Lækker og cremet opskrift på tomatsuppe med friske tomater lavet med kokosmælk
Lav en lækker tomatsuppe med friske tomater og nyd smagen af sommer.
Har du tomater i haven eller drivhuset, så er det med at få høstet de skønne solmodne røde og nyde den skønne smag. Tomater bliver modne i perioden juli – september, så det er netop nu at der er lækkerier at hente.
Herhjemme har vi altid tomater i vores udestue. Simpelthen fordi at vores udestue nemt bliver lige så lun som et drivhus. Bonus er at vi samtidig kan nyde den skønne smag af solmodne tomater på de lidt køligere sensommer aftener, når vi trækker ind i udestuen.
Opskriften på min tomatsuppe med friske tomater finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Friske tomater eller dåse tomater
Det bestemmer du faktisk helt selv.
Opskriften her har jeg lavet med friske tomater. Simpelthen fordi jeg havde en god portion friskplukkede tomater til rådighed. Jeg bager tomaterne i ovnen med balsamico og oliveolie, så smagen fra tomaterne kommer godt frem inden de kommes i suppen. Bruger du tomaterne uden at bage dem først, synes jeg de bliver for vandede og flade i smagen.
Vil du alligevel gerne lave en god tomatsuppe, men har ikke lige friske tomater hjemme, så kan du sagtens skifte de bagte tomater ud med 2-3 dåser hakkede eller flåede tomater på dåse.
Tomatsuppe fakta
Ja. De fleste supper kan faktisk spises kolde, men især grøntsagsupper er gode kolde på en varm sommerdag eller som en hurtig forret til et større måltid.
Tomaten er en frugt, fordi den har kerne, som omgives af frugtkød. Alligevel betegnes tomaten oftest som en grøntsag.
Tomater har bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur. Ved opbevaring på køl kan de miste noget af den gode smag.
Suppe kan holde sig 6-7 dage i køleskabet og det er derfor smart at lave en større portion, som du deler ud på flere dage.
Det kommer lidt an på indholdet i din suppe, men udgangspunktet er max. 3 måneder.
Hvis du serverer suppe som hovedret vil jeg anbefale, at du beregner 3-4 dl per person.
Vil du gerne vide meget mere om supper eller finde andre lækre opskrifter, så har jeg samlet det hele lige her: #Suppe
Tag børnene med i køkkenet
Tomatsuppe med friske tomater er oplagt at lave sammen med børnene. De kan nemt skære tomaterne ud, da det egentlig er ligemeget hvordan stykkerne ser ud. Når først de er bagt i ovnen og kommet i gryden, skal de alligevel stavblendes.
Lad også gerne børnene hakke basilikum. Der bruger vi et trick, som min mor brugte, da jeg var barn. Kom dine basilikumblade i et glas og lad børnene klippe dem i mindre stykker nede i glasset. På den måde får du fine hakkede krydderurter uden at børnene skal have fat i de skarpe knive.
Jeg bruger gulerødder og peberfrugt i min suppe, men du kan også sagtens tilføje squash, kål eller andet grønt, som du har liggende. Supper er altid en god måde at få spist sine rester. På den måde skal du ikke tænke på hvordan grøntsagerne ser ud. De skal alligevel bare blendes til sidst.
Find flere børnevenlige opskrifter her: #Børn laver mad
Tilbehør til tomatsuppe
Suppehorn – okay det er jo egentlig ikke tilbehør, men vil du gerne have lidt mere fylde i din tomatsuppe, så er suppehorn altid en god idé. Du kan også lave en lidt sjovere udgave og komme lange spaghetti i. Det vil børnene synes er et hit.
Derudover spiser vi gerne brød til suppen. Simpelthen fordi det er nemmere at få børnene til at smage på suppen, når de kan dyppe brødet i. Er du ikke sikker på at suppen lige er noget for dem, er det også en god måde, at få stillet sulten uden at de føler, at de skal spise noget helt andet.
Vi laver gerne focaccia til fordi det er nemt og du kan pynte det så fint.
Topping til tomatsuppe
Jeg har samlet en generel list af idéer til topping lige her: #Suppe. Det er dog ikke det hele, som jeg vil bruge til tomatsuppe. Herhjemme kan vi godt lide at bruge disse toppings:
- Hytteost
- Ristet bacon
- Ristede solsikkekerner
- Ristede græskarkerner
- Ristede kikærter
Video – tomatsuppe med friske tomater
Tomatsuppe med friske tomater og grøntsager
Til opskriften her bruger jeg også gulerødder og peberfrugt. Dem kan du også lade børnene skrælle og gøre klar. På den måde er alle med til at lave en lækkert velsmagende måltid.
Opskriften på min tomatsuppe med friske tomater finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du have andre suppe opskrifter, så har jeg samlet dem lige her: #Suppe
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Til opskriften her, er der brugt friske tomater. Du kan sagtens lave tomatsuppen med dåsetomater i stedet for. Brug 2-3 dåser hakkede eller flåede tomater i stedet og hold lidt af vandet tilbage, så du kan tilpasse konsistensen på suppen.
- 850 g friske tomater (eller 2-3 dåser hakkede eller flåede tomater)
- 1 rød peberfrugt
- 3/4 dl olivenolie
- 1 spsk balsamico
- Lidt flagesalt
- Lidt olie til stegning
- 2 løg
- 3 gulerødder
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 0,5 l vand
- 1 håndfuld hakket frisk basilikum (kan evt. skiftes ud med tørret basilikum – tilføj 1 spsk og smag derudover til)
- 1 dåse kokosmælk (brug ikke light, da suppen så kan skille)
- 2 spsk sukker
- ½-1 spsk æblecidereddike
- Salt og peber
- Hytteost til topping
-
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
-
Imens vaskes tomaterne og skæres i tern og kommes i et ovnfast fad.
-
Rens peberfrugten og skær den i tern og kom den i fadet til tomaterne.
-
Tilføj balsamico og olivenolie og drys salt på. Vend det hele godt sammen og bag det i ovnen i 20-25 minutter.
-
Imens renses løgene og hakkes fint.
-
Kom lidt olie i en gryde og steg løgene.
-
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker og lad dem stege med.
-
Tag de bagte tomater ud af ovnen.
-
Hæld tomaterne fra det ovnfaste fad i gryden.
-
Kom bouillon og vand ved og lad det koge i 20-30 minutter til gulerødderne er møre.
(stik en gaffel i gulerødderne for at tjekke om de stadig er hårde)
-
Blend suppen med en stavblender.
-
Hak basilikummen og tilsæt den sammen med kokosmælk til suppen.
-
Smag til med sukker, æblecidereddike, salt og peber.
-
Server suppen i skåle med en skefuld hytteost ovenpå.
Andet topping kan selvfølgelig også bruges.
No Comments