Her finder du opskriften på de bedste lette og luftige lagkagebunde
Med denne opskrift på hjemmelavede lagkagebunde, er du sikker på at få dejligt luftige og smagfulde bunde.
Denne opskrift på lagkagebunde har jeg brugt i flere år og den fejler aldrig. Bundene bliver lette og luftige og smager helt fantastisk. Sådan en gang luftige lagekagebunde, kan løfte en kage til et helt nyt niveau.
Opskriften kan både bruges både til springform og til en bradepande. På den måde er du sikker på, at du kan lave dine bunde lige til den størrelse lagekage, som du skal bruge.
Du kan selvfølgelig også lave lækre og luftige kakaobunde. Se meget mere i min opskrift på lagekagebunde.
Opskriften på mine lette og luftige lagkagebunde til både springform og bradepande finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
3 tips til perfekte lagkagebunde
Det kan være en kunst i sig selv, at få dine lagkagebunde helt lette og luftige. Hvis du holder dig til de her tips, så skal dine bunde nok blive helt perfekte.
- Vend melet forsigtigt i. Det er super vigtigt at du ikke rører din mel i. Lagkagebunde er luftige fordi æggene er pisket luftige fra start af. Den luftighed vil du slå ud af døren ved at røre melet i.
- Lad være med at smøre din springform. På den måde holder dejen sig oppe og glider ikke ned ad siden. Du kan sagtens få bundene ud alligevel. Kom et stykke bagepapir i bunden. Det gælder også hvis du bager i en bradepande.
- Vend din springform på hovedet på en rist, mens den køler af efter bagning. På den måde undgår du at kagen falder sammen. Det behøver du ikke gøre med din bradepande, da dejen ikke er så tung, når den er spredt over et større areal.
Lidt mere om de perfekte lagkagebunde – find svar på dine spørgsmål her
Det kan skyldes 2 ting. Enten har du rørt melet ud i dejen, så den har mistet sin luftighed eller også er der for lidt mel i dejen.
En standard størrelse lagkage er på ca. 20 cm i diameter.
I en traditionel lagkage på ca. 20 cm i diameter med fyld mellem 3 bunde passer til 8-10 personer.
Ja du kan sagtens fryse lagkagebunde. Skær kagen over i 3 bunde og frys dem i en pose, der passer i størrelsen eller kom film rundt om. Så skal de blot tages op ca. 8 timer før de skal bruges. Lad dem tø på bordet.
Ja det kan du godt. Læg kagen sammen og pak den godt ind i film eller frys den i en beholder. Du vælger selv om du vil smøre kagen op før du fryser den. Smører du den op efter, skal den være tøet helt før opsmøring, så den ikke skaber kondens i smørcremen. Tag kagen ud af fryseren ca. 10-12 timer før og tø den op i køleskabet.
Da der i lagkager ofte er brugt mælk eller fløde, vil jeg ikke anbefale at have den stående mere end 2-3 dage. Husk at den selvfølgelig skal opbevares på køl.
Den bedste opskrift på lagkagebunde
I ovenstående finder du
- tips til at bage de bedste bunde. (De er selvfølgelig også med i opskriften herunder).
- Svar på de mest stillede spørgsmål
Så er du klar til at bage dine helt egne lette, luftige og smagfulde lagkagebunde.
Vil du gerne inspireres til andre lækre kager og desserter, så har jeg samlet dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne opskrift kan både bruges til en springform på 20 cm i diameter og til en bradepande passende til en almindelig størrelse ovn. Brug den dybe bradepande, der hører til.
Bradepande: Skal du bruge opskriften til en bradepande, skal du lave en dobbelt portion pr. bund du bager i bradepanden.
3 tips:
– Vend melet forsigtigt i.
– Lad være med at smøre din springform
– Vend din springform på hovedet på en rist, mens den køler af efter bagning
- 4 æg
- 160 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker (eller 1 tsk vaniljeessens)
- 1 knsp salt
- 120 g kage hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- evt. 3 spsk bagekakao (til kakaobunde)
-
Læg æggene i varmt vand i ca. 10 minutter.
-
Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker (eller vaniljeessens)
-
Pisk æggene ved høj hastighed til en fin mousse.
-
Sigt mel og bagepulver i, vendes i med let hånd, kun lige til melet er opsuget.
Det er vigtigt at luften ikke slås ud af den piskede ægge mousse.
-
Hvis du skal bruge kakaobunde tilsættes 3 spsk kakao sammen med melet.
-
Springform: Kom bagepapir i bunden af din springform.
Bradepande: Kom bagepapir i bunden af bradepanden.
-
Hæld dejen i din form.
-
Springform: Bag ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Bradepande: Bag ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.
-
Kagen er gennembagt, når du kan stikke et træ grillspyd i uden at der hænger noget ved.
-
Vend din springform på hovedet på en rist, så der er luft under.
-
Lad din kage køle helt af og del den i 3.
-
Det samme gælder selvfølgelig for kakaobundene.
Juli 2010
4 Comments
Anne-Mette
23. august 2023 at 20:29Hej Bianca
Læser dit indslag om lagkagebunde og jeg tænker st prøve med den i bradepande. Bliver portionen i bradepanden også delt i tre?
Anne-Mette
Home by Bianca
22. september 2023 at 15:52Hej Anne-Mette
I bradepande bliver det kun til 1 stor bund.
Vh Bianca
Signe Grønhøj Illemann
8. september 2023 at 12:14Hej Bianca
Kan man tilsætte smeltet chokolade i dejen, så bundene får en mere fremhævet chokoladesmag?
Og kan man tilsætte citronsaft eller revet citronskal for at få vanilje-/citron bunde?
Mvh Signe
Home by Bianca
22. september 2023 at 15:55Hej Signe
Jeg har ikke forsøgt at komme chokolade i, men jeg vil tro, at en del af luften bliver slået ud, når chokoladen vendes i dejen.
Ja du kan sagtens tilføje citronsaft og skal.
VH Bianca