Vil du gerne have et alternativ til alle de dejlige fastelavnsboller, så skal du bage denne lære fastelavnskage
Denne fastelavnskage er nem at lave og så kan børnene nemt hjælpe til med at pynte.
Kagerne her er lavet som uddeling til børnenes skole og børnehave. De havde allerede spist masser af fastelavnsboller, så en god klassisk chokoladekage, var velkommen.
Opskriften på min fastelavnskage finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Fastelavnskage
Det er nemt at lave en fin børnevenlig fastelavnskage.
Alt du skal bruge er en god børnevenlig kage, glasur og lidt forskelligt fondant.
Jeg bruger som altid min opskrift på den nemmeste chokoladekage. (Den finder du nederst i indlægget.)
Den er nem at lave og smager skønt. Samtidig er det en kage, som du sagtens kan lave sammen med børnene.
Glasuren har jeg denne gang lavet af past. æggehvider og flormelis. Det er fortyndet med lidt vand, så det var nemmere at glatte ud på kagen.
Tag børnene med i køkkenet
Denne kage er oplagt at lave sammen med børnene.
Lad dem være med til at bage og smøre kagen med lækker glasur.
Har du mod på det kan du sagtens skære figurerne ud af fondant ud fra et billede. Ellers kan man købe fine udstikkere til formålet.
Hos Kitchenone.dk finder du de fineste udstikkere (reklamelink): Køb udstikkere her
Andet udstyr
Er du nogengange i tvivl om hvilket udstyr, du skal bruge i dit køkken? Jeg har samlet mine favoritter på en fin indkøbsliste, så kan du nemt lade dig inspirere.
Find min indkøbsliste lige her: Min indkøbsliste – produkter jeg bruger
Glasur
Hvad er glasur?
Den klassiske glasur er lavet på flormelis og vand. Hver gang jeg laver denne slags, bliver jeg overrasket hvor hvor lidt vand jeg skal bruge. Jeg laver derfor stort set altid min glasur på æggehvide og flormelis og eventuelt lidt vand, det kommer an på hvad jeg skal bruge glasuren til.
Jeg synes at, det giver en god konsistens til glasuren og giver en pænere farve. Denne glasur kaldes for royal icing.
Lidt generelt om glasur
En klassisk glasur består af flormelis og vand og kan tilføjes forskellige former for smag, som appelsinsaft, kakao eller romessens. Kakaoen vil give din glasur farve og du kan farve glasuren med frugtfarve, pastafarve eller pulverfarve.
Ja det kan du sagtens. Efter glasuren er kommet på, vil jeg stille kagen på køl, så glasuren holder formen.
Ja det kan du sagtens. Glasuren vil dog mist lidt af det blanke udseende, når det tør op.
Royal icing er en hvid glasur, som bliver hård, når den tørrer. Den er lavet på flormelis og æggehvide og evt. lime- eller citronsaft. Det er oftest denne glasur, der bruges til at pynte småkager og honningkagehuse.
Bruger du royal icing, som beskrevet herover, vil du kunne pynte fine småkager. De skal tørre op til 6-7 timer afhængig af hvor stor en mængde glasur, der kommes på. Lad dem tørre godt inden de kommes i kagedåser.
Royal icing kan bruges til at lave fint sukkerpynt. Lad det tørre og så kan det holde sig længe, da sukkeret konserverer. De kan dog godt smage lidt kedeligt efter noget tid, så gem dem max. 2-3 måneder.
Tyk glasur til chokoladekage
Til kagen her har jeg haft brug for at lave en lidt tykkere glasur. Her har jeg derfor lavet en glasur på æggehvide, flormelis og en smule vand til jeg havde den helt rette konsistens.
For at få en mere cremet konsistens, kan du røre en glasuren med lidt blødt smør.
Her vil jeg anbefale mængderne:
- 50 g blødt smør
- 250 g flormelis
- evt. 2. spsk kakao eller 1 tsk. smag.
Det hele piskes til en let og luftig glasur med en el-pisker.
Vejledning til fastelavnskage
- Bag chokoladekagen og lad den køle af.
- Skær hjørnerne af chokoladekagen, så den får en tyndeform. Er kagen hævet meget på miden skærer du toppen af.
- Lav glasuren af past. æggehvide, flormelis og lidt vand.
- Fordel glasuren på kagen
- Lav tyndebånd af grå fondant
- Pynt med fine fastelavnsfigurer
Opskriften på den nemmeste chokoladekage finder du nederst i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se mere inspiration til at have børnene med i køkkenet, så kan du se meget mere her: #Små kokke
Vil du alligevel gerne lave lidt lækre børnevenlige fastelavnsboller, så er de her et stort hit herhjemme.
Find opskriften på lækre fastelavnsboller her:
Vil du gerne se flere fine fastelavnsbagerier og fastelavnshygge med børnene, så har jeg samlet det hele her: #fastelavn
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne her chokoladekage er super nemt at lave og tager ingen tid.
- 70 g usødet kakao / bagekakao
- 2 dl kogende vand
- 100 g margarine
- 390 g sukker
- 2 æg
- 390 g mel
- 2 tsk natron
- 1½ tsk vaniljesukker
- ½ knsp salt
- 2½ dl yoghurt naturel eller kærnemælk
- 100 g usødet kakao / bagekakao
- 3 dl kogende vand
- 150 g margarine
- 580 g sukker
- 3 æg
- 580 g mel
- 3 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ knsp salt
- 3½ dl yoghurt naturel eller kærnemælk
-
Start med at komme kakaopulver i en skål og hæld det kogende vand over.
Bland det godt sammen.
-
Smelt margarinen i en gryde.
-
Tag en skål og pisk sukker og æg sammen til en lys og luftig masse.
-
Bland i en anden skål mel, natron, vaniljesukker og salt.
-
Tilsæt melblandingen til æggemassen sammen med yoghurt/kærnemælk og den smeltede margarine.
Rør det godt sammen.
-
Tilsæt til sidst blandingen med kakao og kogende vand og rør det hele godt sammen.
-
Bages ved 175 grader varmluft
Lille bradepande: 55-60 minutter
Stor bradepande: 40-50 minutter
Denne glasur er nemmere at bruge til sprøjteglasur, da den er fastere end den traditionelle glasur med vand og flormelis. Den kan samtidig bruges til at pynte fine småkager, da den holder formen.
- Past. æggehvider
- Flormelis
-
Start med at komme æggehviden i en skål og rør flormelis i lidt ad gangen indtil glasuren daner toppe, som kan blive stående.
Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen.
-
Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at glasuren holder formen.
-
Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til at sprøjte fine snirkler på kager eller pynt fine småkager.
Februar 2019
1 Comment
Påskekage i børnehøjde med lækker gulerodskage - Home by Bianca
9. april 2019 at 15:19[…] Fastelavnskage […]