Mazarinkage med marcipan smager skønt og kan spises som den er eller bruges som bund i en moussekage
Sådan en mazarinkage smager altså bare super godt. Den er svampet, har en dejlig marcipansmag og er nem at lave. 3 ting, som passer perfekt til de fleste lejligheder.
Jeg kan se, at jeg slet ikke havde fået delt min opskrift på mazarinkage med marcipan. Det må jeg selvfølgelig gøre noget ved. Derfor har jeg skrevet den nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Faktisk var det mine skønne følgere på Instagram, der besluttede at det var nu opskriften skulle deles. I en afstemning om ugens fredagskage, blev det mazarinkagen, der vandt. Du kan finde mig på Instagram lige her: https://www.instagram.com/homebybianca/
Valget kom efter at datteren på 8 år havde været i køkkenet og lavet en fin flagkage med mazarinkagen som bund til EM i fodbold.
Fakta om mazarinkage
Før du når til opskriften, synes jeg lige vi skal runde de der good to know ting, så du har basisviden på plads.
Mazarin er en mandelmasse, som oftest bruges som fyld i en mørdej. Hvis du bager en mazarinkage, bager du en kage med smag af mandel eller, som kagen her, af marcipan, som jo er lavet af mandler.
Ja du kan sagtens fryse en mazarinkage. Har du pyntet med chokolade, glasur eller andet, kan det også fryses med. Kagen skal blot tages op et par timer inden servering.
Mazarinkage er en svampet kage og kan sagtens holde sig frisk et par dage ved stuetemperatur. Har du pyntet den, skal den som oftest i køleskabet. Tag den ud en halv times tid før den skal spises, da den smager bedst ved stuetemperatur.
Bruger du din kage som bund, kan du sagtens fryse den ned. Derfor er det også en god kage, at lave hvis du har travlt, da den kan laves i god tid og så bare tages op af fryseren og pyntes med hvid chokoladecreme og jordbær lige inden servering.
Jeg har lavet en liste med gode idéer til fyld og pyntning herunder.
Fyld og pynt til mazarinkage – pift din mazarinkage op
Ved du ikke hvad du skal gøre med pynt og fyld til din mazarinkage, så får du herunder lidt inspiration:
Kom til opskrifterne på mousser og cremer, ved at trykke på dem. Jeg har lagt link til de opskrifter, der findes her på siden.
- En klassisk enkel mazarinkage kan pyntes med smeltet chokolade og krymmel. Du kan også tilføje chokoladestykker i dejen.
- Brug mazarinkagen som bunde i en lækker moussekage. Den vil passe godt sammen med:
- Æblemousse
- Rabarbermousse
- Hindbærmousse
- Chokolademousse eller creme
- Vaniljecreme
- … der er sikkert flere, men det er dem jeg har forsøgt mig med.
- Brug din mazarinkage til den klassiske talkage og sprøjt fint på toppen med chokoladecreme. (brug resterne af kagen til lækre og nemme træstammer)
- Brug din mazarinkage til en lækker jordbærkage, ligesom jeg har gjort herunder.
Mazarinkage med marcipan
Jeg bruger marcipan til at give mandelsmagen i min mazarinkage. Der findes også et utal af opskrifter, hvor der bruges mandelessens eller mandelmel. Jeg kan dog godt lide sødmen fra marcipanen, så den vil jeg ikke undvære.
Du vil også opdage, at jeg bruger marcipan i rigtig mange opskrifter. Du kan finde dem lige her: #marcipan
Vil du gerne lave en klassisk jordbærtærte, så finder du den her:
Eller hvad med en lækker pandekage kage med hvid chokoladecreme og jordbær?
Flagkage – Jordbærkage med bund af mazarinkage
Jeg elsker jordbærtærter og jordbærkager i alverdens afskygninger. Det er en af de store højdepunkter om sommeren, når vi kan tage børnene med ud og til pluk-selv jordbær.
Du kan finde mine opskrifter med jordbær her: #jordbær
Derfor var det også oplagt at bage en kage, hvor jeg kunne komme lækkert fyld på og toppe med jordbær.
Jeg er ikke så god til jordbærtærterne med gele og jeg ville prøve lidt andet end den klassiske mørdejstærte. Da datteren så gerne ville bage en Danmarks kage til EM i fodbold, var det oplagt at gøre det hele lidt mere simpelt. Så derfor blev det til en fin og enkel flagkage.
Hun er 8 år og bagte selv mazarinkagen. Selvom hun er vant til at komme i et køkken, synes jeg det siger lidt om, hvor nemt det er at bage din egen mazarinkage. Så und dig selv en hjemmebagt næste gang, du vil have mazarinkage.
Ovenpå mazarinkagen har hun sprøjtet lækker hvid chokoladecreme på og så toppet med lækre ny plukkede jordbær, så det er blevet en rigtig fin flagkage. Den perfekte sommerkage, som jeg nok også ender med at lave på andre tider af året, for den er altså god.
Opskriften på mazarinkage og min hvid chokoladecreme finder du herunder i en fin printvenlig version. Så kan du nemt tage opskriften med i køkkenet og lavet din egen flagkage.
Vil du gerne inspireres til andre lækre kager og desserter, så har jeg samlet dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
En nem, enkel og klassisk mazarinkage, som kan spises som den er. Den kan også bruges som bund til en lækker jordbær kage eller moussekage.
- 175 g marcipan
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g blødt smør
- 3 æg
- 50 g hvedemel
- 1 knsp salt
-
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
-
Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg og kom det i din foodprocessor.
-
Kom den revne marcipan i en skål sammen med sukker og vaniljesukker.
-
Pisk det sammen til en ensartet masse.
-
Tilsæt smør og pisk det sammen med.
-
Tilsæt herefter 1 æg ad gangen mens du pisker.
-
Sigt hvedemel i en skål sammen med salt.
-
Vend hvedemel og salt i dejen med en dejskraber.
-
Kom dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 25-30 minutter.
-
Lad kagen køle af og pynt med chokolade og krymmel eller brug den som bund til en lækker moussekage.
En nem, enkel og klassisk mazarinkage med marcipan toppet med lækker hvid chokoladecreme og jordbær.
- 175 g marcipan
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g blødt smør
- 3 æg
- 50 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 2 blade husblas
- 150 g hvid chokolade
- 3 past æggeblommer
- 100 g sukker
- 2 spsk majsstivelse
- 2½ dl piskefløde
- 1 tsk vaniljepasta svarende til 1 vaniljestang
- 50 g mørk chokolade
- 350 g friske jordbær
-
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
-
Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg og kom det i din foodprocessor.
-
Kom den revne marcipan i en skål sammen med sukker og vaniljesukker.
-
Pisk det sammen til en ensartet masse.
-
Tilsæt smør og pisk det sammen med.
-
Tilsæt herefter 1 æg ad gangen mens du pisker.
-
Sigt hvedemel i en skål sammen med salt.
-
Vend hvedemel og salt i dejen med en dejskraber.
-
Kom dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 25-30 minutter.
-
Lad kagen køle af og pynt med chokolade og krymmel eller brug den som bund til en lækker moussekage.
-
Kom husblas i en skål med koldt vand.
-
Hak den hvide chokolade fint.
-
Kom æggeblommer, sukker og majsstivelse i en skål og pisk det lyst og luftigt med en el-pisker.
-
Kom vanilje og fløden i en gryde og kog det forsigtigt op.
-
Mens gryden stadig er på varmen tilsættes den piskede æggesnaps til fløden. Pisk med almindeligt piskeris til det tykner en smule.
-
Vrid husblas for vand og kom det i gryden og smelt det sammen med cremen.
-
Hæld cremen over den hvide chokolade og rør det ud.
-
Kom kagecremen på køl til den skal på kagen (ca. 1-1,5 time)
-
Kom den afkølede mazarinkage på et fad.
-
Smelt den mørke chokolade og fordel den over bunden og lad den tørre.
-
Rør den hvide chokoladecreme igennem og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.
-
Fordel først et lag hvid chokoladecreme på hele bunden med en dejskraber.
-
Lav herefter dutter med stjernetyllen, så det ligner et flag.
-
Skær jordbærrene i mindre stykker og fordel dem over de 4 firkanter i flaget.
-
Kom kagen på køl indtil servering.
2 Comments
Karina Hansen
29. maj 2023 at 21:43Hej Bianca. Har du prøvet at bage mazarinen i portionsstørrelser – fx i en muffinsform? Tænker om du har et bud på bagetid?
Bedste hilsner fra Karina
Home by Bianca
30. maj 2023 at 14:59Hej Karina
Det har jeg desværre ikke, men jeg ville starte med at give dem 12 min og ellers holde øje derefter.