Denne friske rødkålssalat med appelsin og mandler er et perfekt supplement til syltet rødkål.
Når vi når de mørke måneder, er der garanti for at der skal and, flæskesteg og andet lækkert på bordet. Hertil er tilbehøret ofte hvide og brune kartofler, syltet rødkål, asier, brun sovs og mere af den slags.
Det er tit meget bløde konsistenser og her kan du med fordel give det et ekstra pift med den her friske rødkålssalat med appelsin og mandler.
Den stråler med sine fine farver og så giver den samtidig maven lidt mere groft at arbejde med. På den måde bliver det også nemmere at fordøje den lidt tunge julemad.
Kålsalat
For mig er det et at spise efter sæson et must. Det giver både billigere retter og så nyder jeg, at kunne glæde mig til de forskellige sæsoners lækkerier.
Her er kål ikke til at komme udenom. Det er en sund spise og smæk fyldt med gode vitaminer og plantefibre.
Jeg laver forskellige slags kålsalater. Især grønkål er et tilvalg herhjemme efter at jeg fik fine grønkålsplanter i køkkenhaven.
Rødkål er ikke at finde i min køkkenhave. Da min have ikke er så stor, har jeg valgt at have lidt forskelligt til de forskellige sæsoner. På den måde giver den glæde over lidt længere tid. Samtidig er det jo super nemt lige at smutte forbi et supermarked og tage et fint rødkål med hjem, når sæsonen er i gang.
Vil du gerne se lidt andre kålsalater, så kan du finde dem her:
Find opskriften her:
Rødkål
Både rød- og hvidkål kan jeg finde på at bruge som fyldt i gryderetter og supper. Rødkålen giver samtidig en fin kulør, som børnene synes er lidt sjov.
Rødkål er fyldt med gode plantefibre og smager også godt råt. Det er dog vigtigt at du får snittet det fint, da det godt kan have en lidt kraftig smag.
Selv bruger jeg ofte tranebær, som modspil, da det er med til at søde salaten.
Har du rødkål til overs og det ikke lige er en rødkålssalat, der skal på bordet. så kan du nemt og hurtigt lave hjemmelavet rødkål med tranebær. Opskriften finder du lige her:
Find opskriften her:
Rødkålssalat med appelsin og mandler
Jeg plejer egentlig at komme valnødder i salaten, men jeg havde desværre ingen hjemme. Derfor blev det til hakkede mandler i stedet. Mine blev lidt til den finthakkede side, men man kan med fordel hakke dem groft, så de giver lidt modspil til kålen.
Opskriften på min rødkålssalat med appelsin og mandler finder du nederst på siden i en fin printvenlig version.
Vil du gerne finde flere opskrifter med hvidkål, så finder du dem her: #Rødkål
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler. Et perfekt supplement til vinterens retter, som både smager godt og ser indbydende ud.
- 2 håndfulde mandler
- 400 g frisk rødkål
- 2-3 appelsiner
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 spsk honning
-
Start med at hakke mandlerne groft og svits dem på en pande.
-
Skyl og hak rødkålen fint, så det ikke bliver så tungt at tygge i.
-
Kom rødkålen i en skål.
-
Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker og kom dem i skålen sammen med rødkålen.
-
Tilsæt mandlerne til rødkål og appelsinerne i skålen (gem lidt mandler som drys på toppen af salaten).
-
Bland marianden og hæld den over rødkålen og vend det hele godt sammen.
December 2017
No Comments