Aftensmad Opskrifter

Fyldt mørbrad med pikantost og soltørrede tomater

Fyldt mørbrad med pikantost

Lækker og nem svinemørbrad med fyld af pikantost og soltørrede tomater

Nem mad, der smager godt er altid et hit herhjemme. En af de ting, som vi ofte laver er en fyldt mørbrad med pikantost og soltørrede tomater. Du kan også sagtens komme persille eller andre skønne krydderurter i. Eller måske en helt anden ost, hvis du gerne vil variere det lidt.

Mulighederne er mange, når det kommer til fyldt svinemørbrad. Det er kun din egen smagsløg, der bestemmer.

Herhjemme er det mere reglen end undtagelsen, at vi kommer fyld i svinemørbrad. Svinemørbrad har et lavt fedtindhold og her er fyldt med til at tilføje saft til kødet.

Find opskriften på min fyldt mørbrad med pikantost og soltørrede tomater nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Fyldt mørbrad med pikantost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Fyldt mørbrad – idéer til fyld

Ved du ikke helt hvad du skal finde på af fyld, men tænker det da lyder meget lækkert. Så får du her lidt eksempler, som du selvfølgelig kan variere.

Brug en ost, en krydderurt og eventuelt lidt grønt og nødder.

Vi kommer stort set altid bacon om for at holde sammen på mørbraden, men du kan også bruge parmaskinke.

  • Pikantost
  • Smøreost naturel
  • Smøreost med forskellig smag
  • Brie
  • Forskellige slags pesto
  • Mozzarella
  • Persille
  • Purløg
  • Basilikum
  • Champignon
  • Soltørrede tomater
  • Artiskok fra glas
  • Pinjekerner
  • Hakkede mandler
  • Hakkede valnødder
Fyldt mørbrad med pikantost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Vil du gerne inspireres lidt mere, så finder du opskriften på svinemørbrad med lækkert persillefyld her:

Svinemørbrad i ovn med persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Lidt fakta om svinemørbrad inden du går i gang

Hvilken temperatur skal en svinemørbrad have?

Din svinemørbrad er klar, når den er 62-65 grader i centrum.

Hvordan renser man en svinemørbrad?

Det kan virke helt uoverskueligt, at skulle rense en svinemørbrad, men det er slet ikke så svært.
Sørg for at bruge en skarp kniv, når du skærer ind under mørbradens sener. Skær først et par centimeter indefra og ud og tag så fat i den fritskårne sene og skær den anden vej. På den måde har du godt fat i senen og kan nemmere styre kødet.

Hvordan afpudser man en svinemørbrad?

At afpudse noget er bare et andet ord for at rense. Du skal derfor følge vejledningen herover.

Hvor på grisen sidder svinemørbraden?

Mørbraden sidder midt på grisen. Svinemørbrad er en af grisens muskler og indeholder ikke ret meget fedt. Hvis du tilbereder kødet for hårdt, vil det derfor blive tørt. Svinemørbrad tilberedes som her, som et stort stykke kød eller skæres til bøffer.

Hvor meget kød skal man beregne pr. person?

Det kan være svært at vurdere, hvor meget kød hver person spiser. Det kommer også an på tilbehøret. Hvis du sørger for at der er 175-200 g kød pr. person, burde det passe nogenlunde.


Svinemørbrad med pikantost


Fyldt mørbrad med pikantost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Fyldt mørbrad med pikantost og soltørrede tomater

I opskriften her har jeg brugt pikantost og soltørrede tomater. Vil du gerne inspireres til andet fyld, så finder du en liste med idéer længere oppe.

Opskriften på min fyldt mørbrad med pikantost og soltørrede tomater finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Jeg har samlet alle mine opskrifter med svinekød lige her: #Svinekød

Få idéer til at bruge alle dine grøntsager her: Ingrediensliste

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Fyldt svinemørbrad med pikantost og soltørrede tomater

Lækker og smagfyld mørbrad med fyld af pikantost og soltørrede tomater.

Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 1 svinemørbrad
  • 150 g pikantost
  • 75 g soltørrede tomater
  • 1 pk bacon i skiver
Sådan gør du
  1. Rens svinemørbraden fri for sener.

    Fyldt mørbrad med pikantost
  2. Skær herefter svinemørbraden halvvejs igennem på langs, så du får en stor flade.

    Fyldt mørbrad med pikantost
  3. Fordel smøreosten på hele fladen.

    Brug eventuelt lidt mindre smøreost, hvis du synes det bliver for meget.

    Fyldt mørbrad med pikantost
  4. Hak de soltørrede tomater fint og fordel dem ovenpå smøreosten.

    Fyldt mørbrad med pikantost
  5. Rul svinemørbraden sammen og læg den ovenpå baconstrimlerne.

    Fyldt mørbrad med pikantost
  6. Rul nu baconstrimlerne rundt om svinemørbraden, så de holder sammen på det hele.

    Fyldt mørbrad med pikantost
  7. Kom din svinemørbrad i et fad og steg i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-30 minutter til du når en centrumtemperatur på 62 grader.

    Du kan selvfølgelig også komme den på grillen.

    Fyldt mørbrad med pikantost
Fyldt mørbrad med pikantost
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering