Kage/Dessert Opskrifter

Cookies med hvid chokolade og hindbær – Sprøde, søde og uimodståelige

Cookies med hvid chokolade og hindbær

Sprøde i kanten, bløde i midten og fyldt med sød hvid chokolade og syrlige hindbær. En perfekt kombination til en skøn lille kage. De smager helt fantastisk og så er de også nemme at bage.

Jeg bruger frysetørrede hindbær til min opskrift. De giver en dejlig syrlig smag, som passer perfekt til den søde, cremede hvide chokolade.

Herhjemme elsker vi at bage cookies, fordi de er nemme at lave og altid et hit hos både børn og voksne. Læs med og få gode fif til, hvordan du bager de bedste cookies. Det er nemmere end du tror.

Vil du bare gerne i gang?! Så finder du opskriften på mine cookies med hvid chokolade og hindbær nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmebagte cookies med hvid chokolade og hindbær

Jeg elsker cookies, der er sprøde i kanten, men stadig bløde i midten – præcis som disse! De er fyldt med smag og passer perfekt til en hyggestund, en kop te eller kaffe eller forkæl dem du holder af med en sød snack i madpakken.

Her er mine bedste grunde til at bage disse cookies:

  • Bløde i midten og sprøde i kanten – den perfekte tekstur
  • Sød og syrlig smagskombination – hvid chokolade og frysetørrede hindbær fungerer fantastisk sammen
  • Nem opskrift – kræver få ingredienser og ingen avancerede teknikker
  • Perfekte til enhver lejlighed – både til hverdag og fest
Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Bag den perfekte cookie

Ofte bages cookies alt for længe og så får du bare en lille hård småkage. Det er super ærgerligt, når du målet var en skøn blød midte med sprøde kanter.

Tricket er ganske enkelt – du skal føle at du bager din cookie for lidt.

Selvom du synes den stadig er meget blød, skal den nok sætte sig, når først den køler af. Hvis den da når at køle af 😉 Der er ikke noget bedre end at spise en hel lun cookie lige fra ovnen.

Opskriften på mine cookies med hvid chokolade og hindbær finder du nederst på siden er i en printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Tips til de bedste cookies – kort og godt

De perfekte cookies kan lyde som en hel videnskab, men det er det bestemt ikke. Med få enkle tips, kan du selv lave en cookies, som vil imponere dine venner og familie.

  • Brug frysetørrede hindbær – De tilfører en skøn syrlighed og flot farve uden at gøre dejen fugtig.
  • Hak chokoladen groft – Store stykker hvid chokolade smelter lækkert i midten af kagerne.
  • Lad dejen hvile i køleskabet – Hvis du har tid, så lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Det giver endnu mere smag og en bedre konsistens.
  • Hold øje med bagetiden – Sørg for at dine cookies stadig virker bløde, når du tager dem ud. Det er vigtigt at du ikke bager dem for længe.
Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Gode fakta inden du går i gang

Jeg når sjældent at have mine cookies, så længe at de når at være pakket væk i flere dage, men det sker da, at jeg får lov at bage lidt i god tid, så der er lækkerier til særlige lejligheder.

Du kan selvfølgelig også nøjes med at gøre selve dejen klar og bage dine cookies senere. Se mere lige her:

Hvor længe kan cookies med hvid chokolade og hindbær holde sig?

Cookies smager bedst, når de er nybagte, men de kan opbevares i en lufttæt beholder i en uges tid.

Kan jeg fryse cookiedejen?

Ja – du kan nemt fryse dejen i kugler og bage dem direkte fra frost. – Tilføj 1-2 minutter til bagetiden.

Kan jeg lave cookiedejen i forvejen?

Ja det kan den sagtens. Form dejen til kugler og sæt dem på køl. Så er det bare at bage dem lige inden de skal serveres. Dejen kan opbevares i køleskabet i op til 24 timer, før den bages.

Hvordan får jeg mine cookies bløde i midten?

Tag dem ud af ovnen mens de stadig er lidt ubagte ud. De skal nok sætte sig og få en sprød kant, når de køler af.

Kan jeg bruge friske eller frosne hindbær?

Nej ikke til denne opskrift. Jeg bruger frysetørrede hindbær, da de giver en god smag uden at tilføre fugt til dejen, som friske eller frosne hindbær vil gøre.

Kan jeg bruge mørk chokolade eller mælkechokolade i stedet?

Ja sagtens – der bestemmer du helt selv.

Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Serveringstips – Sådan nyder du dine cookies

🍪 Med en kop kaffe eller te – Perfekt til en hyggestund.
🍪 Som dessert – Server dem med en kugle vaniljeis.
🍪 Til fødselsdag eller gæster – De er nemme at lave og altid populære.

