Aftensmad Opskrifter

Den bedste opskrift på Farsbrød med bagte rodfrugter

Farsbrød med bagte rodfrugter

Farsbrød med bagte rodfrugter er en nem og lækker fadret

Fadretter er perfekte til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt eller du gerne vil kunne bruge tiden på noget andet. Farsbrød med bagte rodfrugter er perfekt, da det kan forberedes i forvejen og bagefter passe sig selv i ovnen.

Lav det klar dagen før en travl hverdag, hvor du kommer sent hjem fra arbejde eller der er planer i kalenderen. Eller brug retten til en dag, hvor du skal have gæster og gerne vil kunne bruge tiden med gæsterne i stedet for køkkenet og stadig servere en lækker menu.

Farsbrød med bagte rodfrugter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Farsbrød med bagte rodfrugter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Alt i et fad

Jeg har lavet retten her klar i 2 fade, men du kan sagtens lave den i et fad. Kom farsbrødet ned i fadet og kom rodfrugterne rundt om. På den måde steger du det hele på en gang og baconfedtet giver lidt ekstra smag til dine rodfrugter.

Bruger du rødbeder i dit fad, skal du være opmærksom på, at de vil farve både de øvrige rodfrugter, men også det nederste af dit farsbrød. Du kan derfor med fordel tilberede rødbederne for sig selv.

Opskrifterne på forloren har med feta og rodfrugter med honning og sennepsmarinade finder du nederst på siden her i printvenlige versioner, som du nemt kan tage med i køkkenet.


Vil du gerne lave andre lækre fadretter med rodfrugter, kan jeg anbefale denne:

Kylling med rodfrugter opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Rodfrugter i ovn opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Liste med rodfrugter

Rodfrugter er en rigtig klassisk vinterspise. En del rodfrugter er i sæson i en længere periode, men det er især om efteråret og vinteren, at rodfrugterne kommer på bordet hjemme hos os.

  • Gulerødder
  • Pastinak
  • Selleri
  • Rødbede
  • Jordskokker
  • Skorzonerrødder
  • Persillerod
  • Sød kartoffel

Få idéer til at bruge alle dine grøntsager her: Ingrediensliste

Opskrifter med svinekød, kan du finder her: #Svinekød

Opskrifter med rodfrugter finder du lige her: #Rodfrugter

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rodfrugter i ovn med honning og sennepsmarinade
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
 

Med det her nemme og lækre fad, har du hurtigt velsmagende mad på de travle hverdagsaftener. Forbered dine rodfrugter i forvejen og spar tid de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.

Retten er også perfekt som tilbehør til et lækkert stykke steg, når der skal laves gæstemad. Sæt fadet i ovnen og underhold dine gæster.

Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 rødløg
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 3 spsk honning
  • ½ dl dijonsennep (du kan også bruges sød fransk sennep)
  • 1 tsk salt
  • Frisk timian
Sådan gør du
  1. Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette bidder.

    Bruger du rødbeder, skal du være opmærksom på, at de vil farve hele retten rød. Det kan derfor være en fordel, at komme dem i et fad for sig selv og først blande dem med det øvrige ved servering.

  2. Skræl løgene og skær dem i mindre både.

  3. Kom rodfrugter og løg i et fad.

    Rodfrugter i ovn opskrift
  4. Bland marinaden af olivenolie, honning, sennep og salt.

  5. Hæld marinaden over rodfrugterne og bland det hele godt sammen.

  6. Drys frisk timian på toppen.

    Farsbrød med bagte rodfrugter
  7. Bag dine rodfrugter i 35-45 minutter ved 200 grader varmluft.


Forloren hare med feta – et nemt og lækkert farsbrød
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
 

Opskriften på det her nemme og lækre farsbrød er perfekt til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt og til når du har gæster. Gør fadet klar og sæt det i ovnen og brug tiden med dine gæster i stedet for at stå i køkkenet.

Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 400 g hakket svinekød (eller hakket kalv og flæsk)
  • 1 løg
  • 1 squash (du kan også bruge andre grøntsager)
  • 1 håndfuld frisk perrsille
  • 200 g puck ost eller feta
  • 1 æg
  • dl mælk
  • 2 dl havregryn (måske mere afhængig af konsistensen på din fars)
  • Salt og peber
  • 1 pk bacon
Sådan gør du
  1. Kom det hakkede kød i en skål.

  2. Skræl og hak løget fint og kom det op i skålen.

  3. Vask squashen, riv den fint og kom den i skålen.

    Forloren hare farsbrød opskrift
  4. Hak persillen og tilføj den til skålen.

  5. Kom puck ost i en lille skål og mos den med en gaffel. Tilføj osten til de øvrige ingredienser.

  6. Kom herefter æg, mælk og havregryn i skålen og rør det sammen med en elpisker. Brug kødkrogene.

    Forloren hare farsbrød opskrift
  7. Afhængig af typen af grøntsager, kan din fars være for våd. Her tilføjes lidt flere havregryn til farsen har den ønskede konsistens.

    Forloren hare farsbrød opskrift
  8. Saml farsen i et ovnfast fad og kom bacon på toppen.

    Forloren hare farsbrød opskrift
  9. Bag dit farsbrød ved 200 grader varmluft i 35-45 minutter.

    Forloren hare farsbrød opskrift

Farsbrød med bagte rodfrugter
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering