Kage/Dessert Opskrifter

Fastelavnskage – Den flotteste fastelavnstønde

Fastelavnskage

Vil du gerne have et alternativ til alle de dejlige fastelavnsboller, så skal du bage denne lære fastelavnskage

Denne fastelavnskage er nem at lave og så kan børnene nemt hjælpe til med at pynte.

Kagerne her er lavet som uddeling til børnenes skole og børnehave. De havde allerede spist masser af fastelavnsboller, så en god klassisk chokoladekage, var velkommen.

Opskriften på min fastelavnskage finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Fastelavnskage

Det er nemt at lave en fin børnevenlig fastelavnskage.

Alt du skal bruge er en god børnevenlig kage, glasur og lidt forskelligt fondant.

Jeg bruger som altid min opskrift på den nemmeste chokoladekage. (Den finder du nederst i indlægget.)

Den er nem at lave og smager skønt. Samtidig er det en kage, som du sagtens kan lave sammen med børnene.

Glasuren har jeg denne gang lavet af past. æggehvider og flormelis. Det er fortyndet med lidt vand, så det var nemmere at glatte ud på kagen.

Fastelavnskage

Tag børnene med i køkkenet

Denne kage er oplagt at lave sammen med børnene.

Lad dem være med til at bage og smøre kagen med lækker glasur.

Har du mod på det kan du sagtens skære figurerne ud af fondant ud fra et billede. Ellers kan man købe fine udstikkere til formålet.

Hos Kitchenone.dk finder du de fineste udstikkere (reklamelink): Køb udstikkere her

Andet udstyr

Er du nogengange i tvivl om hvilket udstyr, du skal bruge i dit køkken? Jeg har samlet mine favoritter på en fin indkøbsliste, så kan du nemt lade dig inspirere. 

Find min indkøbsliste lige her: Min indkøbsliste – produkter jeg bruger

Glasur

Hvad er glasur?

Den klassiske glasur er lavet på flormelis og vand. Hver gang jeg laver denne slags, bliver jeg overrasket hvor hvor lidt vand jeg skal bruge. Jeg laver derfor stort set altid min glasur på æggehvide og flormelis og eventuelt lidt vand, det kommer an på hvad jeg skal bruge glasuren til.

Jeg synes at, det giver en god konsistens til glasuren og giver en pænere farve. Denne glasur kaldes for royal icing.

Lidt generelt om glasur

Hvad er glasur?

En klassisk glasur består af flormelis og vand og kan tilføjes forskellige former for smag, som appelsinsaft, kakao eller romessens. Kakaoen vil give din glasur farve og du kan farve glasuren med frugtfarve, pastafarve eller pulverfarve.

Kan man putte glasur på dagen før?

Ja det kan du sagtens. Efter glasuren er kommet på, vil jeg stille kagen på køl, så glasuren holder formen.

Kan man fryse noget med glasur?

Ja det kan du sagtens. Glasuren vil dog mist lidt af det blanke udseende, når det tør op.

Hvad er royal icing?

Royal icing er en hvid glasur, som bliver hård, når den tørrer. Den er lavet på flormelis og æggehvide og evt. lime- eller citronsaft. Det er oftest denne glasur, der bruges til at pynte småkager og honningkagehuse.

Hvor lang tid tager det for glasur at tørre?

Bruger du royal icing, som beskrevet herover, vil du kunne pynte fine småkager. De skal tørre op til 6-7 timer afhængig af hvor stor en mængde glasur, der kommes på. Lad dem tørre godt inden de kommes i kagedåser.

Hvor længe kan royal icing holde sig?

Royal icing kan bruges til at lave fint sukkerpynt. Lad det tørre og så kan det holde sig længe, da sukkeret konserverer. De kan dog godt smage lidt kedeligt efter noget tid, så gem dem max. 2-3 måneder.

Tyk glasur til chokoladekage

Til kagen her har jeg haft brug for at lave en lidt tykkere glasur. Her har jeg derfor lavet en glasur på æggehvide, flormelis og en smule vand til jeg havde den helt rette konsistens.

For at få en mere cremet konsistens, kan du røre en glasuren med lidt blødt smør.

Her vil jeg anbefale mængderne:

  • 50 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • evt. 2. spsk kakao eller 1 tsk. smag.

Det hele piskes til en let og luftig glasur med en el-pisker.

Vejledning til fastelavnskage

  1. Bag chokoladekagen og lad den køle af.
  2. Skær hjørnerne af chokoladekagen, så den får en tyndeform. Er kagen hævet meget på miden skærer du toppen af.
  3. Lav glasuren af past. æggehvide, flormelis og lidt vand.
  4. Fordel glasuren på kagen
  5. Lav tyndebånd af grå fondant
  6. Pynt med fine fastelavnsfigurer

Opskriften på den nemmeste chokoladekage finder du nederst i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne se mere inspiration til at have børnene med i køkkenet, så kan du se meget mere her: #Små kokke

Vil du alligevel gerne lave lidt lækre børnevenlige fastelavnsboller, så er de her et stort hit herhjemme.

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokolade opskrift

Find opskriften på lækre fastelavnsboller her:

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokolade

Vil du gerne se flere fine fastelavnsbagerier og fastelavnshygge med børnene, så har jeg samlet det hele her: #fastelavn

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Den nemmeste chokoladekage

Denne her chokoladekage er super nemt at lave og tager ingen tid. 

Ret: Kage
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Lille bradepande
  • 70 g usødet kakao / bagekakao
  • 2 dl kogende vand
  • 100 g margarine
  • 390 g sukker
  • 2 æg
  • 390 g mel
  • 2 tsk natron
  • tsk vaniljesukker
  • ½ knsp salt
  • dl yoghurt naturel eller kærnemælk
Stor bradepande
  • 100 g usødet kakao / bagekakao
  • 3 dl kogende vand
  • 150 g margarine
  • 580 g sukker
  • 3 æg
  • 580 g mel
  • 3 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • knsp salt
  • dl yoghurt naturel eller kærnemælk
Sådan gør du
  1. Start med at komme kakaopulver i en skål og hæld det kogende vand over. 

    Bland det godt sammen. 

  2. Smelt margarinen i en gryde. 

  3. Tag en skål og pisk sukker og æg sammen til en lys og luftig masse. 

  4. Bland i en anden skål mel, natron, vaniljesukker og salt. 

  5. Tilsæt melblandingen til æggemassen sammen med yoghurt/kærnemælk og den smeltede margarine. 

    Rør det godt sammen. 

  6. Tilsæt til sidst blandingen med kakao og kogende vand og rør det hele godt sammen. 

  7. Bages ved 175 grader varmluft

    Lille bradepande: 55-60 minutter

    Stor bradepande: 40-50 minutter

RI – Royal Icing

Denne glasur er nemmere at bruge til sprøjteglasur, da den er fastere end den traditionelle glasur med vand og flormelis. Den kan samtidig bruges til at pynte fine småkager, da den holder formen. 

Ingredienser
  • Past. æggehvider
  • Flormelis
Sådan gør du
Det er forskelligt, hvor meget du skal bruge i mængde, da det afhænger af hvor tynd du gerne vil have glasuren.
  1. Start med at komme æggehviden i en skål og rør flormelis i lidt ad gangen indtil glasuren daner toppe, som kan blive stående. 

    Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen. 

  2. Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at glasuren holder formen. 

  3. Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til at sprøjte fine snirkler på kager eller pynt fine småkager. 

Fastelavnskage
Fastelavnskage

Februar 2019

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Opskrift Vurdering