Bag lækre cookies med chokolade. Find min guide og video lige her.
Drømmer du om at bage de der lækre bløde amerikanske cookies med skønne smeltede chokoladestykker i?! Det gjorde jeg, så har jeg eksperimenteret og fundet den bedste cookies opskrift til dig lige her.
Det er slet ikke så svært og du kan på ingen tid bage lækre og skønne cookies med chokolade. Når først du har prøvet at bage dem selv, køber du dem ikke. Der findes nemlig ikke noget bedre end at tage de lune cookies med chokolade ud af ovnen og smage dem, mens de stadig er lune.
Småkage eller cookie – hvad er forskellen?
En småkage er ofte kendetegnet ved at den er helt sprød. Det er det vi ser med de klassiske julesmåkager, hvor målet netop er at få skønne sprøde småkager, som kan holde sig hele julen.
Småkager indeholder som regel ikke hævemiddel. Oprindeligt var det blot et stykke kage, som blev brugt til at teste temperaturen af ovnen. Bageren ville tage et stykke af kagen og sætte den i ovnen for på den måde at afprøve temperaturen.
Cookie er den engelske betegnelse for småkage og selvom der som hovedregel egentlig ikke burde være en forskel, så er cookies som regel større og gerne fyldt med nødder, chokolade eller tørret frugt.
Der er ofte hævemiddel i den udgave vi i Danmark kalder cookies, da vi gerne vil have, at de hæver op og bliver sprøde mens de samtidig har en blød midte.
Lidt fakta
Du kan fryse cookiedejen. Tril dejen til kugler og frys dem ned. Så kan du nemt tage det antal op, som du vil bage. Lad dem tø en halv times tid på en bageplade med bagepapir før de bages.
Cookiedej kan holde sig op til 3 måneder i fryseren.
Dejen kan holde sig 3 dage i køleskabet og smager allerbedst nybagt. Så bag eventuelt lidt ad gangen.
Ovne bager forskelligt. Det er derfor ikke sikkert mine cookies skal bage lige så lang tid som dine. Hold øje med ovnen, så du sikrer dig at dine cookies kommer ud i rette tid. De skal være let gyldne.
Rørsukkeret giver en mere karamelliseret smag end almindeligt hvidt sukker. Derfor kommer jeg begge dele i min opskrift. Du kan også bruge farin, det giver en dybere smag.
Brug en ske eller en is scooper til at forme dine cookiekugler. På den måde får du en ensartet størrelse.
Cookies smager allerbedst nybagte. De kan dog sagtens gemmes i en lufttæt kagedåse. De smager bedst indenfor de første 5 dage. Herefter bliver de mere tørre. Husk at køle dem helt af inden de pakkes i kagedåsen.
De perfekte cookies med chokolade
Tips og tricks
Det kræver lidt tålmodighed at finde vejen frem til de helt perfekte cookies. Ovne bager forskelligt og bager du dem for længe bliver de måske sprødere end du ville og bager du dem for kort tid, så bliver de mere bløde. Start derfor med at bage et par stykker ad gangen. Så er der også lidt at smage på imens 😉
Her er mine fif til at få de perfekte cookies med en sprød kant og blød midte:
- Sørg for at piske smør og sukker godt sammen. Det skal være godt luftigt, sådan at dejen bliver fluffy og blød.
- Brug kagehvedemel – altså hvedemel med et lavt gluten indhold. På den måde undgår du seje småkager, da for meget gluten vil gøre dejen elastisk og ikke blød, som vi gerne vil have.
- Husk ikke at piske for meget når du tilføjer hvedemelet, da du så slår luften ud af dejen og de bliver mere kompakte.
- Brug bagepulver i dejen, så småkagerne hæver op og får den der dejlige bløde midte.
- Sæt dine småkager på en bageplade med bagepapir som små kugler. Form dem med en ske eller en is scooper, så du får en ensartet størrelse.
- Sørg for godt med mellemrum mellem småkagerne. Da der er smør i dejen vil dine småkager flyde ud og kagerne skal helst ikke flyde sammen.
- Kom din cookie dej på køl lidt inden bagning. Minimum en halvtime. På den måde undgår du at de flyder for meget ud.
- Gem lidt chokoladestykker og tryk dem ned i toppen af hver cookies kugle inden du bager dem.
- Kom de bagte småkager over på en bagerist til afkøling med det samme, så de holder på fugtigheden i stedet for at tørre ud.
- HUSK – ovne bager forskelligt, så sørg for at holde godt øje. Bag eventuelt kun et par stykker ad gangen til du rammer den perfekte tid på din ovn. (så er der også lidt smagsprøver imens)
Cookies med chokolade – fremgangsmåde
Det er nemt at bage lækre cookies med chokolade. Se videoen her og kom godt fra start.
Småkage opskrifter
Det er så nemt med småkager. De fleste kan holde sig længe i en lufttæt kagedåse. På den måde har du altid noget lækkert at servere for gæsterne eller børnenes legeaftaler.
Jeg har samlet alle mine småkage opskrifter her: #Småkage
Her finder du inspiration til lidt forskellige opskrifter:
Chokolade cookies opskrift
Du kan selvfølgelig nemt bage dine egne lækre chokolade cookies. Opskriften deler jeg nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Husk at læse mine tips og tricks herover, så du er klædt godt på før du går i gang.
Find alle mine småkage opskrifter lige her: #Småkage
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Lav lækre chokolade cookies med den perfekte sprøde kant og blød midte. Her går vi ikke ned på chokolade. Læs gerne mine tips og tricks i indlægget inden du går i gang.
Husk at tage smør og æg ud af køleskabet i god tid.
- 110 g blødt smør
- 50 g hvidt sukker
- 100 g lyst rørsukker
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 æg
- 180 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 180 g chokolade
-
Kom den bløde smør i en skål sammen med hvidt sukker og lyst rørsukker.
-
Pisk det hele godt sammen med en elpisker. Det skal piske til det er godt luftigt.
-
Tilsæt vaniljeekstrakt og æg og pisk det med.
-
Sigt hvedemel og bagepulver.
-
Bland det med salt og kom det i skålen til de øvrige ingredienser.
-
Vend det hurtigt sammen.
Det må ikke piske for længe, da luften ikke må slås ud af dejen.
-
Hak chokoladen og tilsæt det meste til dejen.
Gem lidt af chokoladen.
-
Form dejen med en ske eller is scooper og sæt den på en bageplade med bagepapir.
Sørg for at der er god afstand mellem småkagerne, da de flyder ud.
-
Stil dejen på køl minimum 30 minutter.
-
Tryk lidt chokoladestykker ned i toppen af dine cookies kugler.
-
Bag dine cookies ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter.
Bager din ovn meget hårdt kan du sænke ovn temperaturen til 175 grader varmluft.
-
Kom de nybagte småkager på en rist til afkøling med det samme, så de holder på fugtigheden.
No Comments