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvad du synes! 💬 Skriv en kommentar nedenfor og del dine erfaringer.

📌 Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du nemt kan finde den igen!

For flere lækre småkageopskrifter, har jeg samlet dem alle lige her: #Småkage

📸 Følg med på Instagram (@homebybianca) for endnu mere bageinspiration!

Flere lækre småkager at bage

Elsker du at bage småkager? Så har jeg masser af inspiration til dig! Der er noget helt særligt ved duften af friskbagte småkager i køkkenet, og mulighederne for at variere dem er næsten uendelige.

Hvis du elsker chewy cookies med masser af chokoladesmag, vil du helt sikkert nyde mine klassiske chokoladecookies. De har en dejlig sprød kant og en blød midte – helt perfekte til en kop te/kaffe eller et glas mælk.

Vil du prøve en småkage med et smukt mønster, så er mine spiral småkager et oplagt valg. De ser imponerende ud, men er faktisk nemme at lave.

Er du mere til de klassiske udstikkersmåkager, så har jeg en skøn opskrift på vanilje- og kakaosmåkager, der både smager godt og holder formen flot under bagning – perfekt til udstikning i sjove figurer.

Hvis du elsker en frisk smag i dine småkager, så prøv mine appelsinsmåkager. De har en skøn kombination af sødme og citrus, der gør dem ekstra lækre.

Uanset hvilken småkage du vælger, er der masser af muligheder for at eksperimentere med smage og ingredienser. Dyk ned i mine opskrifter, og find din nye favorit – og husk at dele din bagning med mig, hvis du prøver en af opskrifterne! 🍪✨ Tag mig på Instagram @homebybianca og så deler jeg i min story,

Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Cookies med hvid chokolade og hindbær – opskrift

De nemme og lækre cookies skal du selvfølgelig have opskriften på – find min opskrift på mine cookies med hvid chokolade og hindbær nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvad du synes! 💬 Skriv en kommentar nedenfor eller del dine cookies på Instagram og tag mig @homebybianca – så deler jeg din kreation i min story!

Vil du gerne bage andre småkager, så har jeg samlet alle mine opskrifter liger her: #Småkage

Er du mere til andet i det søde køkken, har jeg samlet alle mine kage- og dessertopskrifter her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

  • Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
  • Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 
  • Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Cookies med hvid chokolade og hindbær

En skøn og nem opskrift på de bedste cookies med sprød kant og skøn blød midte.

Ret: Småkager
Antal: 12 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 110 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1 æg
  • 180 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 180 g hvid chokolade
  • 15 g frysetørrede hindbær
Sådan gør du
  1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det når at blive blødt. (Du kan også give det en hurtig tur i mikroovnen.)

    Kom smørret i en skål.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  2. Tilsæt sukker og rørsukker.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  3. Tilsæt vaniljesukker.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  4. Pisk det sammen med en elpisker.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  5. Tilsæt æg og pisk igen.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  6. Kom mel og bagepulver i.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  7. Pisk det sammen.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  8. Tilføj frysetørrede hindbær.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  9. Hak den hvide chokolade og tilføj det meste.

    Gem de største stykker til pynt.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  10. Pisk det sammen.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  11. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir i kugler på størrelse med en spiseske.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  12. Tryk resten af den hvide chokolade ned på toppen.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  13. Bag småkagerne ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter.

    Cookies med hvid chokolade og hindbær
  14. Lad småkagerne køle af.


Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Cookies med hvid chokolade og hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Udgivet første gang september 2012

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Bianca
    4. april 2016 at 14:54

    Haha. To rimelig vigtige ingredienser. Men ja så må opskriften gemmes til der er handlet lidt og du skal bruge lidt hurtig nem kage 🙂

  • Reply
    Bianca
    4. april 2016 at 14:54

    Den er simpelthen også super nem at lave, så det kan jeg godt forstå 🙂 Tror frysetørrede jordbær vil være et hit også. Mums 🙂

  • Reply
    Annika
    4. april 2016 at 14:54

    mums, får helt lyst til det – hvis ikke det var fordi at jeg ikke har noget hvid chokolade i hytten (nå ja, eller mel).
    Den gemmes på listen.

  • Reply
    Agnethe
    4. april 2016 at 14:54

    Ihh hvor du frister Bianca! Det ser bare SÅ lækkert ud og lyder endnu bedre 😀 Hvis det ikke lige var fordi jeg selv havde haft gang i en omgang nye cookies her til aften, så skulle jeg helt klart have rippet din opskrift og brugt den med frysetørrede jordbær i stedet, for det har jeg nemlig stående… Men tak for opskriften, i gemmerne med den!

Leave a Reply

Opskrift Vurdering