Efterårskage – marcipankage med æblemos
Det er æbletid, så derfor skal der selvfølgelig æbler i kagerne.
Efterårskage. Så kommer der lidt lyd fra mig igen. Jeg er i fuld sving med et af mine krea-projekter, nemlig at få styr på kreaværelset og puha det tager tid. Kan godt forstå jeg intet har kunnet finde, så det bliver skønt når alt er sat i system.
Lørdag aften kom et par gode venner forbi til spisning. Da det er længe siden vi har set hinanden, måtte jeg hellere igang med kagebagningen. Det kom der denne efterårskage ud af. Denne gang har jeg forsøgt mig med noget helt nyt, nemlig marcipankage lagt sammen med æblemos.
Kagens sammensætning fik stor ros og manden har allerede bestilt flere af den slags, så det var super skønt når nu man prøver noget nyt af.
Opskriften på marcipankage og æblemos finder du herunder i en fint printvenlig version, så den er nem at tage med i køkkenet.
Indhold:
– Kage: Marcipankage
– Fyld: Æblemos
– Smørecreme: chokolade
– Overtræk og pynt: MMF
Marcipankagen deles i to og da æblemosen jo er flydende lægges en kant af smørcreme på den nederste kage, som skal størkne lidt inden æblemosen fyldes i, da kagen ellers vil falde sammen når den øverste kage kommer på.
Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Mange bagehilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Lav den fineste marcipankage med den gode smag af æbler og den fineste æblerose på toppen.
- 4 mellemstore æbler
- 100 g sukker
- ½ tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 300 g marcipan
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 1 tsk kanel
- 5 æg
- 100 g hvedemel
- Fine røde æbler
-
Start med at lave æblemosen ved at skrælle æblerne og skære kernehuset fra. Skær æblerne i mindre stykker og kom det sammen med sukker, kanel og vaniljesukker i en gryde. Lad det koge sammen til en mos. Hvis du bruger meget søde æbler, kan lidt af sukkeret holdes tilbage og du kan tilføje når du smager mosen til.
-
Riv marcipanen og kom det i en skål sammen med smør og sukker. Pisk det hele godt sammen.
-
Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem til en luftig masse.
-
Tilføj æggemassen til marcipanmassen og rør det forsigtigt sammen.
-
Vend til sidst hvedemelet i massen og kom den i en smurt springform.
-
Fordel æblemosen på toppen.
-
Skær æblerne i halve og fjern kernehuset. Skær dem herefter i tynde skiver, som du ligger ovenpå kagen i en cirkel. Start udefra og arbejd dig indad. De næste æblestykker, skal ligge lidt forskudt fra den forrige række for at danne et rose mønster.
-
Bages ved 180 grader varmluft i 40-45 minutter.
No Comments
Bianca
4. april 2016 at 14:54Lene-> Tak!
Agnethe-> Tak søde! Synes bare de var så hyggelige.
Birthe-> Tak! 😀 Knus
Newyorkerbyheart
4. april 2016 at 14:54Wow, hvor er den flot, Bianca! 🙂
KH
Birthe
Agnethe
4. april 2016 at 14:54Hvor er den bare blevet fin Bianca! Er super vild med de små græskar – du er bare for sej til det modellering!
Lene
4. april 2016 at 14:54uhm hvor ser den lækker ud.