Lav en lækker og enkel whiskey sovs med barbecue med denne opskrift
Whiskey sovs med barbecue er super nemt at lave og så smager det skønt. Selvom vi faktisk ikke spiser sovs ret tit herhjemme fortjener denne opskrift at blive delt.
Netop af den simple årsag, at når vi for en gang skyld spiser sovs, så er det denne whiskey sovs, der kommer på bordet.
Den passer perfekt til et stykke godt kød, hakkebøffen eller en gang kyllingefileter. Det der for os er afgørende for at der bliver serveret whiskey sovs, er faktisk at der er lækre kartofler til. En god sprød hjemmelavet pomfrit eller en gang hasselback kartofler smager bare så meget bedre med whiskey sovs.
Opskriften på min whiskey sovs med barbecue finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Sovs eller sauce?
Herhjemme bruger vi det nemme og enkle ord sovs. For der er faktisk ingen forskel på om du kalder det for sovs eller sauce.
Funktionen er det samme. At binde en ret sammen med væde, som smager godt.
Så kan det vist ikke siges mere kort eller præcist.
Du bestemmer derfor helt selv om du vil kalde det for en lækker whiskey sovs eller whiskey sauce. En sovs jeg dog nok aldrig kommer til at bruge sauce til at betegne, er dog nok alligevel den klassiske brune sovs, men igen gør det nok ikke den store forskel for smagen.
Whiskey eller whisky?
Nu vi er ved det der stavemåder. Så bruger jeg til min opskrift betegnelsen whiskey. Igen er det fuldstændig det samme.
Jeg har ladet mig fortælle at amerikanske og iriske mærker ofte bruger betegnelsen whiskey, mens Skotland bruger betegnelsen whisky. Det uden at jeg på nogen måde er en kender af forskellen på whiskey.
Whiskey sovs med barbecue opskrift
Jeg bruger købt barbecue sauce til min whiskey sovs. Du kan selvfølgelig lave din egen hjemmelavede barbecue sauce, men jeg har valgt den nemme løsning her.
Skal du bruge hjemmelavet barbecue marinade, så finder du min opskrift lige her:
Opskriften på min whiskey sovs med barbecue finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
igtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Nem og enkel sovs med god smag. Du bestemmer selv hvilken barbecue sauce du bruger.
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl barbecue sauce
- 1 tsk bouillon her bruges hønsebouillon (du kan også bruge en bouillon terning)
- ½ tsk karry
- ½ tsk paprika
- 1/4 tsk peber
- 1 tsk tørret rosmarin eller frisk
- 1-2 spsk whiskey
-
Kom piskefløde, barbecuesauce og bouillon i en gryde og bring det i kog under omrøring.
-
Tilføj krydder og rør det sammen.
-
Kom whiskey i og lad det hele småsimre i 5-10 minutter.
No Comments