Farsbrød med bagte rodfrugter er en nem og lækker fadret
Fadretter er perfekte til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt eller du gerne vil kunne bruge tiden på noget andet. Farsbrød med bagte rodfrugter er perfekt, da det kan forberedes i forvejen og bagefter passe sig selv i ovnen.
Lav det klar dagen før en travl hverdag, hvor du kommer sent hjem fra arbejde eller der er planer i kalenderen. Eller brug retten til en dag, hvor du skal have gæster og gerne vil kunne bruge tiden med gæsterne i stedet for køkkenet og stadig servere en lækker menu.
Alt i et fad
Jeg har lavet retten her klar i 2 fade, men du kan sagtens lave den i et fad. Kom farsbrødet ned i fadet og kom rodfrugterne rundt om. På den måde steger du det hele på en gang og baconfedtet giver lidt ekstra smag til dine rodfrugter.
Bruger du rødbeder i dit fad, skal du være opmærksom på, at de vil farve både de øvrige rodfrugter, men også det nederste af dit farsbrød. Du kan derfor med fordel tilberede rødbederne for sig selv.
Opskrifterne på forloren har med feta og rodfrugter med honning og sennepsmarinade finder du nederst på siden her i printvenlige versioner, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne lave andre lækre fadretter med rodfrugter, kan jeg anbefale denne:
Liste med rodfrugter
Rodfrugter er en rigtig klassisk vinterspise. En del rodfrugter er i sæson i en længere periode, men det er især om efteråret og vinteren, at rodfrugterne kommer på bordet hjemme hos os.
- Gulerødder
- Pastinak
- Selleri
- Rødbede
- Jordskokker
- Skorzonerrødder
- Persillerod
- Sød kartoffel
Få idéer til at bruge alle dine grøntsager her: Ingrediensliste
Opskrifter med svinekød, kan du finder her: #Svinekød
Opskrifter med rodfrugter finder du lige her: #Rodfrugter
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Med det her nemme og lækre fad, har du hurtigt velsmagende mad på de travle hverdagsaftener. Forbered dine rodfrugter i forvejen og spar tid de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.
Retten er også perfekt som tilbehør til et lækkert stykke steg, når der skal laves gæstemad. Sæt fadet i ovnen og underhold dine gæster.
- 1 kg blandede rodfrugter
- 2 rødløg
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 3 spsk honning
- ½ dl dijonsennep (du kan også bruges sød fransk sennep)
- 1 tsk salt
- Frisk timian
-
Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette bidder.
Bruger du rødbeder, skal du være opmærksom på, at de vil farve hele retten rød. Det kan derfor være en fordel, at komme dem i et fad for sig selv og først blande dem med det øvrige ved servering.
-
Skræl løgene og skær dem i mindre både.
-
Kom rodfrugter og løg i et fad.
-
Bland marinaden af olivenolie, honning, sennep og salt.
-
Hæld marinaden over rodfrugterne og bland det hele godt sammen.
-
Drys frisk timian på toppen.
-
Bag dine rodfrugter i 35-45 minutter ved 200 grader varmluft.
Opskriften på det her nemme og lækre farsbrød er perfekt til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt og til når du har gæster. Gør fadet klar og sæt det i ovnen og brug tiden med dine gæster i stedet for at stå i køkkenet.
- 400 g hakket svinekød (eller hakket kalv og flæsk)
- 1 løg
- 1 squash (du kan også bruge andre grøntsager)
- 1 håndfuld frisk perrsille
- 200 g puck ost eller feta
- 1 æg
- 1½ dl mælk
- 2 dl havregryn (måske mere afhængig af konsistensen på din fars)
- Salt og peber
- 1 pk bacon
-
Kom det hakkede kød i en skål.
-
Skræl og hak løget fint og kom det op i skålen.
-
Vask squashen, riv den fint og kom den i skålen.
-
Hak persillen og tilføj den til skålen.
-
Kom puck ost i en lille skål og mos den med en gaffel. Tilføj osten til de øvrige ingredienser.
-
Kom herefter æg, mælk og havregryn i skålen og rør det sammen med en elpisker. Brug kødkrogene.
-
Afhængig af typen af grøntsager, kan din fars være for våd. Her tilføjes lidt flere havregryn til farsen har den ønskede konsistens.
-
Saml farsen i et ovnfast fad og kom bacon på toppen.
-
Bag dit farsbrød ved 200 grader varmluft i 35-45 minutter.
No Comments