en smule i ovn eller mikroovn, sådan at de slipper hinanden og bliver bløde igen.
Holdbarhed
Holdbarhed er selvfølgelig også en faktor og opbevaringen. Det kan du læse mere om her:
Pandekagerne kan sagtens holde sig 3-4 dage på køl.
Her holder jeg mig helt klart til Fødevarestyrelsens anbefalinger, der siger at tilberedt kød og sammenkogte retter kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Har du en større rest, ville jeg derfor portionsopdele den og fryse ned.
Her er vi nødt til at se på laveste fællesnævner. Det vil sige at kødsovsen der kun kan holde sig 2-3 dage, er den du skal styre efter. Laver du dine madpandekager i god tid, kan det derfor være en fordel at fryse dem ned i fadet inden det kommer i ovnen. På den måde har du en nem og hurtig ret, som bare skal tages ud af fryseren før opvarmning.
Det kommer an på mængden af kødet i madpandekagerne. Her er tommelfingerreglen, at man skal beregne 100-150 g kød pr. person. Med denne opskrift er der derfor 2-3 pandekager pr. person, men det kommer selvfølgelig an på hvor meget fyld du kommer i hver pandekage.
Din kødsovs kan holde op til 3 måneder i fryseren og derfor vil der gælde det samme for de fyldte pandekager. Du kan derfor sagtens lave en dobbelt portion, så du altid har til de travle dage.
Der er altid lidt at tage højde for, når du foodprepper, men det er slet ikke så svært. Selve foodprep konceptet kan du læse meget mere om her:
Tilbehør til fyldte pandekager
Til de bløde pandekager er det altid en god idé at servere lidt sprødt. Lav en lækker salat eller server et stykke flute, så er du sikker på at alle bliver mætte.
Du kan sagtens lave en nem og enkel salat bestående af iceberg, tomat og agurk med creme fraiche dressing. Det kan de fleste lidt. Vil du alligevel prøve lidt andet, så kan jeg anbefale en af disse salater:
Fyldte spinatpandekager – video
Pandekager med fyld af kødsovs
I denne opskrift har jeg brugt min grundopskrift på kødsovs. Det er en god og tyk kødsovs, som derfor ikke gør pandekagerne bløde, når de lægges sammen.
Når fyldet er kommet i pandekagerne, skal de bare samles. Se billedvejledningen i opskriften nederst på siden her.
Læg de fyldte pandekager i et ildfast fad og kom revet ost på toppen. Kom straks fadet i ovnen eller sæt fadet på køl indtil retten skal tilberedes færdigt. Nemmere bliver det ikke.
Opskriften på mine madpandekager med fyld finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere retter med oksekød, så har jeg samlet dem lige her #Oksekød
Er der flere gulerødder i overskud, kan du finde mine opskrifter med gulerødder her: #Gulerødder
Inspiration til hvilke retter du kan lave sammen med dine børn finder du her: #Børn laver mad
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Nemme og lækre madpandekager med kødsovs. Gør det hele klar i forvejen, så har du et nemt fad til de travle hverdage.
- 15 g smør
- 100 g frisk spinat (frossen spinat kan også bruges. Bare sørg for at trykke al vandet ud af den optøede spinat, så du ikke får for meget vand i pandekagedejen)
- 150 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 1 tsk salt
- Lidt olie til stegning
- 1 stort løg
- 500 g hakket oksekød
- 500 g gulerødder
- 1,5 dl barbecuesauce
- 1 spsk engelsk sovs
- ½ tsk cayennepeber
- 140 g tomatpure
- 100 g revet ost
-
Start med at smelte smørret i en gryde og stil det til side.
-
Skyl spinaten og kom den i en blender.
-
Tilsæt hvedemel, grahamsmel, æg, mælk, salt og den smeltede smør.
-
Blend det hele sammen til en ensartet masse.
-
Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.
-
Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.
-
Imens du bager pandekagerne laves kødsovsen.
-
Rens og hak løget og svits det i en gryde med lidt olie.
-
Kom den hakkede oksekød og lad den svitse med.
-
Skræl og riv gulerødderne på et rivejern eller i en foodprocessor.
-
Kom gulerødderne op i gryden og steg dem med.
-
Kom barbecuesauce, engelsk sauce, cayennepeber og tomatpure i og rør det godt sammen.
-
Lad det småsimre i 15-20 minutter.
-
Tilsæt eventuelt lidt vand til din kødsovs, hvis du gerne vil have en tyndere konsistens.
-
Kom en grydeskefuld kødsovs på en pandekage.
-
Fold 2 af siderne ind over kødsovsen og derefter enderne.
-
Kom de fyldte pandekager i et ovnfast fad.
-
Drys revet ost over.
-
Bag de fyldte pandekager i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader varmluft.
No Comments